autó₪szalon

Használtat veszel: megnézheted milyen

Használtautó vásárlóknak elkészült a kártörténet-lekérdező. 

A Totalcar.hu autós szakportál elindította a "Totálkár" nevű kártörténet-lekérdező szolgáltatást, amellyel a magyarországi gépjármű-kárrendezésben résztvevő szereplők által feltöltött adatokban lehet keresni, írja a Napi.hu Ha a megvenni kívánt autón az elmúlt két évtizedben akár kötelezős, akár cascós javítási kárszámítás készült (mert felvette a kárt egy biztosító, egy márkaszerviz, egy hivatalos lakatos), szinte biztosan tudnak róla. Ahogy az is kiderül, mennyire becsülték a javítás költségét, azaz körülbelül mekkora volt a baj - olvasható a portálon.

Keresni az autó alváza alapján lehet. Ezt sokszor már a hirdetésben megadják, vagy el kell kérni telefonon. Ha egy hirdető ezt nem hajlandó megadni, akkor már gyanút kell, hogy ébresszen a vevőben.

A rendszer az alvázszám alapján egy ingyenes futtatást végez. Fizetni csak akkor kell - 3990 forintot - ha van kártörténet és ahhoz hozzá szeretnénk férni.

Ha a TotálKárban nincs adat egy alvázszámhoz, akkor valószínűsíthető, hogy az autó sérülésmentes. De nem feltétlenül. A külföldi törésekről sokkal kevesebb adat áll rendelkezésre, illetve az is előfordulhat, hogy a balesetnek csak egy résztvevője volt, kisebb műhelyben javították hivatalos kárbecslés nélkül.

A portál szakértői felhívják a figyelmet arra, hogy az autók nagy részérénél találni fogunk valamilyen adatot, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a kocsit nem szabad megvenni. Egy meghúzott sárvédő, egy kavicstól sérült szélvédő vagy egy szakszerűen javított koccanás teljesen normális.

A kárkalkulációs adatok  (különösen a régiek)  egy része vázlatos, és csak a kalkuláció időpontja, részösszegei (fényezés, munkadíj, alkatrész) és a javítási kalkuláció végösszege szerepel benne, kerekítve. Más részük alapos és kiterjedt, hosszan sorolja az összes cserélt alkatrészt és munkafázist. Ez azon múlik, hogy az adott kárbecslők vagy munkafelvevők milyen alapossággal töltötték ki annak idején a dokumentációt. Ettől függetlenül már a vázlatos adatok is értékes támpontot jelentenek. Ha egy autóra 2,5 milliós javítási kalkulációt lát, a részletek ismerete nélkül is sejtheti, hogy nagy volt a baj.

(Napi.hu, 2019. november 12.)

 

Kárbejelentés: eldobhatod a "kék-sárgát"

Már elérhető az autós digitális kárbejelentő.

Applikáció váltja fel 2019. január 8-tól az eddigi "kék-sárga" nyomtatványt. Ezzel a kitöltési hibák is elkerülhetőek, írja a Népszava.

Az autósok már mobiltelefonjukon is intézhetik a baleset utáni adminisztratív teendőket. Elindult ugyanis a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) új, digitális kárbejelentője, amely a hagyományos, „kék-sárga” nyomtatvánnyal egyenértékű, ugyanakkor az utóbbit továbbra is lehet használni.

Az E-kárbejelentő bevezetésére azért látta elérkezettnek az időt a 13, a kötelező gépjármű felelősségi biztosítás (kgfb) művelésében érdekelt pénzintézet, mert egyrészt pozitív tapasztalatot szereztek a tarifák online közlésében, másrészt a személyes értékesítés háttérbe szorulóban van, és a szerződések adminisztrációja, valamint részben már a kárrendezés is digitálisan történik - mondta keddi sajtótájékoztatóján Pandurics Anett, a Mabisz elnöke.

Bár egyes biztosítók már eddig is lehetőséget adtak ügyfeleiknek a digitális csatorna igénybevételére, ezek azonban nem voltak egységesek. Ezért döntöttek a Mabisznál úgy, hogy az 5,2 millió kgfb-szerződéses számára egy egységes kárbejelentési formát dolgoznak ki. Az online applikációk közül már az androidos és az Apple-höz köthető IOS is letölthető.

Az alkalmazás szerkesztő modulja segítségével a felhasználók jól feldolgozható baleseti helyszíni ábrát készíthetnek, amelyhez a GPS-es helymeghatározó is támpontot ad. Ehhez kész ikonok is segítséget nyújtanak, ezek között megtalálhatók a gépjárműveket, utakat, kereszteződéseket, táblákat, tereptárgyakat, vagy állatokat ábrázolók. A biztosítók többsége folyamatosan kiküldi a náluk kgfb-szerződést kötöttek számára a QR-kódjukat, amely minden fontos adatot tartalmaz, beleértve azt is, hogy az esedékes díjat befizették-e. Így ezek egyszerűen bemásolhatóak.

Balesetet követően mindkét félnek jelentkeznie kell a saját biztosítójánál. Erre a károkozónak 5 nap áll rendelkezésre, a károsultnak 30 napja van arra, hogy a károkozó biztosítójánál a saját kárigényét bejelentse. Az alkalmazás használata ezt is leegyszerűsíti, hiszen az adatok kitöltése után, ha minden érintett fél aláírta a bejelentőt, egy gombnyomással el tudják küldeni a helyszínről. A bejelentés során a rendszer e-mailben is küld egy értesítést minden érintettnek, mellékelve a kitöltött pdf formátumú kárbejelentőt. A biztosítók ezután felveszik a kapcsolatot a bejelentőkkel.

A tervek szerint másfél hónap múlva megjelenik a kárbejelentő applikáció webes változata is. Ha nem történik személyi sérülés, akkor nem feltétlenül szükséges rendőri intézkedés, elég a baleseti bejelentést megtenni – hangsúlyozta a tájékoztatón Berzai Zsolt rendőr alezredes. 

(Népszava, 2019. január 8.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.