autó₪szalon

Menetel a Kia majdnem rendületlenül

A Kia félmillió járművet értékesített Európában 2019-ben. 

A Kia tavaly több mint 500 ezer járművet értékesített Európában, ezzel immár 11 éve folyamatosan erősödik a kontinens piacán, elérve a 3,2 százalékos részesedést az Európai Unióban és az EFTA államaiban. Magyarországon ennél is jobb, 5 százalékot meghaladó a piaci részesedése – írja a Világgazdaság az MTI és a Kia Motoros Hungary Kft tájékoztatása nyomán.

Európában 2019-ben 502.845 gépkocsit értékesített a márka, 1,7 százalékkal haladva meg az előző évi teljesítményt. Magyarországon 7.949 járművet helyeztek forgalomba 2019-ban, a növekedés 45,5 százalékos volt az előző évhez képest, ezzel a Kia a 8. helyre lépett a márkák erősorrendjében az új autók piacán.

A Kia tavaly félmillió járművet értékesített Európában

Fotó: Mark RALSTON / AFP

A növekedést a cég vezetése elsősorban a szélesedő modellpalettának, valamint a hibridek, plug-in hibridek és az elektromos autók választékának tulajdonítja. A márka időben lépett az alternatív hajtások fejlesztése területén – mutatnak rá -, ezzel időben elérte azokat a vásárlókat, akik számára fontos a környezet kímélése.

A részben vagy egészen elektromos hajtásláncok iránti igény Európában 66.386 darabbal lendítette meg az eladásokat, 14,4 százalékkal többet adtak el ezekből a modellekből 2019-ben.

A Kia Motors globálisan 2,8 millió autót értékesített 2019-ben, ez enyhe, 1,4 százalékos visszaesés. Ugyanakkor a profit és a bevétel nőtt – jelezte az MTI kérdésére a magyar képviselet PR vezetője.

A márka legnagyobb piaca az Amerikai Egyesült Államok, ahol 2019-ben több mint 615 ezer gépkocsit adtak el. Kiemelkedő piac Korea is, több mint 520 ezer értékesített autóval.

(Világgazdaság, 2020. február 4.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.