autórengeteg₪márkazuhatag

A Shell is szórja az elektromos gyorstöltőket

A Shell 100 elektromos gyorstöltőt állít be kútjain 2019-re. Megvette a legnagyobb európai töltőhálózatot, a holland NewMotiont.

2019-re 100 országúti Shell benzinkútnál lesz lehetőség az elektromos autók gyorstöltésére az olajtársaság és a BMW, a Daimler, a Ford, valamint a Volkswagen együttműködése révén, írja a Világgazdaság.

A szám első ránézésre európai léptékekben nem tűnik túl soknak, viszont a lényeg nem is ezen, hanem a technológián van. Az IONITY névre keresztelt szövetség ultragyors töltési módszerével ugyanis radikálisan lerövidíthető az akkumulátorok „feltankolása”, ennek nyomán pedig az utazási idő, ami a villanyautók elterjedésének egyik fő akadálya volt eddig. Jelenleg egy normál feltöltéshez néhány óra szükséges, ám az IONITY ezt 5-8 percre rövidíti le egy 350 kilowattos akkumulátor esetében – adta hírül a Reuters. Egy benzinkútnál legalább hat töltőállást alakítanak ki.

A Shell megerősítette, hogy ezt a kérdést gyakorlatilag sikerült megoldaniuk. Rajtuk kívül egyébként számos energiavállalat, így a német E.On és a francia Engie dolgozik gyorstöltő hálózat kiépítésén, de független cégek, mind az amerikai ChargePoint startup is csiszolgatja a maga rendszerét. A BP augusztusban jelentette be, hogy benzinkútjait elektromos gyorstöltővel is felszereli, de ezt a nyilatkozat óta újabb hír nem követte.

A Shell átértékelte hosszú távú stratégiáját, az olajból ugyanis nem lehet megélni. Számításaik szerint a mai egyről 2025-re tíz százalékra nő a villamos motorral hajtott járművel aránya a világban, s erre már most fel kell készülniük. Ez egyben azt is jelenti, hogy napi 800 ezer hordóval kevesebb kőolajra lesz szükség.

A European Alternative Fuels Observatory adatai szerint az utóbbi három évben megháromszorozódott, s ezzel 120 ezerre nőtt a gyorstöltő helyek száma Európában. Ezeket azonban főleg nagyvárosokban és környékükön alakították ki, mivel a villanyautózás a rövid hatótávolság és a hosszas töltési procedúra miatt ezekre a területekre koncentrálódott.

A Shell kiskereskedelmi igazgatója, Kapitány István szerint kényelmes és megbízható megoldást nyújtanak majd az IONITY-vel, s így az autósok bátran elindulhatnak hosszabb utakra, nem kell amiatt aggódniuk, hogy üzemanyaggondok miatt ne érnének célba. A 2019-ben üzembe álló 80 gyorstöltő a belga, a francia, a holland az osztrák, a cseh, a lengyel, a szlovák és a szlovén sztrádák Shell kútjainál várják a villanyautókat, de Magyarországra is jut belőlük. Húsz töltőt Németországban szerelnek fel, itt található a Shell európai a benzinkútjainak az egynegyede, s ez a cég legnagyobb piaca is egyben.

A IONITY partnerekkel közösen azon dolgozik a Shell, hogy 2020-ra már 400 töltőállomáson tankolhassanak a villanyautók. A Shell céljai eléréséhez közelebb jutott azzal, hogy a legnagyobb európai töltőhálózatot, a holland NewMotiont megvette októberben. A cég hálózatán keresztül 50 ezer ponton lehet a feltöltési szolgáltatást igénybe venni Európában.

Mindenesetre, aki nyer ebben a versenyben, az nehezen behozható lépéselőnyre tesz szert.

(Világgazdaság, 2017. november 27., fotó: fotó: AFP)

 

Elektromos autók: jönnek a töltőállomások

Az OMV is szaporítja az elektromos autók töltőhelyeit a benzinkútjain.

Ausztria mellett Magyarországon, a Cseh Köztársaságban és Szlovéniában is felszereli elektromosautó töltőállomásokkal egyes benzinkútjait az osztrák OMV konszern, írja a Világgazdaság.

Az OMV benzinkútjait a BMW, a Daimler, a Ford és a Volkswagen autógyár közös cége, az Ionity szereli fel elektromos gyorstöltő állomásokkal. Az első ilyen állomás üzembe helyezése 2018 első felében várható.

Az Ionity 2020-ig négyszáz töltőállomást tervez létesíteni szerte Európában benzinkút hálózatokkal és autópálya pihenőhelyek üzemeltetőivel közösen. Németországban például a Tank & Rast pihenőhely üzemeltetővel, Észak-Európában pedig a Cercle K kiskereskedelmi lánccal működik együtt az Ionity a töltőállomások létesítésében.

Az OMV a kelet- és közép-európai fő közlekedési utak mentén autópályákon és városközpontokban tervez elektromos töltőállomásokat létesíteni benzinkútjainál. Minden benzinkúton legalább két vagy három 350 kilowatt teljesítményű elektromos gyorstöltő állomást helyeznek majd el.

Az OMV kétezer benzinkutat üzemeltet tíz országban, ebből 420-at Ausztriában. Az elektromos töltőállomással felszerelhető benzinkutak számát nem adta meg az OMV. Egyes sajtóhírek szerint negyven kút felszereléséről terjedtek el információk.

(Világgazdaság, 2017. november 17., fotó: AFP)

 

Szemezget az OMV

2016 eleje óta több mint 20 egységgel 183-ra bővült az OMV magyarországi töltőállomásainak száma.

Az osztrák hátterű olajcég közlése szerint közülük 11 még 2016-ban, 2 pedig 2017-ben csatlakozott hozzájuk. Ezek nagy része korábban Agip márkájú franchise-kútként üzemelt, tudta meg a Népszava Balogh Tibortól, az OMV Hungária Kft. ügyvezetőjétől. Az olasz ENI hazai hálózatát 2016-ban felvásárló Mol különböző okokból a közel kétszáz tagú láncnak csak valamivel több mint a felét vette saját nevére. Az OMV a többi magánüzemeltető közül választott magának partnert.

Ezen túlmenően 2017-ben nyolc, korábban Avanti márkájú kút is OMV-ssé vált. Igaz, információik szerint az eddig hazai magántulajdonban lévő egységek már csak nevükben emlékeztettek a 2003-ban tönkrement osztrák hálózatra. Az OMV további felvásárlások lehetőségét is vizsgálja.

Az egyre kevesebb szereplőjű hazai töltőállomás-piac vezetője a Mol, amely az Agip-ügylettel immáron közel félezer egységet üzemeltet nálunk. A második helyezett a közel 230 tagú Shell-lánc. Ezt követi az OMV, amely sajátossága, hogy üzemanyagát a többiektől eltérően jórészt nem a Moltól, hanem saját schwechati finomítójából szerzi be. Ezt követi a lazább szerveződésű Avia, majd a ma is Lukoil márkanevet viselő hálózat, amelyet azonban az orosz olajvállalattól három éve a magyar hátterű Normbenz vásárolt meg.

(Népszava, 2017. szeptember 14.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.