élelmiszeráruda₪fogadó

Zuhant egyet a Kraft Heinz

Nagy bajban van a Heinz ketchup gyártója. 

20 százalékot zuhantak a Heinz ketchupot és a Philadelphia krémsajtot gyártó Kraft Heinz részvényei február 21-én, írja az Index, a Reuters nyomán.

Az élelmiszeripar nagyvállalat bejelentett egy 15,4 milliárd dolláros leírást, valamint egy 12,6 milliárdos veszteséget, az előző negyedévből. Azt is most hozták nyilvánosságra, hogy az amerikai pénzügyi felügyelet is vizsgálódik a cégnél a könyvelés és a beszerzéseikre vonatkozó belső ellenőrzési rendszer szabályosságával kapcsolatban.

A cég szörnyű eredményeit az elemzők a változó fogyasztási szokásoknak tudják be: az emberek egyre kevesebb feldolgozott ételt esznek, az ilyen ételek egészségesebb alternatíváit választják a boltokban. A leírást a cég a Kraft és az Oscar Mayer márkákon könyvelte el, ami azt jelenti, hogy a cég megítélése szerint ezeknek a márkáknak csökkent a piaci értéke.

A Kraft Foods Group 2015-ben vette meg a Heinz céget, az egyesülés után pedig a Kraft Heinz lett a világ ötödik legnagyobb élelmiszeripari vállalata. A cég az eredetileg tervezett 63 helyett csak 40 cent negyedéves osztalékot fizet részvényenként, és az ígérték, hogy mindent megtesznek, hogy helyrehozzák a belső rendszereiket, valamint hogy növeljék a bevételeiket.

(Index, 2019. február 22.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.