butikpórázon₪vásárlóktere

E-töltők: nyomás alatt

Pörögnek a határidők: kötelező a nagyáruházak parkolóiban az elektromos járműtöltők telepítése. 

 

Január 1-jétől száz parkolóhelyből kettőn lehetővé kell tenniük az elektromos autók töltését a jogszabályban megjelölt kiskereskedelmi egységeknek. A határidő közeledtével felpörgött a berendezések átadása.

Megszaporodtak az e-töltők telepítéséről szóló bejelentések az év végéhez közeledve. Nem véletlenül: 2019. január 1-jén jár le a berendezések üzembe helyezésére vonatkozó második határidő az 1500 négyzetméteresnél nagyobb alapterületű és az ennél kisebb, de 50 ezer főnél nagyobb településeken működő boltok számára. A 2016-ban született törvény szerint ekkortól minden száz parkolóhelyre két töltőnek kell jutnia. Az első határidő 2017. január 1-je volt, akkorra még elég volt száz parkolónként egy töltő. 

A rendelet szerint az új parkolókat már eleve úgy kell kialakítani, hogy minden száz parkolóhely után tíz helyen a burkolat megbontása nélkül lehessen e-töltőt telepíteni.

A boltok nem kerülhetik meg a kötelezettségüket azzal, hogy nincs vagy aránytalanul kicsi a parkolójuk, mert a kereskedelmi törvény előírja a napi fogyasztási cikket értékesítő, 300 négyzetméternél nagyobb bruttó alapterületű üzleteknek, hogy az árusítóterük minden megkezdett nettó tíz négyzetméternyi alapterületére egy személygépkocsi számára elegendő parkolónak kell jutnia.

A januári határidő nem vonatkozik az olyan 1500 négyzetméteresnél kisebb üzletekre, amelyek 20–50 ezer fős településen működnek, ezeknek 2020. január elsejéig kell ezt a kötelezettséget teljesíteniük, a 20 ezresnél kisebb településeken működők várhatnak 2026. január elsejéig.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az E.ON most rukkolt elő a hírrel: az általa telepített és üzemeltetett áramtöltők 123 Aldi-parkolóban lesznek elérhetők, országosan több mint 360 töltőpontról van szó. Az Aldi később építendő boltjai mellett is az E.ON gondoskodik majd az áramtankolásról. A két vállalat együttműködése tíz évre szól, és további öt évvel meghosszabbítható.

Az MVM Partner az év elején a Reál Hungária Kft.-vel lépett hasonló partnerségre. Egy februári töltőátadáson közölték, hogy az év végéig – a gyorstöltők mellett – országszerte még legalább további húsz villámtöltőt kívánnak kihelyezni.

Az e piacon szintén aktív Elmű–ÉMÁSZ augusztusban kísérleti együttműködést is indított Budapest első elektromos autómegosztó rendszerével, a GreenGóval. Az országos elektromostöltő-infrastruk-túra kiépítéséért felelős állami e-Mobi Kft. a honlapján 150 átadott töltőről számol be. A legutóbbi (tegnapi) telepítési bejelentést az NKM Mobilitás Kft. tette, ezúttal az M5-ös autópálya mellett, egy szállodánál helyezett üzembe két töltőberendezést. Közleménye szerint novemberre 56 töltője volt, 114 töltési ponttal.

Saját berendezésein felül a Jedlik Ányos-terv keretében már mintegy 35 töltőt telepített az önkormányzatoknak is, jövőre pedig elindítja otthontöltési szolgáltatását és az ahhoz szükséges applikációját.

(Világgazdaság, 2018. december 21.)

 

Konnektor kell: szívnak-e az áruházak?

Az áruházi parkolókban. Ez is pénzbe kerül. Kell ennyi elektromos autó töltő egyáltalán?

A Kormány egyik legfrissebb rendelete szerint (10/2016. számon) előírják a parkolóhelyeken az elektromos gépjármű töltőállomások számát, de nem csak az újonnan épülő, hanem a meglévő parkolóhelyek esetében is (az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. kormányrendelet módosításával).

Csavar a történetben, hogy az áruházi parkolóhelyeknél nem csak azt írja elő a rendelet, hogy helyet kell adni elektromos töltőállomásnak, hanem azt is, hogy azokat meghatározott időn belül fel is kell szerelni. Nyilván a bolt, áruház költségére. Más parkolóhelyek esetében csak elő kell készíteni a helyet, de a töltőállomás beállítása már nem kötelező.

Új parkolóhely építés: csak a drót vége lógjon ki

A jogszabály szerint az újonnan létesített várakozó- (parkoló) helyeket úgy kell kialakítani, hogy 100 várakozó- (parkoló) hely után legalább 10 várakozó- (parkoló) helyen elektromos gépjármű töltőállomás kiépíthető legyen a burkolat megbontása nélkül. Tehát az általános szabályok szerint nincs szó arról, hogy építeni is kell töltőállomást, csak hely és elektromos vezetékvég legyen. A szabályozás e módja szerint nyilván majd a piaci igények eldöntik, állítanak-e elektromos töltőt a parkolóhely üzemeltetők, vagy nem.

Ez a főszabály bármilyen új parkolóhely létesítésére vonatkozik. Külön szabályozza a rendelet ezen belül a fizetős parkolókat és az áruházi parkolókat.

