iparospiac₪próbafülke

Tovább menetel az Extreme Digital

Jön a saját futárszolgálat, új bolt Romániában. 

Saját futárszolgálatot indít hamarosan az Extreme Digital, továbbá megnyitja első hagyományos külföldi üzletét is, méghozzá Romániában, írja a Világgazdaság.

Csaknem 20 százalékos növekedéssel 360 milliárd forint fölé kúszhatott 2017-ben az online kiskereskedelmi piac forgalma, 2018-ban pedig a várhatóan hasonló mértékű bővüléssel a 430 milliárdot is túlszárnyalhatja – mondta a Világgazdaságnak Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója. Kiemelte, hogy a fogyasztói szokásokat jelentősen és gyorsan átalakítja az online vásárlás lehetősége, de a hagyományos boltok kora ettől még nem áldozott le.

A Black Friday, azaz a fekete péntek, melyet legutóbb november 17-re időzítettek, 20 százalékos növekedést hozott a cégnek. A rendkívüli leárazások napján 17 óra alatt 80 ezer darab terméket vásároltak meg az érdeklődők, akik összességében mintegy egymilliárd forintot spóroltak meg. A rendelések 90 százalékát ráadásul egy héten belül, még a karácsonyi roham előtt házhoz is szállították.

Bővül a paletta

Változnak a vásárlói igények is a növekedéssel Várkonyi Balázs szerint. Bár a magyar e-kereskedelmi piacon legnagyobb arányban továbbra is a műszaki termékek képviseltetik magukat, a nyugat-európai trendeket sok szempontból követő magyar igények szerint a folytatásban a divat-, valamint a szépségápolási termékkategóriák előretörése is várható. Az ügyvezető igazgató úgy látja, a generációs különbségek is egyre jobban kirajzolódnak: míg az idősebb vásárlók a bizalom és a megszokások alapján választanak üzletet, addig a fiatalabbak impulzívabbak, keresik az extra szolgáltatásokat. Az azonban mindenkire igaz, hogy egyre tudatosabbak a vásárlók, érzékenyebbek az ár-érték arányra.

2017-ben az online vásárlók száma Magyarországon hárommillió fölé emelkedett, de ez nemcsak bővülő forgalmat és erősödő versenyt, hanem nehéz logisztikai feladatot is jelentett. Mindez nemcsak a hazai piacon okoz fennakadásokat, hanem a legnagyobb e-kereskedelmi piacokkal rendelkező országokban, így az Egyesült Államokban és Kínában is, ahol már drónok bevezetésével próbálják enyhíteni a futárszolgálatok leterheltségét. Az Extreme Digital annak érdekében, hogy megtartsa piaci pozícióját, a tervek szerint 2018 második felében elindítja saját futárszolgálatát, ami új lehetőségeket jelent az ügyfelek kiszolgálásában.

Az offline boltokat Várkonyi Balázs olvasatában azért lenne hiba temetni, mert a vásárlók jelentős része továbbra is igényli a személyes kapcsolatot. A hagyományos üzlet megléte erősíti az online szolgáltatásba vetett bizalmat, valamint kényelmes termékátvételi pontot is biztosít. Az Extreme Digital a hibrid, azaz az internetes és a fizikai boltokat ötvöző modell mellett tette le a voksát. Ennek szellemében építkezik: hamarosan megnyílik első külföldi üzlete Romániában. A cég Magyarország és Románia mellett az osztrák, cseh, szlovák, szlovén és bolgár piacokon már működtet online áruházat.

(Világgazdaság, 2018. január 2.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.