élelmiszeráruda₪fogadó

Nagyot nyomul a dm

Bővült a hálózata, a forgalma is. Jönnek újabb boltok is. 

Kiemelkedő forgalomnövekedéssel zárta gazdasági évének első félévét a dm Kft. A magyarországi cég 10 százalékkal, az ausztriai cégcsoport összesen 9 százalékkal, a teljes konszern 6 százalékkal nagyobb forgalmat ért el, mint egy évvel korábban, számol be a Napi.hu.

A dm közel azonos boltszám (257) mellett forintban számolva 10 százalékos növekedéssel 46 milliárd forintos (150 millió eurós) forgalommal zárta a gazdasági félévet a magyar piacon. Ausztriai cégcsoportjában, amelynek tagjai Ausztria, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Románia, Bulgária és Macedónia együttesen 9 százalékos forgalomnövekedést értek el, összesen 1,1 milliárd eurós forgalommal. Konszern szinten Németországgal együtt a növekedés a 12 európai országban 6 százalékos, ez 5,1 milliárd eurós forgalmat jelent.

Az előző féléves záráshoz képest 52 új üzlet nyílt az ausztriai cégcsoportban. A teljes konszern összesen 122 új üzletet nyitott, ez 4 százalékos növekedést és 3.404 üzletet jelent. A dolgozók száma konszernszinten 1.578 fővel emelkedett.

A drogéria saját márkás újdonságai közül 2017 tavaszán debütált az IT UP sminkmárka, ezzel 26-ra emelkedett a saját márkás termékek száma. A drogéria saját márkás termékcsaládja, a dmBio bio élelmiszer kategóriában elnyerte 2017-ben az Év terméke díjat. A cég munkáltatóként 2017-ben harmadszorra nyerte el a Legvonzóbb munkaadó díjat kiskereskedelem kategóriában.

A dm 12 európai országban van jelen, a jelenlegi piacok folyamatos fejlesztése mellett az olaszországi piacra lépés előkészületei is zajlanak: az elkövetkező hetekben adják át a cég központját Veronában. Az olasz cégvezetés már toborozza a boltok csapatait. A terjeszkedés 6 régiót érint, népszerű belvárosokban, frekventált bevásárlóközpontokban lesznek elérhetők a drogéria boltjai, az első üzletnyitások 2017 végére várhatók.

(Napi.hu, 2017. április 27.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.