autó₪szalon

Csökkent a termelés, leépít az Audi

Készül a jövőre. 9.500 állást szüntet meg a német Audi. 

Az Audi német autógyártó társaság 9.500 állás felszámolására készül a hazai üzemeiben, Ingolstadtban és Neckarsulmban – írja az Index a Handelsblatt nyomán.

Az MTI szemléje szerint a német üzleti lap értesülése úgy tudja, az állások megszüntetéséről szóló terv a menedzsment és az üzemi tanács tárgyalásainak eredménye. Az is szerepel benne, hogy nemcsak leépítés, hanem létszámfejlesztés is indul, a társaság jövője szempontjából fontos területeken 2000 új munkahelyet hoznak létre.

A leépítést a munkavállalói érdekképviseletek számára elfogadható módon és az aktuális üzletmenettől függetlenül, egy átfogó átalakítás részeként hajtják végre. A társaságnál maradó 50 ezer munkatárs foglalkoztatási garanciát kap 2029-ig. A Handelsblatt hozzátette, hogy az ingolstadti és neckarsulmi dolgozókat tájékoztatják a tervekről.

Az Audi nem kommentálta a lap értesülését, de a Volkswagen csoporthoz tartozó társaság vezetősége már többször jelezte, hogy megszűnhetnek munkahelyek. A Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap egy októberi összeállításában azt írta, hogy Ingolstadtban már törölték is az egyik éjszakai műszakot, Neckarsulmban pedig "végzetes" a helyzet, a 17 ezer embert foglalkoztató baden-württembergi gyár évi 300 ezer autó összeszerelésére alkalmas, de folyamatosan csökken a termelés. Tavaly már a 200 ezres határt sem érték el, csupán 186 ezer kocsi készült. Az alacsony kihasználtság oka, hogy főleg limuzinokat gyártanak, és a leginkább kelendő városi terepjáró modellek máshol készülnek.

A Győrben autógyárat és a világ legnagyobb autómotor-gyárát működtető társaság 2019 első fél évében 906 ezer autót adott át vásárlóinak világszerte, 4,5 százalékkal kevesebbet az előző évinél. Az értékesítési bevétel 28,8 milliárd euró (9.650 milliárd forint) volt, az egy évvel korábbi 31,2 milliárd után. A működési eredmény 2,3 milliárd euróra csökkent az egy évvel korábbi 2,8 milliárdról, a bevételarányos jövedelmezősége pedig 8,9 százalékról 8 százalékra csökkent.

A magyar Audinál is jelentkezett tehát némi visszaesés a termelésben, egész évben lehetett is hallani olyan pletykákat, hogy leépítések vannak a cégnél, de az Audi szerint a törzsállományból nem rúgtak ki embereket, csak kevesebb kölcsönzött munkaerőt vettek igénybe.

A magyar autóiparban is nagy a bizonytalanság a német helyzet miatt, sok helyen a bértárgyalásokat sem tudták emiatt időben megkezdeni, ugyanakkor pánikra egyelőre semmi ok: mivel a magyar munkaerő még mindig jóval olcsóbb, mint a nyugat-európai, az esetlegesen csökkenő kereslet miatti nagyszabású visszavágások első körben biztosan nem Magyarországot érintik. Készülni kell ugyanakkor arra, hogy az elektromotorokra átállás még változatlan kibocsátás mellett is kevesebb munkaerőt igényel, mint a hagyományos motorok gyártása, ez pedig minden autógyártót érint.

(Index, 2019. november 26.)

 

Spórolásba gurul az Audi

15 milliárd eurós költségcsökkentésbe kezd az Audi. ₪₪₪

Az Audi 15 milliárd eurós (5.025 milliárd forint) költségcsökkentési programot hajt végre 2022-ig - ezt mondta a német autógyártó társaság vezetője a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak (FAZ) az MTI összefoglalója szerint. A megszorítások főleg a vállalat két hazai gyárát érinthetik, írja az előbbiek nyomán a Napi.hu.

Bram Schot elmondta, hogy eddig 10,5 milliárd eurónyi "megtakarítási potenciált" azonosítottak, és a program felét már teljesítették. Hangsúlyozta, hogy a "Következetesen Audi" elnevezésű átalakítási terv révén sikerül "finanszírozni az Audi jövőjét".

A FAZ hírportálján közölt összeállítás szerint a Volkswagen csoporthoz tartozó társaságnál azt mondják, hogy ELKERÜLHETETLEN A GYÁRTÓKAPACITÁS CSÖKKENTÉSE, ÉS EZ LEGFŐKÉPPEN A KÉT NÉMETORSZÁGI ÜZEMET, A INGOLSTADTI KÖZPONTBAN ÉS A NECKARSULMBAN MŰKÖDŐ GYÁRAT ÉRINTI MAJD.

Ingolstadtban már törölték is az egyik éjszakai műszakot, Neckarsulmban pedig "végzetes" a helyzet - írta a FAZ, kiemelve, hogy a 17 ezer embert foglalkoztató baden-württembergi gyár évi 300 ezer autó összeszerelésére alkalmas, de folyamatosan csökken a termelés. Tavaly már a 200 ezres határt sem érték el, csupán 186 ezer kocsi készült. Az alacsony kihasználtság oka, hogy főleg limuzinokat gyártanak, és a leginkább kelendő városi terepjáró modellek máshol készülnek.

