kirakat₪láz

Ezermilliárdokat adtak a Széchenyi-kártyával

Sikertermékké vált a Széchenyi-kártya. 

Nemcsak gazdaságstratégiailag fontos termék, hanem az államnak megtérülő vállalkozástámogatási eszköz a Széchenyi-kártya, írja a Magyar Nemzet.

A kis- és középvállalkozásokat kedvező feltételű és rövid átfutási idővel igényelhető hitelekkel finanszírozó Széchenyi-kártya programban számításuk szerint 2018-ban 21 ezer igénylés részeként kihelyezett több mint 260 milliárd forint hitel négy-ötmilliárd forintjába került az államnak a kamattámogatás és a kezességi díj részbeni átvállalása, valamint az alacsony bedőlési arány miatt – nyilatkozta Krisán László, a programot működtető Kavosz Zrt. vezérigazgatója a távirati irodának - 

Ugyanakkor a finanszírozás felhasználásával a vállalkozások 60-75 milliárd forint adót és járulékot fizettek be a költségvetésnek.

A Kavosz Zrt. célja az online lehetőségek bevezetése, hogy a vállalkozók új generációjának is vonzóvá tegye a Széchenyi-kártyát. Az elektronikus igénylés lehetősége mellett csökkentenék az igényléshez szükséges dokumentumok számát.

Az első Széchenyi-kártyát 2002-ben adták át, és már akkor látszott az államilag támogatott, kedvezményes feltételrendszerű, akár tárgyi biztosíték nélküli folyószámlahitel egyedisége a kkv-k finanszírozásában. Krisán László szerint az elmúlt években a konstrukció sikertermék lett. A zrt. adatai szerint a 2002. évi indulás óta a programba benyújtott négyszázezer igénylésből mintegy háromszázezret már át is adtak 2.350 milliárd forint hitelkerettel.

(Magyar Nemzet, 2019. október 21.)

 

Dézsából önti a pénzt az MNB a kkv-kra

A Magyar Nemzet Bank 2019 elején elindítja a Növekedési Hitelprogram új konstrukcióját NHP fix néven.

A program eddigi három szakasza hozzájárult a hitelezési fordulat bekövetkezéséhez, és a gazdasági növekedésre is jelentős hatást gyakorolt. Az új konstrukcióval az MNB elsősorban a kkv-hitelezés szerkezetére kíván hatást gyakorolni, célja a hosszú lejáratú és rögzített kamatozású hitelek részarányának növelése. Az NHP fix a korábbi szakaszoknál célzottabb, a finanszírozható hitelcélok köre szűkül.  

A Növekedési Hitelprogram (NHP) eddigi három szakasza keretében közel 40 ezer vállalkozás jutott finanszírozáshoz több mint 2.800 milliárd forint összegben. A program hozzájárult a hitelezési fordulat bekövetkezéséhez: a korábban tapasztalt csökkenő trend megállását követően a kkv-hitelállomány 2015-től növekedést mutat, amelynek dinamikája a legfrissebb adatok szerint eléri az évi 14 százalékot. A program nemcsak a kkv-hitelállomány mennyiségére gyakorolt jelentős hatást, de kedvező irányban befolyásolta a hitelállomány szerkezetét is, köszönhetően a hosszú, akár 10 éves futamidőre elérhető fix, alacsony kamatozású hiteleknek. Az MNB becslései alapján a program gazdasági növekedésre gyakorolt hatása 2013–2017 között 2–2,5 százalék között lehetett egy olyan alternatív pályához képest, amelyben az NHP hiányában csak lassabban állt volna helyre a hitelezés (a hitelösszeomláshoz mint alternatív pályához viszonyítva pedig akár a 6 százalékot is elérhette).

A vállalati hitelezés volumene jelenleg megfelelő, de szerkezete nem elég egészséges. A hosszú lejáratú hitelek aránya nemzetközi összehasonlításban alacsony, és a fix kamatozású hitelek aránya is alulmúlja a fejlettebb országokban jellemzőt. Az NHP idejében teret nyertek a hosszú futamidejű, fix kamatozású hitelek, a program kivezetését követően azonban ezek részesedése visszaesett. Piaci alapon jelenleg nem jönnek létre széles körben hosszú lejáratú, fix és kedvező kamatozású hitelek, a vállalkozások érdemi része nem tudja kihasználni hosszú távra a jelenlegi kedvező kamatszintet.

Az MNB ezért 2019 elején elindítja a Növekedési Hitelprogram Fix (NHP fix) elnevezésű konstrukciót, 1.000 milliárd forintos keretösszeggel. Az új konstrukció a legfontosabb paraméterei és a lebonyolítás módja tekintetében meg fog egyezni az NHP korábbi szakaszaival. Így az MNB 0 százalékos kamat mellett biztosít a hitelintézeteknek refinanszírozási forrást, amelyet azok maximum 2,5 százalékos kamatmarzs mellett hitelezhetnek tovább kkv-knak. A program likviditási szempontból semleges, mert az NHP fix keretében folyósított hitelvolumenből fakadó többletlikviditás alapkamaton sterilizálásra kerül (a preferenciális betéti eszközzel).

