élelmiszeráruda₪fogadó

Webre nyitott a magyar dm

A dm drogéria elindította az online értékesítését Magyarországon. 

A vásárlási lehetőségek szélesítése mindig is fontos része volt a dm értékesítési stratégiájának, amelynek célja, hogy a vásárlók számára egyre több szolgáltatást kínáljon. A vásárlók 7.400 termék közül válogathatnak online – szinte a teljes dm márkás készlet elérhető a shopban. Az egyes kategóriákon belül további szűrési lehetőségek segítik a még pontosabb találatot, könnyebbé téve a keresgélést és a tájékozódást.

A digitalizáció a cég minden területén jelen kell, hogy legyen, nagy hiba lenne azt gondolni, hogy csupán az online shop indulása önmagában válasz a kihívásokra. Nekünk, mint szolgáltatónak olyan minőségű és mennyiségű információt, valamint döntést egyszerűsítő tartalmat kell biztosítanunk a vásárlók számára, ami segítséget nyújt ahhoz, hogy ki tudják választani a számukra leginkább megfelelő terméket és szolgáltatást. A saját online shop indításnak igénye már korábban is megfogalmazódott a dm életében. A kivitelezés, tesztidőszak is egyaránt sok időt és energiát emésztett fel, mondta egyebek mellett Kanyó Roland, a drogéria marketing és PR menedzsere.

A dm kiszállítási partnere a Sprinter Futárszolgálat. A dm online shopban vásárláskor online bankkártyával, vagy készpénzes utánvéttel lehet fizetni. A házhozszállítás országos, és egységáron, a visszaigazolástól számított 2-3 munkanapon belül juttatják el a rendeléseket a vásárlókhoz.

A dm célja, hogy a két terület, a hagyományos és az online vásárlás kiegészítse egymást és így mindenki számára kényelmi szolgáltatást nyújtson a drogérialánc.

(Marketing&Media, 2018. február 1.)

 

Illatfelhőben a dm

Szépen terebélyesedik a dm.

Tíz százalékkal, 277 millió euróról 302 millió euróra nőtt a dm Kft. magyarországi forgalma a 2016/17-es gazdasági évben, írja az MTI. 

A cégcsoport összes forgalma 10 milliárd euró volt az elmúlt gazdasági évben, amely a korábbihoz képest 5,7 százalékos emelkedést jelent. Ezen belül ugyanebben az időszakban az osztrák anyavállalathoz tartozó társországokban, így Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Romániában, Bulgáriában és Macedóniában 8,6 százalékkal 2,4 milliárd euróra nőtt a forgalom.

A dm csoportnak 3.464 üzlete van. Az elmúlt üzleti év végén Magyarországon 259 drogériát üzemeltetett, amelyből 2017-ben 44 boltot újítottak fel, vagy bővítettek, 6 új üzletet nyitottak, és kettőt zártak be. Az üzletek modernizálása a következő gazdasági évben is folytatódik, és 11 új drogéria nyitását tervezi a dm.á

A cégcsoportnak több, mint 59 ezer alkalmazottja van, ezen belül 2.810-re nőtt a Magyarországon foglalkoztatottak száma, amely egy évvel korábban 2.429 volt.

2017 májusban megépült a dm központja Olaszországban, és a cég 2018 első felében 6 észak-olasz régióban terjeszkedik tovább.

(MTI, 2017. október 26.)

 

Nagyokat lépeget a dm

Bővült a hálózata, a forgalma is. Jönnek újabb boltok is.

Kiemelkedő forgalomnövekedéssel zárta gazdasági évének első félévét a dm Kft. A magyarországi cég 10 százalékkal, az ausztriai cégcsoport összesen 9 százalékkal, a teljes konszern 6 százalékkal nagyobb forgalmat ért el, mint egy évvel korábban, számol be a Napi.hu.

A dm közel azonos boltszám (257) mellett forintban számolva 10 százalékos növekedéssel 46 milliárd forintos (150 millió eurós) forgalommal zárta a gazdasági félévet a magyar piacon. Ausztriai cégcsoportjában, amelynek tagjai Ausztria, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Románia, Bulgária és Macedónia együttesen 9 százalékos forgalomnövekedést értek el, összesen 1,1 milliárd eurós forgalommal. Konszern szinten Németországgal együtt a növekedés a 12 európai országban 6 százalékos, ez 5,1 milliárd eurós forgalmat jelent.

Az előző féléves záráshoz képest 52 új üzlet nyílt az ausztriai cégcsoportban. A teljes konszern összesen 122 új üzletet nyitott, ez 4 százalékos növekedést és 3.404 üzletet jelent. A dolgozók száma konszernszinten 1.578 fővel emelkedett.

A drogéria saját márkás újdonságai közül 2017 tavaszán debütált az IT UP sminkmárka, ezzel 26-ra emelkedett a saját márkás termékek száma. A drogéria saját márkás termékcsaládja, a dmBio bio élelmiszer kategóriában elnyerte 2017-ben az Év terméke díjat. A cég munkáltatóként 2017-ben harmadszorra nyerte el a Legvonzóbb munkaadó díjat kiskereskedelem kategóriában.

A dm 12 európai országban van jelen, a jelenlegi piacok folyamatos fejlesztése mellett az olaszországi piacra lépés előkészületei is zajlanak: az elkövetkező hetekben adják át a cég központját Veronában. Az olasz cégvezetés már toborozza a boltok csapatait. A terjeszkedés 6 régiót érint, népszerű belvárosokban, frekventált bevásárlóközpontokban lesznek elérhetők a drogéria boltjai, az első üzletnyitások 2017 végére várhatók.

(Napi.hu, 2017. április 27.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.