butikpórázon₪vásárlóktere

Lefotózhatod a boltban az árat

Lengyelben. Pedig az áruházak nem szerették ezt.

A vásárlók panaszainak helyt adva a lengyel fogyasztóvédelem világossá tette, hogy álláspontja szerint bárki, bármilyen árat lefotózhat a boltokban, írja a Napi.hu. A kereskedelmi láncok viszont úgy gondolták, megtilthatják ezt az embereknek.

Reagálva a vevők panaszaira és a média beszámolóira, a lengyel fogyasztóvédelem leszögezte, hogy álláspontja szerint mindenkinek joga van lefényképezni a termékeket, akár abból a célból is, hogy összehasonlíthassák az árakat - adta hírül a gazeta.pl.

 A fogyasztóvédelem 25 nagy kereskedelmi láncolattól kért felvilágosítást arról, miért tiltották meg a boltokban a vásárlóknak az áruk lefényképezését. Az ár gyakran a legalapvetőbb tényező, ami a vásárlókat döntésre kényszeríti, hol is vegyék meg a kívánt terméket. Ráadásul a vonalkódban vagy az árak mellett gyakran olyan információk is vannak, amelyek a vevőknek fontosak, például az áru összetételére.

A Gazeta Wyborcza 2017 decemberében megírta, hogy a kereskedelmi láncok 70 százaléka nem engedte a fényképezést, vagy a kód beszkennelését telefonnal. A fogyasztóvédelmi hivatal figyelmeztetett arra, hogy ez a gyakorlat lehetetlenné teszi a vásárlóknak az árak összehasonlítását, ami ellentétes az erre vonatkozó jogszabályokkal.

(Napi.hu, 2018. február 25.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.