Az NHP fix a program korábbi szakaszainál célzottabb. A harmadik szakaszhoz hasonlóan ezúttal is csak beruházási célra nyújthatók hitelek (ideértve a pénzügyi lízinget is), azonban csak forintban, 3 évnél hosszabb futamidőre, és szűkül a felhasználás köre is. Annak érdekében, hogy az NHP fix minél nagyobb arányban eredményezze a vállalkozások korszerűbbé, versenyképesebbé válásához szükséges beruházások megvalósítását, még erősebben érvényesül az az elv, hogy a vásárolt eszköznek (ingatlan esetén ideértve annak építését is) a vállalkozás saját üzleti tevékenységét kell szolgálnia, így a bérbeadási célból történő vásárlás/építés – kevés kivételtől eltekintve – nem finanszírozható a program keretében.

(MNB, 2018. november 30.)

 

Számlázz.hu: szuper mindenese lesz a kkv-knak

Hamarosan létrehoz a Számlázz.hu egy olyan online rendszert, melyen keresztül egy tető alatt számlázhatnak, tranzaktálhatnak, könyvelhetnek és üzemelthethetnek bérszámfejtési rendszert a magyar kkv-k.

Váradi János, a Számlázz.hu stratégiai fejlesztési igazgatója ismertette az újdonságokat a Portfolio konferenciáján: 

úgy véli, partneri szövetségeken lehet igazi sikereket elérni, nem egy adott cégnek kell mindent csinálnia, ha más szolgáltató jobban meg tudja csinálni, érdemes integrálni, céges ökoszisztémákat létrehozni.

Ahogy a hasitasik eltűntek, a számlatömbök is el fognak tűnni.

130 000 kkv van online.

Márciustól megnyílik az OpenAPI a bankoknál, így a Számlázz.hu és más online számlázók közvetlenül csatlakozni tud majd a rendszerükre.

Jövőre lép a piacra az Emporium nevű szolgáltatásával a Számlázz.hu, ezzel a bankok el tudják érni tömegével a kkv-kat, hatékonyan.

A Számlázz.hu célja, hogy platformjuk a kkv-knak megkerülhetetlen legyen. Egy olyan platformot honzának létre, ahol egy tető alatt sok szolgáltatás elérhető a számlázás mellett: például elektronikus fizetési rendszereket, felhő alapú könyvelési szoftvert, bérszámfejtő rendszert, HR-rendszert is kínálnak mellé. Mindenre, amire szükség van egy kkv életében, elérhető lesz a Számlázz.hu rendszerén keresztül.

(Portfolio.hu, 2018. november 15.)

 

Kkv-k: már nem csípik annyira a Facebookot

A kkv-k nem bíznak a Facebookban, mégis költenek rá.

Tíz év alatt megtízszereződött a kis- és közepes cégeknél használt marketing eszközök száma, írja az Origo. Még mindig a Facebook dominál a kkv-k eszköztárában, de érezhetően romlik a megítélése: csökken a hatékonysága, nem tartják hitelesnek és nem bíznak benne – mondta Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő a 10. Marketing Expón.

Több mint tíz éve, amikor első alkalommal készített el a Marketing Commando kutatást a kkv-k hirdetési megoldásairól, 11 eszköz közül választhattak a kkv-k, ma pedig már több mint száz közül. A tíz leggyakrabban használt marketingeszközből öt ugyanakkor még mindig a kék óriáshoz köthető.

Nem meglepő tehát, hogy a listát idén is a Facebook céges oldal vezeti (64 százalék), a második leggyakrabban használt eszköz a honlap (50 százalék), amit a Facebook hirdetés (47 százalék), majd negyedikként az ajánlás (45 százalék) követ. Erősödött a blog használatának a népszerűsége (37 százalék), négy helyet javítva, ez az ötödik leggyakrabban használt eszköz.

Először került 10 közé az Instagram (33 százalék). 2017-ben a 15. helyről a hetedik helyre ugrott, köszönhetően a platformot birtokló Facebook munkálkodásának. A GoogleAds évek óta bebetonozta magát a tízes listán és stabilan őrzi a pozícióját. A keresőoptimalizálás ugyanakkor évről-évre veszít a népszerűségéből, idén a tizedik helyre volt már csak elég a 29 százalékos arány.

