autórengeteg₪márkazuhatag

Húzza a Ford a magyar piacot

Jönnek a Ford újdonságok 2018-ban. Mustang, Focus, Ecosport SUV.

A növekvő magyar új személyautó értékesítési piacon a Ford 2016-hoz hasonlóan 2017-ben is a második helyen végzett. A személy és kis-haszonjárműveiből együttesen több mint 16 ezer talált gazdára itthon, ezzel a bővített körrel viszont már továbbra is piacvezető, írja a Világgazdaság.

A növekvő új személyautó értékesítési piacon a Ford márka 2016-hoz hasonlóan 2017-ben is a második helyen végzett – ismertette Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója. Az elmúlt évben több mint 11 ezer Ford személyautót értékesíttek Magyarországon, ami 10 százalékos piaci részt képviselt, míg 2016-ban hasonló mértékű részt szakított ki a piacból a Ford 9.500 autó eladásával.

A Ford e mellett a kis-haszonjárműpiac mintegy negyedét tudhatja magáénak, a tavaly eladott 4.661 új kis-haszonjárművel.

2017-ben a Ford személy és kis-haszonjárműveiből együttesen több mint 16 ezer talált gazdára, ami ezerrel több mint 2016-ban. Ezzel az értékesítési adattal tavaly a Ford végzett az első helyen, ahogyan 2016-ban is.

A Ford magyarországi vezetése arra számít, hogy részben az év során érkező új, valamint a megújuló modellek révén a márka – a várhatóan tovább bővülő – piacon növekedni fog.

Forrás: AFP/Oliver Berg/DPA

A Ford a válság hatására sem adta fel pénzügyi tevékenységét, vagyis a Ford Credit továbbra is maga finanszírozza a márkakereskedők járműbeszerzéseit. A 2017-es év növekedést eredményezett a finanszírozott autóvásárlások terén, főleg a magánvásárlóknál tapasztalható a visszatérő bizalom. Ez a Ford Credit esetében azt jelenti, hogy az összes újautó értékesítés közel 20 százalékánál vettek igénybe az ügyfelek Ford Credit finanszírozási konstrukciót.

2017-ben bővült a Ford értékesítési és szervizhálózata is. A Kaposváron és Budapesten nyílt új Ford szalonokkal immár országszerte 35 értékesítési helyszínen és 48 szervizközpontban állnak a vásárlók rendelkezésére. A Ford Szentendrén található európai szolgáltató központjában dolgozók száma is gyarapodott az elmúlt évben, és ma már mintegy ötszáz főt foglalkoztatnak. Ezekbe a diplomás munkakörökbe azonban könnyebb munkatársakat találni, mint például a szervizekbe, pedig a szakmunkások bére az elmúlt évben jelentősen nőtt.

De a fiatalok körében nem népszerű az autószerelő munka, miközben az autószerelő szakmában dolgozók életkora egyre magasabb. Jelenleg 120 olyan kiépíttet szervizállomás van a Ford-partnereknél, ahol nem dolgozik szerelő – válaszolta a Világgazdaság kérdésre Szamosi. Leginkább Budapesten hiányzik a szakember, de a kecskeméti és a győri autógyárak is elvonják a szakképzett munkaerőt, így ezekben a régiókban különös gondot okoz a szakmunkások megtalálása.

Jönnek az újdonságok 2018-ban

2018 az új modellbevezetések éve lesz, hiszen 10 új, vagy teljesen megújult modell érkezik a néhány hónapja bevezetett, kívül-belül megújult Fiesta mellé. Februárban jön az Ecosport SUV teljesen megújult változatával. Modellfrissítésen esik át szinte a teljes Ford haszonjármű paletta. Megérkezik Magyarországra a megújult Transit és Tourneo Custom, valamint az új Connect és Courrier teher-, és személyszállító változata is.

A 2018-as év tartogat meglepetéseket Fiesta fronton is, jön a várva várt Fiesta crossover Active és a csúcsmodell Fiesta ST is. A Mustang éve lesz 2018, májusban érkezik az amerikai ikon legújabb változata. A második félév legnagyobb sztárja a vadonatúj Focus lesz, mely szeptembertől lesz elérhető a magyar Ford márkakereskedésekben.

(Világgazdaság, 2018. január 5.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.