kirakat₪láz

Nagyot csomagolt a Posta

Volt nap, amikor negyedmilliónál több csomagot vittek ki a postások. 

A belföldi csomagok csaknem 98 százalékát a vállalt időgaranciát betartva juttatták célba a karácsonyi szezonban, írja az Index. December 17-én negyedmillió csomagnál is többet szállítottak ki egyetlen nap alatt. Az állami vállalattól a Világgazdaság kérte ki az adatokat.

A cég azt közölte: túlórákat alkalmazva, munkaerő-kölcsönzéssel és alvállalkozók bevonásával kezeli az év végi pluszfeladatokat. Az e-kereskedelem térnyerése miatt évről évre növekedő munkamennyiséget így tudják kezelni.

Arról nincs adat, hogy a külföldről rendelt csomagoknál milyen volt az arány, mindössze annyit írtak, hogy „az átfutási idő bizonytalansága miatt” egyre többen rendelnek időben Ázsiából és választják a nyomon követhető szolgáltatást.

A black friday és a karácsony körüli időszakon túl még a ballagások és húsvét idején emelkedik meg a postai forgalom, valamint anyák napján.

(Index, 2020. január 20.)

 

Posta: ki gondolta volna

Csomagdömping szakadt a Magyar Postára karácsony előtt.

Az idei karácsonyi csúcsszezonban összességében 15 százalékos emelkedést vár a csomagok és árutartalmú küldemények számában a Magyar Posta, írja a Napi.hu. A vásárlók nagy része viszont megfogadta a kézbesítők tanácsát, hogy december 19-ig intézzék el a rendeléseiket.

A Magyar Posta már december elején közzétette azt a december 19-i határidőt, ameddig legkésőbb feladhatják fel az ügyfelek a csomagjaikat, hogy azok biztosan megérkezzenek karácsony előtt. Az pedig biztos, hogy sokan megfogadták a tanácsot: a hét elején csúcsot döntött a belföldi csomagforgalom - közölték a Világgazdaság érdeklődésére a Magyar Postán.

A feladott csomagok száma jelentősen emelkedett, de továbbra is érkeznek a webáruházaktól csomagok. Az idei karácsonyi csúcsszezonban 15 százalékos emelkedést várnak. Mivel az elmúlt négy évben megduplázódott az e-kereskedelmi tranzakciók száma, a Magyar Posta csomagforgalma tavaly elérte a 41 millió darabot. Ezt idén tíz százalékkal múlhatják felül.

(Napi.hu, 2019. december 18.)

 

Ügyeskedik a Posta

Bővítette a csomagfeldolgozási területeit a Magyar Posta.

A Magyar Posta összesen 5.500 négyzetméterrel bővítette újabb két vidéki logisztikai feldolgozási területét, hogy megfeleljen a folyamatosan bővülő csomagküldési igényeknek – írja a Magyar Nemzet az MTI nyomán.

A frissen átadott nyíregyházi és füzesabonyi bővítést megelőzően hat logisztikai telephelyen biztosítottak nagyobb területet a csomagfeldolgozáshoz.

Várakozásaik szerint az idei karácsonyi szezonban 15 százalékkal lesz több az árutartalmú küldemény, mint tavaly.

A Magyar Posta a szállítási és átfutási idők alapján azt javasolja, hogy a karácsonyi csomagokat a postákon december 19-éig adják fel az ügyfelek.

A közleményben felidézték, hogy a GKI Digital Magyar Postának készített felmérése szerint évről-évre nő mind a külföldi, mind a belföldi internetes vásárlások mennyisége. Jelenleg mintegy 3,2 millió magyar vásárol legalább egyszer online évente.

A posta tapasztalatai szerint kis mértékben, és elsősorban a nagyvárosokban élők esetében csökken a háznál kézbesítést igénylők aránya, helyette a rugalmasabb fixponti átvételt preferálják.

Számos webáruház decemberben már közzéteszi honlapján, hogy meddig garantálja a karácsony előtti kiszállítást, érdemes ennek figyelembe vételével dönteni a vásárlásról – figyelmeztet a posta a közleményben.

(Magyar Nemzet, 2019. december 3.)
 
 
Automatákat kezelő leányvállalatot alapít a posta

Az automaták felügyeleti szolgáltatására.

A hatékonyabb működtetés érdekében leányvállalatban működteti tovább a Magyar Posta Zrt. az automata felügyeleti szolgáltatást – írja a Magyar Nemzet. Az intézkedések nem okoznak fennakadást a szolgáltatásokban.

A vállalat azt követően hozta meg a döntést, hogy másfél éven keresztül elemezte az automata felügyeleti szolgáltatását. A cél, hogy racionálisabb, a megbízók igényeinek kiszolgálásához jobban illeszkedő működési struktúra jöjjön létre.

A társaság 2019 decemberében megalapította a száz százalékos tulajdonában lévő MPF Felügyeleti Szolgáltató Kft.-t, mely 2020 január 8-án kezdi meg az üzleti tevékenységét. A változásról az érintett automata-üzemeltetők értesítést kaptak.

(Magyar Nemzet, 2019. december 3.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.