A legnépszerűbb kkv marketingeszközök 2018-ban:

  1. Facebook céges oldal
  2. Saját honlap
  3. Facebook hirdetés
  4. Ajánlás
  5. Blog, saját honlapon ↑+4
  6. Facebook poszt kiemelés ↓-1
  7. Instagram oldal ↑+8
  8. GoogleAds
  9. Facebook csoport
  10. Keresőoptimalizálás ↓-3

Ha a hatékonyság szempontjából vizsgáljuk a marketing eszközöket, a Facebook már nem szerepel olyan jól. Csak a Facebook hirdetés került a tíz leghatékonyabbnak értékelt eszköz közé ötödikként, míg egy évvel ezelőtt a harmadik volt. A Facebook céges oldal ma a 16., de 2017-ben még az ötödik leghatékonyabb eszköz volt. A Facebook üdvöskéje az Instagram oldal, de hatékonyság szerint csak a 20.

A leghatékonyabb marketing eszköz a válaszadók szerint továbbra is az ajánlás. Talán nem véletlen: ma a bizalom a legnagyobb érték.

A válaszadók 59 százaléka bízik a Google-ben mint hirdetési eszközben, míg a Facebookban 48 százalék. Még beszédesebb, hogy mint információ forrást a Google-t a válaszadók 57 százaléka tartja hitelesnek, míg a Facebookot 19 százalék. Bár ez semmit sem jelent abból a szempontból, hogy az egyik egy kereső, a másik pedig egy közösségi platform.

A Facebook népszerűsége ennek ellenére vitathatatlan, és ez annak köszönhető, hogy míg a Facebook hirdetéseket a kkv-k maguk is be tudják állítani egyszerűen, addig a GoogleAds kezeléséhez a többségnek szakember kell. A Facebook hirdetést a válaszadók 82 százaléka végzi házon belül, míg a GoogleAds kezelését 64.

Akkora a választék marketing eszközökből, hogy egy kisvállalkozás vezetője, vagy marketingese egyre nehezebben látja át. Ebben a helyzetben sokan választják a divatos és kényelmes, saját maguk erejével üzemeltethető marketing eszközöket a hatékony megoldások helyett. Wolf Gábor szerint azonban hiba sok időt és pénzt fecsérelni ezekre. Egy kkv számára 3-4 bevált, hatékony eszköz alkalmazása javasolt, ami mellett lehet 1-2 divatos, kockázatosabb eszközzel kísérletezni.

(Origo, 2018. október 27.)

 

Indul a kisboltos SkyCred törzsvásárló rendszer

A SkyCred a kis- és középvállalkozásokat, az akár egy, vagy csak néhány boltot üzemeltető kiskereskedőket célozza meg.

SkyCred néven új, integrált törzsvásárlói rendszer indul Magyarországon, nyilatkozta a Világgazdaságnak a szolgáltatást fejlesztő cég ügyvezetője. Miskolczi József közölte: a SkyCred létrehozásával elsősorban a kis- és középvállalkozásként működő, akár egy, vagy csak néhány boltot üzemeltető kiskereskedőket célozták meg, akik ki szeretnék használni a törzsvásárlói rendszerek nyújtotta lehetőségeket, ám méretüknél fogva nincs esélyük arra, hogy akár saját rendszert fejlesszenek, akár valamelyik ismert, nagy hűségprogramhoz csatlakozzanak.

Miskolczi József elmondta: a rendszert – részben külső szakemberek bevonásával – több évig fejlesztették, a finanszírozást pedig részben saját, részben pályázati forrásból oldották meg. A Sky­Cred működése egyszerű: a hűségrendszer elindításakor a kereskedő megkapja a kártyaolvasó terminált és a kártyákat – utóbbiak érintőkártyák –, és a szerződéskötést követően használható is a rendszer. A működés közben keletkező adatokat felhőalapú tárhelyen őrzik, és folyamatosan hozzáférhetők.

A csatlakozó kereskedőknek számos előnyük származik a hűségprogram használatából: megismerhetik vásárlói körüket, felmérhetik vásárlási szokásaikat, statisztikákat készíthetnek, és – nem utolsósorban – számos csatornán közvetlenül elérhetik azokat a vevőket, akikkel kapcsolatban állnak. A vevők számára pedig a rendszerhez csatlakozó bármely boltban bármikor levásárolható hűségpont a legfontosabb előny, emelte ki az ügyvezető.

Miskolczi József tájékoztatása szerint a rendszert az október közepi Marketing Expón mutatják be szélesebb körnek, és az első szerződések megkötését követően el is indulhat a szolgáltatás. A középtávú terv az, hogy országszerte több ezer elfogadóhely csatlakozzon a programhoz: ez az ügyvezető szerint reális cél, hiszen a hazai kiskereskedelmi forgalom jelentős hányada a kisebb kereskedelmi egységekhez kötődik Magyarországon.

(Világgazdaság, 2017. október 16.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.