élelmiszeráruda₪fogadó

Nyomja a gombot a Penny

A Penny Market Veszprémben nyitotta meg harmadik logisztikai központját. 

Az új raktárközpont a nyugat-magyarországi üzleteket szolgálja ki, jelentősen növelve az eddigi logisztikai kapacitást, írja az MTI.

A zöldmezős beruházásként 9 milliárd forintból létrejött 26.500 négyzetméteres, 15 ezer raklap kapacitású komplexum 150 munkahelyet hoz létre. Jens-Thilo Krieger ügyvezető elmondta, hogy az Alsónémediben és Karcagon működő logisztikai központok mellett a veszprémi tovább növeli a cég csarnokkapacitását és rugalmasságát, így vevőit és üzleteit gyorsabban képes ellátni a cég.

A veszprémi központ 59 boltot lát majd el áruval, mely a cég teljes logisztikai kapacitásának 28 százaléka. Kiemelten kezelik a veszprémi központban is a dolgozók képzését, továbbképzését.

A Penny Market Kft. a német REWE csoport tagja, Magyarországon 1996 óta van jelen, országszerte 208 üzlettel, a munkatársak száma meghaladja a 3 ezer főt. A nyilvános cégadatok szerint a társaság értékesítésből származó nettó árbevétele 2016-ban meghaladta a 190 milliárd forintot az előző évi 178 milliárd forintos forgalom után. Az adózás utáni eredmény 2016-ban 488 millió forint volt, míg egy évvel korábban 2 milliárd forintot tett ki. 

(MTI, 2017. október 17.)

 

Törtet a Penny Market is

Megnyitotta 207. üzletét Budapesten. Az Aldi, a Lidl és a Penny megregulázása a plázastoppal igencsak sántikál.

Budapesten Óbudán nyitotta meg új üzletét a Penny Market. Ez lesz a német élelmiszer diszkontláncnak a 207. magyarországi üzlete. Ezzel az üzletnyitást tekintve a diszkontok sorában az Aldi és a Lidl nyomdokaiba lépett a Penny, hiába az a plázastop, amit éppen a diszkontok megregulázására alkottak meg.

A Penny Market is Budapest belvárosa felé terjeszkedik, az új üzlet pedig 12 embernek biztosít munkahelyet, számol be a részletekről is az Origo.

Jelenleg a bolthálózatok igyekeznek a városközpontok felé terjeszkedni. A vásárlók mindennapi bevásárlásaikat lakóhelyükhöz közel, gyorsan el akarják, a Penny Market is ehhez az igényhez igazodik, így bolthálózatával országos lefedettségre törekszik. A Penny már harmadik üzletét nyitotta meg Óbudán, Budapest egyik legnagyobb kerületében.

A Penny Market jelenleg több mint 3.500 embert foglalkoztat Magyarországon. Az áruház beszállítóinak 60 százaléka hazai cég.

Hiába a plázastop elég, sok kereskedelmi üzletlánc terjeszkedik. Legutóbb a Praktiker is új áruházat nyitott Budapesten és a Decathlon is egy új üzlettel a Nyugati téren vetett lábat. A Spar is tovább folytatja az terjeszkedését, szeptemberben nyitott új üzletet Szombathelyen. A Lidl is terjeszkedik, Pesten és Budán is új Lidl-egység épül hamarosan. Az Aldi pedig Csepelen és Kecskeméten is nyitott idén egy-egy áruházat.

(Origo, 2016. október 10.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.