élelmiszeráruda₪fogadó

Kapaszkodik rendesen a dm

100 milliárd felett a dm Magyarországon. És 25 éves.

 

25 éves Magyarországon a dm, 2018-ban forgalma átlépte a 100 milliárd forintot, írja az Origo. Ezzel több mint 10 százalékos forgalmi növekedést ért el a 2017-es év azonos időszakához képest, írja Origóhoz eljuttatott közleményében a drogérialánc.

A dinamikus forgalmi növekedés lehetővé teszi, hogy a dm továbbra is szolgáltatásai bővítésébe és üzletei átalakításába fektessen. 

Országszerte 262 üzlet áll a vásárlók rendelkezésére, a cég expanziós politikája idén folytatódott: hét új boltot nyitottak, kilencet bővítettek, öt költözött, hetet újítottak fel, tizennyolc boltra üzletkép frissítés várt.

FORRÁS: ZSIGMOND LASZLO MARTON-HUNGARY

Májusban hosszú várakozás után költözött be a dm az Aréna Mallba, szeptember végén a Nyugati téren a Skálánál és a River Estatesben nyíló új dm üzleteket övezte kiemelt figyelem.

A cégcsoport Európában is taposott nagyokat

Az elmúlt gazdasági évben az osztrák anyavállalathoz tartozó társországokban, így Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Romániában, Bulgáriában, Olaszországban és Macedóniában a forgalom 8 százalékkal, 2 595 millió Euróra nőtt, idén először a munkavállalók száma 20 000 fölé emelkedett, 1610 üzletben szolgálja ki a vállalat a vásárlókat. A dm csoport Németországot is beleszámítva együtt ismét átlépte a 10 milliárd eurós határt, a konszern összes forgalma 10,7 milliárd euró volt az elmúlt gazdasági évben, ez a tavalyihoz képest 4,3 százalékos emelkedést jelent. A cég 13 országban van jelen Európában, Németországot is beleszámítva összesen 61.721 munkavállaló dolgozik a közös sikerért, konszern szinten összesen 3.566 üzletben szolgálja ki a drogéria a vásárlókat.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tavasszal elfogadta, és nyilvántartásba vette a „drogerista” megnevezésű felnőttképzési szakmai programkövetelményt, 2018. októberben pedig elindul a dm dolgozói számára elérhető belső képzés.

(Origo, 2018. október 26.)

 

Rossmann: megint

Árbevétel, hálózat: minden nő. Megint.

A Rossmann Magyarország Kft. 78 milliárd forint árbevételt ért el 2017-ben, 15 százalékkal többet az előző évinél. A drogérialánc 2018-ban és azt követően is kétszámjegyű növekedésre számít – mondta Flórián László, a társaság ügyvezető igazgatója a 208. magyarországi üzletük megnyitóján.

A 2017-es évet 4,6 milliárd forint adózás előtti eredménnyel zárta a Rossmann, ami 64 százalékkal haladta meg a megelőző évit – közölte. 2017-ben 30 millió vásárlást regisztráltak a társaság üzleteiben.

A tervek szerint 2018-ban az árbevétel megközelíti a 90 milliárd, 2019-ben pedig a 100 milliárd forintot.

A 2017-es 2 milliárd forint után 2018-ban 2,8 milliárd forintot fordítanak az üzlethálózat és az informatika fejlesztésére.

Flórián László kiemelte: a Rossmann webshopjában megrendelhető a drogéria csaknem teljes választéka, több mint 15 ezer termék, amelyeket az egész országban kiszállítanak.

Dolgoznak az online kereskedelem további fejlesztésén, egyebek mellett azon, hogy a megrendelt áru bármelyik boltban átvehető legyen. 

A tervek szerint a Rossmann a 2017-es tíz bolt után 2018-ban, valamint a következő két évben is hasonló nagyságrendben nyit majd új üzleteket – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A 208. magyarországi üzlet a budapesti Aréna Mallban nyílt meg csaknem 600 négyzetméteren, ez a cég második legnagyobb egysége Magyarországon.

A német Rossmann 25 évvel ezelőtt, 1993-ban alapította magyarországi leányvállalatát, a hazai társaság jelenleg 1.750 dolgozót foglalkoztat.

(Origo, 2018. július 30.)

 

Webre nyitott a magyar dm

A dm drogéria elindította az online értékesítését Magyarországon. 

