autórengeteg₪márkazuhatag

Spórol az Audi

Leépítéseket jelentett be az Audi. 

Szigorú megtakarítási programmal, létszámcsökkentéssel és a fejlesztés súlypontjának az elektromos autókra áthelyezésével kívánja a tavalyi nehéz év után ismét növekedési pályára állítani az Audi autógyárat Bram Schot vezérigazgató - írja a Napi.hu az MTI nyomán.

Átmeneti év lesz a 2019-es, az eladási darabszám és az értékesítési árbevétel kismértékben fog csak ezért növekedni - közölte a vezérigazgató a 2018-as éves eredménybeszámoló alkalmából.

Az átszervezés senki számára nem lesz valami kényelmes - tette hozzá Alexander Seitz pénzügyi igazgató, "de a kényelmünknél sokkal fontosabbnak tartjuk a nyereségességet". Bram Schot vezérigazgató már korábban is "túl soknak" nevezte az Audi 90 ezres alkalmazotti létszámát, a csökkentés mértékéről azonban nem bocsátkozott részletekbe. A leépítésekről az elkövetkező hetekben kezdik meg az egyeztetést az üzemi tanáccsal. "Itt-ott felszedtünk magunkra egy kis zsírt" - fogalmazott a vezérigazgató.

Az Audi 61 ezer ingolstadti és neckarsulmi alkalmazottja 2025-ig elbocsátási védelem alatt áll. Ezzel kapcsolatban Alexander Seitz megjegyezte: "a nyugdíjba vonuló kollégák esetében megvizsgáljuk majd a megüresedő munkahely betöltésének a szükségességét".

Az Audi AG 2018-ban 1,8 millió autót értékesített, 3,5 százalékkal kevesebbet a 2017-es 1,9 milliónál. Értékesítési árbevétele 0,9 százalékkal 59,2 milliárd euróra csökkent a 2017-es 59,8 milliárd euróról. A működési eredmény 3,5 milliárd euró lett, 24,4 százalékkal kisebb a 2017-es 4,7 milliárd eurónál. A bevételarányos jövedelmezőség 7,9 százalékra romlott 8,5 százalékról. A nyereség 0,9 százalékkal 3,5 milliárd euróra emelkedett az előző évi 3,4 milliárd euróról. Az alkalmazotti létszám 2018-ban 91 ezerre nőtt az előző évi 90 ezerről.

(Napi.hu, 2019. március 14.)

 

Megszaladt az Audinak

Nőtt mindene az ötkarikásnak. De ez egy kivételes augusztus volt a német autópiacon.

Kiugró mértékben, éves szinten 11 százalékkal 154 ezerre növelte eladásait az Audi augusztusban, az új emissziós tesztelési eljárás bevezetése előtti utolsó hónapban - jelentette be Volkswagen konszern leánycége 2018 szeptember 10-én Ingolstadtban, írja a Napi.hu.

Európában az autógyár értékesítése 21,5 százalékkal 60 ezerre, Kínában 6 százalékkal 57,5 ezerre, az Egyesült Államokban pedig 5,5 százalékkal 21 ezerre nőtt.

2018 január-augusztusban az Audi 5,5 százalékkal értékesített több autót világszerte, mint 2017 azonos időszakában.

Az eladások augusztusi nagymértékű növekedése egyszeri hatásnak tulajdonítható. Szeptember elsejétől ugyanis már csak a valós üzemi terhelést a korábbi eljárásnál pontosabban modellező WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) károsanyag-kibocsátási teszten áteső új gépjárműveket lehet forgalomba helyezni az EU-ban.

Emiatt minden autógyár eladásai nőttek augusztusban Németországban. A német szövetségi gépjármű-nyilvántartási hivatal, a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) jelentése szerint augusztusban 316 ezer, az egy évvel korábbinál 25 százalékkal több új autót helyeztek forgalomba Németországban, kétharmad részben céges üzemeltetőknél.

(Napi.hu, 2018. szeptember 10.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.