Bram Schot - akit az év elején neveztek ki a Audi AG igazgatótanácsának elnöki tisztségébe - elmondta: világos elképzeléseik vannak arról, hogy miként lehet biztosítani a foglalkoztatottságot a két üzemben, és konstruktív megbeszéléseket folytatnak a munkavállalói érdekképviseletekkel, de konkrétumokról még korai lenne beszélni.

Az átalakítási terv egyéb részleteiről elmondta, hogy túlságosan sok modellvariációt gyártottak, a következő években pedig csak azokra az autókra összepontosítanak, amelyek megfelelnek a vásárlói igényeknek és "értéket teremtenek az Audinak".

A piaci stratégián is változtatnak - mondta a holland autóipari menedzser, kiemelve: nem ért egyet azzal, hogy az Audinak a világon mindenütt jelen kell lennie. Ezért megvizsgálják, hogy mely régiókban és mely piaci szegmensekben lehet biztosítani a gazdaságos működést.

A Győrben autógyárat működtető társaság az idei első fél évben 906 ezer autót adott át vásárlóinak világszerte, 4,5 százalékkal kevesebbet az előző évinél. Az értékesítési bevétel 28,8 milliárd euró volt, az egy évvel korábbi 31,2 milliárd után. A működési eredmény 2,3 milliárd euróra csökkent az egy évvel korábbi 2,8 milliárdról, a bevételarányos jövedelmezősége pedig 8,9 százalékról 8 százalékra csökkent.

(Index, 2019. október 22.)

Audi: kevesebb is elég

Leépítéseket jelentett be az Audi.

Szigorú megtakarítási programmal, létszámcsökkentéssel és a fejlesztés súlypontjának az elektromos autókra áthelyezésével kívánja a tavalyi nehéz év után ismét növekedési pályára állítani az Audi autógyárat Bram Schot vezérigazgató - írja a Napi.hu az MTI nyomán.

Átmeneti év lesz a 2019-es, az eladási darabszám és az értékesítési árbevétel kismértékben fog csak ezért növekedni - közölte a vezérigazgató a 2018-as éves eredménybeszámoló alkalmából.

Az átszervezés senki számára nem lesz valami kényelmes - tette hozzá Alexander Seitz pénzügyi igazgató, "de a kényelmünknél sokkal fontosabbnak tartjuk a nyereségességet". Bram Schot vezérigazgató már korábban is "túl soknak" nevezte az Audi 90 ezres alkalmazotti létszámát, a csökkentés mértékéről azonban nem bocsátkozott részletekbe. A leépítésekről az elkövetkező hetekben kezdik meg az egyeztetést az üzemi tanáccsal. "Itt-ott felszedtünk magunkra egy kis zsírt" - fogalmazott a vezérigazgató.

Az Audi 61 ezer ingolstadti és neckarsulmi alkalmazottja 2025-ig elbocsátási védelem alatt áll. Ezzel kapcsolatban Alexander Seitz megjegyezte: "a nyugdíjba vonuló kollégák esetében megvizsgáljuk majd a megüresedő munkahely betöltésének a szükségességét".

Az Audi AG 2018-ban 1,8 millió autót értékesített, 3,5 százalékkal kevesebbet a 2017-es 1,9 milliónál. Értékesítési árbevétele 0,9 százalékkal 59,2 milliárd euróra csökkent a 2017-es 59,8 milliárd euróról. A működési eredmény 3,5 milliárd euró lett, 24,4 százalékkal kisebb a 2017-es 4,7 milliárd eurónál. A bevételarányos jövedelmezőség 7,9 százalékra romlott 8,5 százalékról. A nyereség 0,9 százalékkal 3,5 milliárd euróra emelkedett az előző évi 3,4 milliárd euróról. Az alkalmazotti létszám 2018-ban 91 ezerre nőtt az előző évi 90 ezerről.

(Napi.hu, 2019. március 14.)

 

Megszaladt az Audinak

Nőtt mindene az ötkarikásnak. De ez egy kivételes augusztus volt a német autópiacon.

Kiugró mértékben, éves szinten 11 százalékkal 154 ezerre növelte eladásait az Audi augusztusban, az új emissziós tesztelési eljárás bevezetése előtti utolsó hónapban - jelentette be Volkswagen konszern leánycége 2018 szeptember 10-én Ingolstadtban, írja a Napi.hu.

Európában az autógyár értékesítése 21,5 százalékkal 60 ezerre, Kínában 6 százalékkal 57,5 ezerre, az Egyesült Államokban pedig 5,5 százalékkal 21 ezerre nőtt.

2018 január-augusztusban az Audi 5,5 százalékkal értékesített több autót világszerte, mint 2017 azonos időszakában.

Az eladások augusztusi nagymértékű növekedése egyszeri hatásnak tulajdonítható. Szeptember elsejétől ugyanis már csak a valós üzemi terhelést a korábbi eljárásnál pontosabban modellező WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) károsanyag-kibocsátási teszten áteső új gépjárműveket lehet forgalomba helyezni az EU-ban.

Emiatt minden autógyár eladásai nőttek augusztusban Németországban. A német szövetségi gépjármű-nyilvántartási hivatal, a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) jelentése szerint augusztusban 316 ezer, az egy évvel korábbinál 25 százalékkal több új autót helyeztek forgalomba Németországban, kétharmad részben céges üzemeltetőknél.

(Napi.hu, 2018. szeptember 10.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.