butikpórázon₪vásárlóktere

Nem kell annyit fizetned, ha lelépsz

20 millióra bírságolták a UPC-t, jogszerűtlenül követelt pénzt az előfizetőktől. 

A Kúria helyben hagyta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) határozatát, amely kimondta: a UPC jogszerűtlen összegeket követelt 2017-ben az előfizetőitől a határozott idejű szerződések felmondásakor, és amelyben emiatt 20 millió forintos bírságot szabott ki a szolgáltatóra, írja az Index.

A közlemény szerint a szolgáltató az adott szerződést megelőző, de már megszűnt korábbi szerződésben adott kedvezmények egy részét kiszámlázta előfizetőinek, akiknek így jóval magasabb kötbért kellett fizetniük. Emellett azzal is jogsértést követett el a szolgáltató, hogy a jogszabályokban rögzítettnél magasabb összegben számította a kedvezményeket azokban az esetekben, amikor egy előfizető egyszerre több szolgáltatást vett igénybe. Ilyenkor a UPC nem az akciós határozatlan idejű szolgáltatás árából, hanem a szolgáltatás listaárából számította a kedvezmény mértékét.

Az érdeksérelmet szenvedett előfizetők száma több száz főre tehető. A jogsértés a hírközlési szolgáltatások piacára is számottevő hatást gyakorolt, hiszen a szolgáltató jogszerűtlen piaci eszközökkel kötött magához előfizetőket.

(Index, 2019. május 27.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.