A vásárlási lehetőségek szélesítése mindig is fontos része volt a dm értékesítési stratégiájának, amelynek célja, hogy a vásárlók számára egyre több szolgáltatást kínáljon. A vásárlók 7.400 termék közül válogathatnak online – szinte a teljes dm márkás készlet elérhető a shopban. Az egyes kategóriákon belül további szűrési lehetőségek segítik a még pontosabb találatot, könnyebbé téve a keresgélést és a tájékozódást.

A digitalizáció a cég minden területén jelen kell, hogy legyen, nagy hiba lenne azt gondolni, hogy csupán az online shop indulása önmagában válasz a kihívásokra. Nekünk, mint szolgáltatónak olyan minőségű és mennyiségű információt, valamint döntést egyszerűsítő tartalmat kell biztosítanunk a vásárlók számára, ami segítséget nyújt ahhoz, hogy ki tudják választani a számukra leginkább megfelelő terméket és szolgáltatást. A saját online shop indításnak igénye már korábban is megfogalmazódott a dm életében. A kivitelezés, tesztidőszak is egyaránt sok időt és energiát emésztett fel, mondta egyebek mellett Kanyó Roland, a drogéria marketing és PR menedzsere.

A dm kiszállítási partnere a Sprinter Futárszolgálat. A dm online shopban vásárláskor online bankkártyával, vagy készpénzes utánvéttel lehet fizetni. A házhozszállítás országos, és egységáron, a visszaigazolástól számított 2-3 munkanapon belül juttatják el a rendeléseket a vásárlókhoz.

A dm célja, hogy a két terület, a hagyományos és az online vásárlás kiegészítse egymást és így mindenki számára kényelmi szolgáltatást nyújtson a drogérialánc.

(Marketing&Media, 2018. február 1.)

 

Illatfelhőben a dm

Szépen terebélyesedik a dm.

Tíz százalékkal, 277 millió euróról 302 millió euróra nőtt a dm Kft. magyarországi forgalma a 2016/17-es gazdasági évben, írja az MTI. 

A cégcsoport összes forgalma 10 milliárd euró volt az elmúlt gazdasági évben, amely a korábbihoz képest 5,7 százalékos emelkedést jelent. Ezen belül ugyanebben az időszakban az osztrák anyavállalathoz tartozó társországokban, így Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Romániában, Bulgáriában és Macedóniában 8,6 százalékkal 2,4 milliárd euróra nőtt a forgalom.

A dm csoportnak 3.464 üzlete van. Az elmúlt üzleti év végén Magyarországon 259 drogériát üzemeltetett, amelyből 2017-ben 44 boltot újítottak fel, vagy bővítettek, 6 új üzletet nyitottak, és kettőt zártak be. Az üzletek modernizálása a következő gazdasági évben is folytatódik, és 11 új drogéria nyitását tervezi a dm.á

A cégcsoportnak több, mint 59 ezer alkalmazottja van, ezen belül 2.810-re nőtt a Magyarországon foglalkoztatottak száma, amely egy évvel korábban 2.429 volt.

2017 májusban megépült a dm központja Olaszországban, és a cég 2018 első felében 6 észak-olasz régióban terjeszkedik tovább.

(MTI, 2017. október 26.)

 

Nagyokat lépeget a dm

Bővült a hálózata, a forgalma is. Jönnek újabb boltok is.

Kiemelkedő forgalomnövekedéssel zárta gazdasági évének első félévét a dm Kft. A magyarországi cég 10 százalékkal, az ausztriai cégcsoport összesen 9 százalékkal, a teljes konszern 6 százalékkal nagyobb forgalmat ért el, mint egy évvel korábban, számol be a Napi.hu.

A dm közel azonos boltszám (257) mellett forintban számolva 10 százalékos növekedéssel 46 milliárd forintos (150 millió eurós) forgalommal zárta a gazdasági félévet a magyar piacon. Ausztriai cégcsoportjában, amelynek tagjai Ausztria, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Románia, Bulgária és Macedónia együttesen 9 százalékos forgalomnövekedést értek el, összesen 1,1 milliárd eurós forgalommal. Konszern szinten Németországgal együtt a növekedés a 12 európai országban 6 százalékos, ez 5,1 milliárd eurós forgalmat jelent.

