kirakatles₪plázarítus

Szemezget az OMV

2016 eleje óta több mint 20 egységgel 183-ra bővült az OMV magyarországi töltőállomásainak száma. 

Az osztrák hátterű olajcég közlése szerint közülük 11 még 2016-ban, 2 pedig 2017-ben csatlakozott hozzájuk. Ezek nagy része korábban Agip márkájú franchise-kútként üzemelt, tudta meg a Népszava Balogh Tibortól, az OMV Hungária Kft. ügyvezetőjétől. Az olasz ENI hazai hálózatát 2016-ban felvásárló Mol különböző okokból a közel kétszáz tagú láncnak csak valamivel több mint a felét vette saját nevére. Az OMV a többi magánüzemeltető közül választott magának partnert.

Ezen túlmenően 2017-ben nyolc, korábban Avanti márkájú kút is OMV-ssé vált. Igaz, információik szerint az eddig hazai magántulajdonban lévő egységek már csak nevükben emlékeztettek a 2003-ban tönkrement osztrák hálózatra. Az OMV további felvásárlások lehetőségét is vizsgálja.

Az egyre kevesebb szereplőjű hazai töltőállomás-piac vezetője a Mol, amely az Agip-ügylettel immáron közel félezer egységet üzemeltet nálunk. A második helyezett a közel 230 tagú Shell-lánc. Ezt követi az OMV, amely sajátossága, hogy üzemanyagát a többiektől eltérően jórészt nem a Moltól, hanem saját schwechati finomítójából szerzi be. Ezt követi a lazább szerveződésű Avia, majd a ma is Lukoil márkanevet viselő hálózat, amelyet azonban az orosz olajvállalattól három éve a magyar hátterű Normbenz vásárolt meg.

(Népszava, 2017. szeptember 14.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.