élelmiszeráruda₪fogadó

Repül a Negro és Halls cukorkák gyártása

Törökországba költözik a győri Negro-gyár. 

A Halls cukorkák gyártása is megy. Megszűnik a Győri Keksz Kft. révén üzemeltetett cukorkagyár működése Győrben, miután a Mondelez International vállalat áthelyezte a Negro-cukorkák gyártását Törökországba, írja az Index az MTI nyomán.

Az üzemben dolgozó 35 embert már értesítette a gyár vezetősége a döntésről, október végéig pedig befejeződik a Halls-cukorkák gyártásának áttelepítése a cég új cukorka- és rágógumigyártó másik üzemébe, a lengyelországi Skarmibierzbe, amelyet 2016 év elején jelentettek be. 

A cég 2016 közepén kezdte meg a tárgyalásokat a potenciális vevőkkel a Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz Kft. a Negro és vele együtt az azt gyártó győri bázis eladásának ügyében, de ezek sikertelennek bizonyultak.

A cég szóvivője szerint a cukorkák minőségére nincs hatással a gyártás áthelyezése. A törökországi Gebzében található gyár a vállalatcsoport egyik legtapasztaltabb cukorkagyártó létesítménye, az áttelepítést követően a Negro fenntartható módon versenyképes marad a tervek szerint.

A Mondelez Hungaria Kft. a Mondelez International cégcsoport tagja. Magyarországon a győri üzemen kívül Székesfehérváron rendelkeznek gyártó egységgel, ahol hétszáz ember dolgozik.

Győrben a Negrót és a Halls cukorkákat gyártják, a székesfehérvári gyár portfóliójába pedig a Milka kekszes csokoládék, a Győri édes, az Albert, a Háztartási keksz, a Pilóta, a Vaníliás karika, a TUC, a LU és Ritz mini kekszek, valamint a Disko és a Zlate keksztermékek tartoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.