Az előző féléves záráshoz képest 52 új üzlet nyílt az ausztriai cégcsoportban. A teljes konszern összesen 122 új üzletet nyitott, ez 4 százalékos növekedést és 3.404 üzletet jelent. A dolgozók száma konszernszinten 1.578 fővel emelkedett.

A drogéria saját márkás újdonságai közül 2017 tavaszán debütált az IT UP sminkmárka, ezzel 26-ra emelkedett a saját márkás termékek száma. A drogéria saját márkás termékcsaládja, a dmBio bio élelmiszer kategóriában elnyerte 2017-ben az Év terméke díjat. A cég munkáltatóként 2017-ben harmadszorra nyerte el a Legvonzóbb munkaadó díjat kiskereskedelem kategóriában.

A dm 12 európai országban van jelen, a jelenlegi piacok folyamatos fejlesztése mellett az olaszországi piacra lépés előkészületei is zajlanak: az elkövetkező hetekben adják át a cég központját Veronában. Az olasz cégvezetés már toborozza a boltok csapatait. A terjeszkedés 6 régiót érint, népszerű belvárosokban, frekventált bevásárlóközpontokban lesznek elérhetők a drogéria boltjai, az első üzletnyitások 2017 végére várhatók.

(Napi.hu, 2017. április 27.)

 

Rossmann: ez most bejött

Kilencmilliárd euró felett a Rossmann.

Történetében először kilencmilliárd eurós forgalmat ért el 2017-ben a német Rossmann háztartási cikkeket, higiéniai és kozmetikai szereket forgalmazó kiskereskedelmi lánc, írja a Világgazdaság, az MTI nyomán.

Fotó: Peter Steffen/DPA/AFP

A Rossmann 2017-ben az előző évihez képest 7 százalékkal növelte forgalmát. A családi tulajdonban lévő cég nyereségadatokat nem hoz nyilvánosságra.

A német kiskereskedelmi lánc hat európai országban 3.770 üzletet üzemeltet és 545ezer alkalmazottat foglalkoztat, ebből 32 ezret Németországban. Az üzletlánc Németországban 4,5 százalékkal 6,4 milliárd euróra növelte forgalmát, a többi országban, Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban, Törökországban és Albániában pedig 13 százalékkal, 2,6 milliárd euróra.

A Rossmann 2018-ban 210 millió eurós beruházással 230 új üzletet nyit, ebből 105-öt Németországban.

(Világgazdaság, 2017. január 3.)

 

Lépeget a Rossmann

2016-ban forgalma, beruházásainak értéke és a dolgozók létszáma is nőtt. ₪₪₪

A Rossmann Magyarországnak 2016-ban 68 milliárd forint bruttó forgalma volt, 12 százalékkal több, mint egy évvel korábban, adott tájékoztatást az MTI.

A Rossmann 2016-ban 20 százalékkal, közel 2 milliárd forinttal költött többet beruházásokra, mint egy évvel korábban. A drogérialánc 2017-ben Lajosmizsén, Budapesten a Háros utcában nyitott üzleteket, valamint a szegedi és kiskunhalasi üzletét bővítette. Magyarországon első üzletét egyébként 1993 decemberében nyitotta Debrecenben, a bolthálózat legújabb, 200-dik üzletét pedig 2017 márciusában adta át a Csepel Plázában.

A Rossmann 2017-ben több mint 10 százalékkal növelte munkavállalói számát, 2016 végén pedig összesen 1.430 embert foglalkoztatott bolthálózatában és üllői központjában.

A magyarországi hálózat nagyjából 2,6 százalékát adja a teljes Rossmann cégcsoport árbevételének. A Rossmann cégcsoport első üzlete 1972-ben nyílt a németországi Hannoverben. A cég 2016-ban 8,4 milliárd euró bevételre tett szert, ami 6 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Az összesen 3.627 üzlettel rendelkező drogérialánc hat országban - Németország, Lengyelország, Magyarország, Csehország, Albánia és Törökország - van jelen, több mint 50 ezer embert foglalkoztat, és a közeljövőben mintegy 250 új drogéria nyitását tervezi. A drogérialánc 16 ezer terméke közül 2.200 sajátmárkás, az üzleteknek pedig naponta megközelítőleg 1,7 millió vásárlója van.

(MTI, 2017. március 28.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.