élelmiszeráruda₪fogadó

Ment jól a McDonald’s

Nagy forgalom és nagy profit is volt. 

A McDonald's amerikai gyorsétteremlánc a vártnál nagy forgalomról és emelkedő profitról számolt be 2018. első negyedéve alapján - írta a Napi.hu az MTI nyomán.

A cég az április 30-i New York-i tőzsde nyitása előtt azt közölte, hogy forgalma összehasonlítható alapon számolva 2,9 százalékkal nőtt az Egyesült Államokban, miközben összes - nemzetközi - forgalma eközben  5,5 százalékkal bővült a március végével záródott három hónapban. Ez jócskán felülmúlta a szakértői várakozások átlagában szerepelt 3,6 százalékos növekedést.

A lánc adózás utáni eredménye 1,4 milliárd dollár, részvényenként 1,72 dollár lett az egy évvel korábbi 1,2 milliárd dollár, részvényenként 1,47 dollár után.

A McDonald's tényleges bevétele a negyedévben 9 százalékkal, 5,7 milliárd dollárról 5,1 milliárd dollárra csökkent ugyan, de így is nagyobb lett valamivel a várt 5 milliárd dollárnál.

(Napi.hu, 2018. április 30.)

 

Vitte a McDonald's-ot a McPick 2

Hatalmas nyereség csökkenő amerikai forgalom mellett, de jöttek a Quarter Pounders, Signature Sriracha, a McPick 2.

A McDonald's amerikai gyorsétteremlánc a vártnál jobb eredményeket ért el az Egyesült Államokban a 2017 szeptemberének végén zárult negyedévben, döntően az üdítőital népszerűsítésnek, az új szendvicsek és az új menü, a McPick 2 sikerének köszönhetően, írja az MTI nyomán a Napi.hu.

Az amerikai cég azt közölte, hogy adózott eredménye 1,9 milliárd dollár volt ebben a három hónapban, a korábbi 1,3 milliárd dollárral szemben. Ez részvényenként pedig 2,3 dollár, az előző év azonos időszakában elért 1,5 dollár után.

A McDonald's összforgalma éves szinten 10 százalékkal, 5,8 milliárd dollárra csökkent. Az elemzők nagyjából ennyivel is számoltak.

Az amerikai piacon a McDonald's összehasonlítható alapon számított eladásai, a korábbi év azonos időszakához képest, a 3,4 százalékos emelkedést váró elemzői előrejelzéseket felülmúlva, 4,1 százalékkal nőttek.

A cég persze igyekezett megfordítani a forgalom csökkenését az Egyesült Államokban működő éttermeiben, ahonnan profitja nagy része származik. Új hamburgereket (Quarter Pounders, Signature Sriracha) vett fel a választékba, új menüsort vezetett be, az öt dollárért kapható McPick 2-vel, az üdítőitalokat mérettől függetlenül 1 dollárért, míg a McCaféban kapható italokat, például a kávét és a smoothie-kat, 2 dollárért adta.

A Forbes legértékesebb márkákat rangsoroló (Most Valuable Brands) 100-as listáján az Apple, a Google, a Microsoft, a Facebook, a Coca-Cola, az Amazon, a Disney és a Toyota után kilencedik helyre jutott 2017-ben a McDonald's 40 milliárd dollár márkaértékkel, éves szinten 3 százalék növekedés után.

A piacok kedvezően fogadták a negyedéves eredményeket, a cég részvénye az eredmények közzétételét követően emelkedett a New York-i értéktőzsdén.

(Napi.hu, 2017. október 24.)

 

Nekimegy a Nagy Falnak a McDonalds

A McDonalds a következő öt évben kétezer új üzletet akar nyitni Kínában.

A McDonalds 2.500-ról 4.500-ra akarja növelni üzletei számát Kínában, ráadásul évente két számjegyű árbevétel-növekedést tervez a világ legnépesebb országában, írja a Napi.hu.

Az amerikai központú gyorsétterem-hálózat azt is bejelentette, hogy főként a kisebb kínai városokban akar terjeszkedni.

A McDonald's-nak világszerte 37 ezer étterme van, ebből 14 ezer az Egyesült Államokban. 

Az amerikai üzletmenet lanyhulása miatt több gyorsétterem-társaság fordult Kína felé, a Starbucks például azt tervezi, hogy 2021-ig 5.000 kávézót nyit Kínában. Nem mindenki boldogul azonban, ezért a Yum!Brands, a KFC és a Pizza Hut tulajdonosa külön társaságba szervezte ki 7.500 kínai üzletét, miután nem tudott gátat vetni az értékesítés csökkenésének.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.