webzseb₪égbolt

Megint nyelt egyet a Szallas.hu

A Szallas.hu bekebelezi kis fővárosi versenytársát. 

A piacvezető miskolci szállásközvetítő megveszi az Utazok.hu-t, írja a Népszava.

Az OTP Csoporthoz tartozó Szallas.hu Kft. megvásárolja PK Travel Kft. szállásközvetítési és értékesítési üzletágát, az utazásszervezőként működő Utazok.hu irodát, valamint az üzletághoz kötődő egyes honlapokat – tette közzé a Gazdasági Versenyhivatal.

Az ügyletben a Szallas.hu-hoz tartozó Szállás és Utazás Kft., a másik oldalon pedig az Utazok.hu Kft., a PK Travel Kft. és a D-Card Marketing Kft. vesz részt. Az Opten cégadatbázisának tanúsága szerint utóbbi három társaság áttételes tulajdonosa Szennay András és Zoltán, valamint Tóth Gergely. Alapvetően mindkét oldalrendszer szállásközvetítések jutalékaiból üzemel.

Az Utazok.hu-ra és a kedvezményes közösségi vásárlásra építő, saját piacán az egyik legnagyobbnak nevezett Maiutazas.hu-ra honlapjuk szerint összesen több mint 650 ezren regisztráltak és évente 7,5 millió látogatót számoltak össze. 2006-ban a balatoni térségre összpontosító Balatonrooms.com-ot, 2007-ben a Hungaryrooms.com-ot, 2011-ben a Maiutazas.hu-t és - a Hungaryrooms.com utódjaként - az Utazok.hu-t, 2013 novemberében pedig az ajándékcsomagokat kínáló PihiPakk.hu-t indították el.

Az Utazok.hu weboldalon több mint 2.600 szálláshely kínálata böngészhető – írják. Az Opten adatai szerint a három érintett cég együtt 2017-ben közel kétmilliárdos forgalmat és mintegy százmilliós nyereséget mutatott fel. A magát piacvezetőnek nevező, alapítása óta Miskolcról irányított Szallas.hu weboldala több mint 192 ezer elérhető célpontról, havi átlag 5,5 millió egyedi látogatóról, illetve 2016-ra több mint 3,4 millió lefoglalt vendégéjszakáról számol be.

Az évtizedes múltra visszatekintő portálrendszert – a zászlóshajónak tekintett szallas.hu mellett a szallasguru.hu-t és a konferenciahotelek.hu-t - négy éve vásárolta meg a Centrál Médiacsoporttól, valamint Varga Zoltán és Dorcsinecz József alapítóktól az OTP-hez tartozó, de az állami Eximbank pénzét is forgató Portfolion Regionális Magántőke Alap 70, valawmint az OTP 30 százalékban. (Utóbbi csomag ma az OTP Digitális Magántőkealapé.) A Szallas.hu Kft. 2017-ben 3,4 milliárdos forgalom mellett háromszázmilliós nyereséget ért el.

(Népszava, 2019. április 7.)

 

Többet netszállásoztunk

Nőtt a Szállás.hu.

2017-ben 31 százalékkal, 3,4 milliárd forintra nőtt a Szállás.hu online szállásfoglaló oldal árbevétele az előző évhez képest - közölte a cég az MTI-vel. A belföldi turizmus 2018-ban 7-10 százalékot nőhet az előrejelzésük szerint.

A Szállás.hu révén közvetített forgalom elérte a 23,5 milliárd forintot, míg 2016-ban 16 milliárd forintot tett ki. A cég 2017-ben 882 ezer vendégéjszakát adott el, külföldről származó árbevételét pedig közel 50 százalékkal növelte. A külpiaci növekedésben jelentős szerepet játszott terjeszkedésük is - közölte Szigetvári József ügyvezető. 2017-ben a dolgozóik létszámát 20 százalékkal növelték, már 110 embert foglalkoztatnak.

Az oldalon foglalható szálláshelyek száma elérte a 257 ezret, ami közel 20 százalékos bővülés 2016-hoz viszonyítva. Az adataik szerint minden negyedik internetező az oldalon választja ki belföldi úti célját, és több mint 700 ezer vendégértékelés található már az oldalon, ahol közel 10 ezer magyarországi szálláshely foglalható azonnali visszaigazolással.

A Szállas.hu csoport 2014-ben első, 2015-ben pedig a harmadik helyen végzett a Deloitte Fast 50 - a régió leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozásainak - versenyében.

(MTI, 2018. február 22.)

 

Lengyelből vásárolt a Szállás.hu

Ővé a Spanie.pl. ₪₪₪

A lengyel online szálláspiac egyik legrégebbi szereplőjét, a Spanie.pl csoportot vásárolta fel a magyar Szállás.hu, a két cég egyesülése 2018 szeptemberre valósul meg, írja az MTI.

Sziebig Péter, a Szállás.hu csoport lengyelországi képviseletének vezetője az MTI érdeklődésére közölte, hogy az integrációt követően az évi mintegy ötmillió látogatóval rendelkező lengyel oldal Nocleg.pl (Szállás.pl) néven fog működni, ami a magyar online szállásközvetítő cég jelenleg is használt márkaneve Lengyelországban.

A Spanie.pl felvásárlását saját tőkéből finanszírozta a cég, a tranzakció értéke üzleti titok. A lengyel cég eredményei nem nyilvánosak, az árbevétele évi néhány százmillió forint. A döntést a lengyel piac dinamikus növekedésével indokolta, hozzátéve, hogy a magyarországi beutazó forgalom is élénkülhet a felvásárlás hatására. A felvásárolt cég a lengyel online szálláspiac meghatározó szereplője közel 52 ezer elérhető szálláshellyel, ami lefedi az ottani kínálatot.

A Szállás.hu tervei szerint tovább erősíti jelenlétét a már külképviselettel rendelkező országokban, így Romániában, Horvátországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Ausztriában.

A Szállás.hu közvetített forgalma 2017-ben 23,5 milliárd forint volt, míg 2016-ban 16 milliárd forintot tett ki. A csoporthoz tartozó online utazási oldalak a szallas.hu (és annak nyelvi változatai) mellett a szallasguru.hu, a nemaradjle.hu, a csakutazas.hu valamint a konferenciahotelek.hu céges utazási oldal.

(MTI, 2018. január 31.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.