webzseb₪égbolt

Otthon érzi magát a cseh webáruház

Második bemutatótermét nyitotta az Alza webáruház. Cseh cég Budapesten. 

Már néhány éve Magyarországon is működik az Alza webáruház, most pedig nagyobb léptékű terjeszkedésbe fogtak, írja a Napi.hu. Megnyitották új bemutatótermüket, több ezres raktárkészlettel.

Az Alza.hu Kft. második bemutatóterme mellett intenzív reklámkampánnyal is lép. A cseh cég megpróbál a három legnagyobb magyar webáruház közé jutni, mondta Petr Bena értékesítési és beszerzési igazgató.

 

A cég 2016 nyarán indította el magyar weboldalát, az első átvevőhely pedig decemberben nyílt meg. Akkor még csak 10 ezer terméket lehetett tőlük itthon megrendelni, most viszont már 130 ezres készletből lehet válogatni. Bena a teljes csomagküldő szektort itthon sújtó munkaerőhiánnyal kapcsolatban a Napi.hu-nak elmondta, hogy elsősorban a személyes átvétel felé fogják terelni a budapestieket, miközben a Magyar Postával és más szállítócégekkel is kapcsolatban állnak.A webshopnak Csehországban van saját szállítócége is, az Alzaexpress, amely később Magyarországon is megjelenhet.

A csoportnak 1.100 alkalmazottja van. A 2016 évi bevételük 644 millió euró volt, 6 millió rendelés nyomán. Az egyébként Alzát egy diák alapította 1994-ben, kezdetben it-termékeket árult szintén diákoknak, majd a 2000-es években indult az online értékesítés.

(Napi.hu, 2017. október 26.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.