iparos₪piac

Nem sokáig húzhatja a Claires

Bajban a Claires üzlethálózat, hatalmas a vesztesége. 

A Business of Fashion értesülései szerint a kiegészítőket értékesítő üzlethálózat heteken belül elindíthatja a csődeljárást. Az ékszereket, táskákat és egyéb kiegészítőket áruló üzletlánc Magyarországon tizenegy üzlettel van jelen, írja az Origo.

Értesülések szerint a Claire's irányítását nemsokára az Apollo Global Management fogja átvenni, amely a befektetők és a hitelezők kifizetését intézi. Az üzletlánc 2 milliárd dolláros adósságot halmozott fel. Mivel a megállapodás még nem nyilvános, ezért nem minden részlet ismert, például az sem, hogy az üzlethálózat végleg bezár-e.

Claire's üzleteFORRÁS: WIKIMEDIA COMMONS

A New York-i székhelyű Apollo Global Management szóvivője nem reagált a hírekre, ahogy a Claire's és a hitelezők sem.

A jelenlegi adósság tízszer nagyobb, mint a cég éves árbevétele. A bankcsőd azonban lehetővé tenné az üzlethálózat működésének folytatását, és a hitelezők megtartását, amíg az átfutási terv hivatalossá nem válik.

Csakúgy mint számos kereskedelmi cégnek, úgy a Claire's-nek is meg kellett küzdenie a csökkenő vásárlóforgalommal az online versenytársak miatt. Ezt igyekezett a cég külön megállapodásokkal, és áruházakkal szorosabb együttműködés kiépítésével ellensúlyozni.

Claire's üzleteFORRÁS: GETTY IMAGES/DAVID MCNEW

Az Apollo korábban 3,1 milliárdért vásárolta fel az 1961-ben indult céget az alapító, Rowland Schaefer családjától. Ezután az üzlethálózat gyors növekedésnek indult: 2010 és 2013 között hozzávetőleg 350 új üzletet nyitottak, így a világon már 2.700 bolttal rendelkezett a hálózat. De a felvásárlás után a cég nehezen tudott nyereséges maradni. 

(Origo, 2018. március 12.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.