Fizetős parkolók

Az ellenérték fejében várakozó- (parkoló) hely értékesítésére szolgáló építmények létesítése esetén a várakozó-
(parkoló) helyeket úgy kell kialakítani, hogy 100 várakozó- (parkoló) hely után legalább 10 várakozó- (parkoló) helyen elektromos gépjármű töltőállomás kiépíthető legyen a burkolat megbontása nélkül. (Fontos az építmény fogalma: építési tevékenységgel létrehozott, helyhez kötött műszaki alkotás, mely egyebek mellett a terepszint megváltoztatásával, beépítésével jön létre.)

Nos, az  ellenérték fejében várakozó- (parkoló) hely értékesítését szolgáló, meglévő építmények esetén minden
megkezdett 100 várakozó- (parkoló) helyből 2017. január 1-ig legalább egyet, 2019. január 1-ig legalább kettőt
elektromos gépjármű töltőállomással kell ellátni. Tehát töltőállomás kell a meglévő fizetős parkolóhelyeken is.

Áruházi parkolóhely: nyomás átalakítani!

A  meglévő, minden megkezdett 100 várakozó- (parkoló) helyből legalább kettőt elektromos gépjármű töltőállomással kell ellátni, az 1500 m2 nettó árusítóteret meghaladó árusítótér felett 2019. január 1-jéig. Fontos, hogy ez a követelmény a jogszabály alapján az úgynevezett napicikk értékesítőhelyeket érinti (ennyiben pontosítjuk a korábbi hírt), akik nagyobbrészt élelmiszereket, háztartási vegyiárut, a háztartásokban folyamatosan fogyó árucikkeket értékesítenek. Ez a hipermarketeket, a nagyobb szupermarketeket érinti, továbbá azokat a bevásárlóközpontokat, ahol nagyobb napicikk értékesítőhely van. A más szakáruházakra (bútor, barkács) a jelenti jogértelmezés szerint nem terjed ki az elektromos töltőállomás építési kötelezettség.

Nem ússzák meg a kisebb áruházak sem, hiszen a 300–1500 m2 közötti nettó árusítótér esetében
- ha az 50 000 lakosnál nagyobb településen található, akkor 2019. január 1-jéig,
- ha 20 001–50 000 lakosú településen, akkor 2020. január 1-jéig,
- ha 20 000 lakosnál kisebb településen, akkor 2026. január 1-jéig kell eleget tenni az előírásnak.

A bevásárlóközpontok, iparcikk szakáruházak esetében döntő kérdés, hogy kérnek-e díjat a parkolásért, ebben az esetben a fizetős parkolókkal azonos elbírálás alá esnek, ha pedig napicikk értékesítőhely is van, akkor ez határozhatja meg a követelményrendszert.

Mennyibe is kerül ez az áruházaknak?

A két legnagyobb hipermarketet és a legnagyobb bevásárlóközpontot nézve nem elhanyagolható összeg lesz a kötelező fejlesztés. Egy elektromos töltőállomás költsége (amelyik hozzávetőleg 2 óra alatt tölt, van persze rosszabb is) 10 millió forint nagyságrend körül mozog.

Így a budaörsi Auchan esetében közel 40 darab, a budaörsi Tesconál közel 30 darab, a WestEnd parkolóiban 30 darab elektromos töltőállomást kell felszerelni a megadott határidőkig. Ez áruházanként 300-400 millió forint, a nagyobb üzletláncoknál több milliárdos kiadást jelent.

Kell ennyi elektromos töltőállomás?

A PWC előrejelzése szerint 2023-ra az elektromos töltést igénylő (hibrid, vagy tisztán elektromos) autók száma túllépi az 50 ezret. A gyorsabb növekedés gátja az akkumulátor fejlesztés lassúsága.

A jelenlegi járműállomány Magyarországon 3,1 millió felett mozog a KSH adatai szerint. Az üzemanyag töltőállomások száma 2.084 (2015. első félévében). Jelenleg egy üzemanyag töltőállomásra közel 1.500 személygépkocsi jut. Ezt az arányt alapul véve mindössze 35 darab elektromos töltőállomás kellene, de persze ez így igazságtalan számítás: a benzinkúton néhány perc alatt végzünk a tankolással, az elektromos töltés legalább 2 óra (a gyorsabb töltők esetében). Nos, a kötelező elektromos töltőállomások számát nyilvános adatokból nem lehet kiszámolni. De hát csak az a kérdés: kiszámolták-e a döntéshozók, hány elektromos parkoló létesítését írták elő a rendeletükkel.

Az árnyék az nem baj

A  10 gépjárműnél nagyobb befogadóképességű felszíni várakozó- (parkoló) helyet fásítani kell. A  parkoló
felületek árnyékolását biztosító fásítást − helyi építési szabályzat eltérő rendelkezésének hiányában − minden
megkezdett 6 db várakozó- (parkoló) hely után 1 db, nagy lombkoronát nevelő, környezettűrő, túlkoros, allergén
pollent nem termelő lombos fa telepítésével kell megoldani, minimum 1 m2 szabad földterület biztosításával, amely
1 m2 alatti területei a telek zöldfelületébe nem számíthatók be.

(blokkk.com, 2016. február 11.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.