iparospiac₪próbafülke

Nyújtózkodik az Intersport

Új Intersport áruház nyílt az Allee-ban. 

Az Intersport 1,2 milliárd forintos fejlesztési programjának keretében, a budapesti Allee bevásárlóközpontban megnyílt a régióban a kereskedelmi lánc legmodernebb áruháza, írja a Napi. hu az MTI nyomán.

A több mint 40 országban jelen lévő, a világ egyik legnagyobb sportszer-keskedelmi hálózatának számító Intersport 2017-ben indította el magyarországi modernizációs programját. 2017-ben, a szombathelyi után, a budaörsi áruház kapott teljesen új arculatot, a 3.000 négyzetméterre növekedett egység a régió legnagyobb Intersport áruházává vált.

A 2018-ben folytatódó program során a cég a közelmúltban, Zalaegerszegen újította meg áruházát. Ezt követte a budapesti Allee bevásárlóközpontban a napokban megnyitott közel 1.000 négyzetméteres áruház.

A Magyarországon már 14 áruházzal jelen lévő sportszer-kereskedelmi hálózat az idén is újabb munkahelyeket teremt, bővíti csapatát - közölte Horváth Csobán, Intersport Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az Intersport Magyarország éves forgalma több mint hatmilliárd forint.

 

Fut a futócipő a Hervistől

Viszik a futócipőt a Hervistől. Van bicikli is online, elektromos.

2017-ben 8 százalékkal több futócipőt adott el a Hervis és az online bolt is jól szerepelt. Rákaptak a futócipőkre a magyar vásárlók, erre utalnak a Hervis sportáruházlánc adatai. A cég tavaly 85 ezer futócipőt adott el, ami 8 százalékos növekedést jelent éves összevetésben.

Bicikli online boltból 730 ezerért

Az országszerte elérhető 28 Hervis-boltban 2017-ben egyébként 435 ezer pár cipő fogyott, tehát ezek ötöde volt futócipő. Az online forgalom is nőtt: az egy-egy vásárlásra jutó forgalom 40 százalékkal emelkedett. A legdrágább termék, amely az online boltban talált gazdára egy elektromos bicikli volt, ezért közel 730 ezer forintot kellett fizetni. Többek között ez derült ki a Hervis február 15- áruházavatóján a budapesti Mammut bevásárlóközpontban, házon belül ugyanis másik szintre költözött az ottani bolt.

A Hervis új üzletében helyet kapott az Ausztriában már bevált, úgynevezett Body Lab részleg, ahol személyre szóló tanácsadást adnak az érdeklődőknek, a szakértők révén javasolt sporteszközöket helyben is ki lehet próbálni, például egy futópadon, emellett egyedi talpbetéteket is készítenek.

Melyiket érdemes megvenni?

A slágerterméknek számító futócipők közül nagyon nem mindegy, melyik legyen a nyerő. A Tudatos Vásárlók Egyesülete 2017-ben közzétett nemzetközi teszt eredménye szerint ugyanis a legdrágább férfi futócipők gyengébben szerepeltek. Ismert és kevésbé ismert márkák (Adidas, Saucony, Asics, Nike, Salomon, Reebok, Brooks, Mizuno) 18-40 ezer forintért kapható cipőire terjedt ki a vizsgálat.

A tartósság, ütéstompítás és nyomáseloszlás alapján külön-külön legjobban szereplő cipők 26-32 ezer forintba kerültek a teszt idején, míg a lista másik végén, a gyengébb eredményt elérő cipők között egy 18 ezer forintos termék volt, a másik kettő 36 ezer, valamint 40 ezer forintba került.

(Napi.hu, 2018. február 15.)

 

Nyitogat a Decathlon

Két újabb üzletet nyit a Decathlon.

A Decathlon Békéscsabán és Egerben nyitja meg újabb áruházait, a sportszerkereskedő ezzel már 23 egységgel lesz jelen Magyarországon, számol be a cég legújabb fejlesztéseiről a Világgazdaság.

A két új áruháznyitással a Decathon Magyarországon folytatja az elmúlt évek növekedését. A jelenleg 21 áruházzal rendelkező piacvezető sportszerkereskedő 2017 év végén Békéscsabán és Egerben nyit újabb üzletet. A békéscsabai áruház a Stop Shop bevásárlóközpont zónájában 1.450 m2-en nyitja meg majd kapuit, az egri egység 850 m2-es területe pedig a Tesco hipermarketen belül található majd meg.

A korábbi áruházak átlagos méretéhez képest az új üzletek ugyan kisebbek lesznek, de az internetes értékesítés révén a cég összes terméke elérhető lesz ezekben a városokban, akár közvetlen áruházi átvétellel is.

A jövőben további áruházak nyitását tervezi a Decathlon. Ezek helyszíne és ideje nagyban függ attól, hogy a hagyományos, fizikai kereskedelem helyét mekkora mértékben veszi át az egyre sikeresebb online értékesítés.

(Világgazdaság, 2017. szeptember .)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.