autórengeteg₪márkazuhatag

A Volvo autók fele elektromos lesz 2025-ben

Ázsiai partnerekkel próbál nagyobb nyereséget elérni a Volvo. 

Hosszú távú beszállítói szerződést kötött a svéd Volvo Cars több milliárd dollár értékben a dél-koreai LG Chem és a kínai Contemporary Amperex Technology Co Ltd (CATL) akkumulátorgyártó vállalatokkal – írja a Világgazdaság.

A Volvo Cars 2025-re 50 százalékra tervezi növelni az elektromos autók részarányát globális értékesítési volumenében.

A Volvo jövője a villamosításban rejlik, eltökélt szándékunk túllépni a belsőégésű motorokon – jelentette ki Hakan Samuelsson, a Volvo Cars vezérigazgatója.

A Volvo Cars svéd autógyárat 2010-ben vásárolta meg az amerikai Ford autógyártól a kínai Zhejiang Geely Holding Group autóipari konszern. A Volvo Cars jelenleg az XC40 SUV modell hálózatról tölthető (plug-in) elektromos-hibrid változatát gyártó belgiumi üzemében, Ghentben épít akkumulátor egységeket összeszerelő gyártósort. Az XC40 kisméretű SUV modell teljesen elektromos változata Ghentben készül majd.

Fotó: AFP

A svéd autógyár éves árbevételének mintegy 5 százalékát, több mint egymilliárd dollárt fordít kutatás-fejlesztésre az elektromobilitási és robotjármű-technológiai területeken.

A Volvo autógyárral kötött beszállítói szerződés híre három százalékkal emelte meg az LG Chem és a CATL részvények árfolyamát a szerdai tőzsdei kereskedelemben az ázsiai piacokon.

(Világgazdaság, 2019. május 15.)

 

Villog a Volvo

Tovább nyomja a gázt a Volvo.

Jelentősen, 9 százalékkal növelte idei első negyedévi eladásait a svéd Volvo Cars, amely a Geely kínai járműgyártó leányvállalata, írja a Világgazdaság. 

A Volvo Cars 161 ezer autót értékesített a 2019 március végével záródott három hónapban, valamennyi főbb piacán, az Egyesült Államokban, Kínában és Európában is növelni tudta értékesítését.

  • Az eladások az Egyesült Államokban 10 százalékkal,
  • Kínában 4 százalékkal,
  • Európában pedig 9 százalékkal bővültek

éves összevetésben az első három hónapban.

Fotó: AFP

A Volvo Cars 2018-ban világszerte 642 ezer autót értékesített, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

A Volvo Cars már az ötödik egymást követő évben állított be eladási rekordot, az 1927-ben alapított vállalat 2018-ban először lépte át a 600 ezres eladási számot.

A Geely a tíz legnagyobb kínai autógyártó egyike. A svéd Volvo Cars 2010-ben került a tulajdonába.

(Világgazdaság, 2019. április 7.)

 

Az új elektromos Volvo csak online vásárolható

Itt az új elektromos Volvo, ami jókora, kijózanító pofont adhat a Teslának.

A Volvóhoz szorosan kapcsolódó Polestar bemutatta második modelljét, a Tesla Model 3 riválisának szánt Polestar 2-t.

Megérkezett a piacra a Tesla Model 3 talán első valódi kihívója, a Polestar 2 mind méretben, mind teljesítményben az amerikai modell komoly riválisa.

Az autó két elektromotorjának teljesítménye 408 lóerő 660 Nm-es nyomaték mellett, az akkumulátor 78 kWh-s. Az új WLTP emissziós norma szerint az autó 500 kilométeres hatótávolságot ígér egy feltöltéssel.

A Polestar 39.900 eurós (12,6 millió forint) németországi alapárat célzott meg, de a gyártás első 12 hónapjában csak egy úgynevezett Launch változatot lehet majd megvásárolni 59.900 euróért (18,9 millió forint).

A Polestar Performance csomagot is kínál majd az autóhoz sportosabb lengéscsillapítókkal, Brembo fékekkel és egyedi 20 colos felnikkel.A csomag aranyszínű biztonsági öveket, féknyergeket és szelepsapkákat is tartalmaz.

A Polestar 2 lesz az első sorozatgyártású autók egyike, amelyiknek fedélzeti szórakoztató rendszere egy az egyben Android-alapú 11 colos érintőképernyőről vezérelhetők a legfontosabb funkciók, és érhetők el a Google szolgáltatásai.

Első körben Kínában, Amerikában, Kanadában, Belgiumban, Németországban, Hollandiában, Norvégiában, Svédországban és Nagy-Britanniában kerül piacra az autó, amelyet kizárólag online lehet megrendelni.

(Origo, 2019. február 28.)

 

Kelleti magát a kínai Geely

Tolja rendesen a kínai Geely autógyártó. Van 17 autógyára, és övé a Volvo is.

A Geely kínai járműgyártó 2017-ben várhatóan 1,2 millió autót ad el, jóval többet a 2016-os 750 ezernél, írja a Világgazdaság. 

A cég 2017 első tíz hónapjában 950 ezer autót értékesített és a tervek szerint az eladott autók száma 2 millióra nő 2020-ban – közölte a kínai cég vezetője Fehéroroszországban, a cég legújabb külföldi üzemének átadásakor. A Geely cég vegyes vállalkozásban kezd autókat gyártani Fehéroroszországban, a gépkocsik 90 százalékát Oroszországba exportálják.

A kínai cég májusban megvásárolta a dán Saxo Bank 26 százalékát, és ezzel a pénzintézet főrészvényese lett. A Saxo Bank a Geely első befektetése a pénzügyi szektorban.A Geely a tíz legnagyobb kínai autógyártó egyike. A Geely tulajdonában van egyebek között a svéd Volvo Car Corp. autógyár és a London Taxi Co., de tulajdonosa a legnagyobb malajziai autógyártónak, a Protonnak, és hozzá tartozik még például a brit Lotus Cars 51 százaléka is.

A Geely összesen 17 autógyárral rendelkezik, amelyek közül 8 külföldön van: Oroszországban, Fehéroroszországban, Egyiptomban, Szaúd-Arábiában, Etiópiában, Sri Lankán, Irakban és Indonéziában.

(Világgazdaság, 2017. november 27.)