élelmiszeráruda₪fogadó

Törtet a Penny Market is

Megnyitotta 207. üzletét Budapesten. Az Aldi, a Lidl és a Penny megregulázása a plázastoppal igencsak sántikál. 

Budapesten Óbudán nyitotta meg új üzletét a Penny Market. Ez lesz a német élelmiszer diszkontláncnak a 207. magyarországi üzlete. Ezzel az üzletnyitást tekintve a diszkontok sorában az Aldi és a Lidl nyomdokaiba lépett a Penny, hiába az a plázastop, amit éppen a diszkontok megregulázására alkottak meg.

A Penny Market is Budapest belvárosa felé terjeszkedik, az új üzlet pedig 12 embernek biztosít munkahelyet, számol be a részletekről is az Origo.

Jelenleg a bolthálózatok igyekeznek a városközpontok felé terjeszkedni. A vásárlók mindennapi bevásárlásaikat lakóhelyükhöz közel, gyorsan el akarják, a Penny Market is ehhez az igényhez igazodik, így bolthálózatával országos lefedettségre törekszik. A Penny már harmadik üzletét nyitotta meg Óbudán, Budapest egyik legnagyobb kerületében.

A Penny Market jelenleg több mint 3.500 embert foglalkoztat Magyarországon. Az áruház beszállítóinak 60 százaléka hazai cég.

Hiába a plázastop elég, sok kereskedelmi üzletlánc terjeszkedik. Legutóbb a Praktiker is új áruházat nyitott Budapesten és a Decathlon is egy új üzlettel a Nyugati téren vetett lábat. A Spar is tovább folytatja az terjeszkedését, szeptemberben nyitott új üzletet Szombathelyen. A Lidl is terjeszkedik, Pesten és Budán is új Lidl-egység épül hamarosan. Az Aldi pedig Csepelen és Kecskeméten is nyitott idén egy-egy áruházat.

(Origo, 2016. október 10.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.