iparos₪piac

Avon, Natura, The Body Shop, Aesop

Létrejött a világ negyedik legnagyobb szépségipari vállalata. 

A Natura &Co bejelentette, hogy lezárult az Avon Products Részvénytársasággal kezdett akvizíciója, így ennek a mérföldkőnek számító tranzakciónak köszönhetően megalakult a világ negyedik legnagyobb, teljes mértékben szépségiparral foglalkozó vállalata, írja az Origo. Ezzel egyidőben a vállalat kinevezte új felsővezetői csapatát, akik az elkövetkezendő időszakban irányítják a vállalatcsoportot.

Az Avon, Natura, The Body Shop és az Aesop egyesülése jelentősen megnöveli a többmárkás, több értékesítési csatornás vállalatcsoport lefedettségét, amely vezető szerepet játszik a közvetlen értékesítésben, hiszen világszerte több mint 200 millió fogyasztórészére biztosítja több ikonikus márka és szépségipari termék elérhetőséget nap mint nap.

A Natura &Co továbbra is vezető szerepet fog betölteni a közvetlen értékesítésben - történjen akár online, akár offline módon, a több mint 6,3 millió tanácsadóval és képviselővel rendelkező Avon és a Natura márkáknak köszönhetően. A vállalatcsoport – a több mint 3 ezer üzlet és a hatékony digitális jelenlét révén – erős piaci pozícióra tesz szert a kiskereskedelemben. A Natura &Co összevont éves bruttó árbevétele várhatóan meghaladja majd a 10 milliárd dollárt. Emellett több mint 40 ezer munkavállalóval, kulcsfontosságú termékkategóriákat lefedő széles és egymást kiegészítő termékportfólióval, száz országon átívelő globális jelenléttel rendelkezik.

„A Natura nemrégiben ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját és mivel is kezdhetnénk jobban történelmünknek ezt az új fejezetét, minthogy az Avont üdvözöljük a családunkban. Összeköt bennünket a közös vízió és a szépség-, valamint az emberi kapcsolatok iránti szenvedélyünk. Együtt még erőteljesebben tudunk fellépni jó ügyek érdekében, hogy közösen egy igazságosabb és szebb világot hozhassunk létre" – nyilatkozta Luiz Seabra, a Natura &Co társalapítója.

Elkötelezett vállalatként a Natura &Co olyan ügyek támogatását is felvállalja, mint a nők helyzetének javítása, a klímaválság elleni küzdelem,állatkísérlet-mentes termékek, és a helyi közösségekkel a szoros kapcsolat kialakítása. Ezek mindegyike a vállalatnak azt a szemléletét erősíti, miszerint a pozitív társadalmi, gazdasági és környezeti hatások jobb üzleti működést is eredményezhetnek.

(Origo, 2020. január 10.)

 

Jobb lett a Johnson & Johnson

A vártnál. A Johnson & Johnson (J&J) amerikai egészségügyi-kozmetikai cég a vártnál kedvezőbb eredményről számolt be.

A részvényenkénti eredmény 1,8 dollár volt a 2017 június végével záródott három hónapban, 3 centtel magasabb a szakértők előrejelzésénél, és 5 százalékkal múlja felül az előző év azonos időszakát. A jobb eredményt az új termékei keresletének növekedésével indokolta a cég, tudósít a Napi.hu.

Az amerikai egészségügyi-kozmetikai cég értékesítése az előző év azonos időszakához képest 2 százalékkal, 19 milliárd dollárra nőtt a 2017 június végével záródott három hónapban. Ez viszont némileg elmarad a szakértők előrejelzésétől.

A Johnson & Johnson 2017 január végén jelentette be, hogy mintegy 30 milliárd dollárért felvásárolja az Actelion svájci gyógyszeripari-biotechnológiai vállalatot. Így erősíti pozícióját a gyógyszerpiacon, növeli a megjelenés előtt álló gyógyszerei számát. A J&J azzal számol, hogy a felvásárlás révén azonnal nőnek bevételei és nő a részvényarányos eredménye is.

Az Európai Bizottság 2017 júniusának elején jóváhagyta, hogy a Johnson & Johnson (J&J) 27,9 milliárd euróért felvásárolja az Acteliont. A testület a jóváhagyás közlésekor ugyanakkor aggályainak adott hangot, miszerint a cég meghatározó szerepbe juthat majd az altatók európai piacán, ugyanis mind az Actelion, mind a Johnson & Johnson fejleszt altatókészítményeket. A bizottság olyan intézkedéseket vár a Johnson & Johnsontól, amelyek nem torzítják Európában az egészséges versenyt ezen a területen.

A Johnson & Johnson 131 éves múltra visszatekintő cég, gyógyszereket, orvosi eszközöket, kozmetikumokat gyárt. A J&J leányvállalatai közé tartozik egyebek között a Janssen Pharmaceutica gyógyszercég is, amely Magyarországon is jelen van.

Az Acteliont 20 éve alapították, Magyarországon 2011 óta van jelen. A felvásárlás az Actelion honlapján közzétett közlemény szerint 2017 június 16-án le is zárult.

(Napi.hu, 2017. július 18.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.