iparospiac₪próbafülke

Húzza a CCC

Megugrottak a CCC bevételei. Magyarországon 74 boltja van. 

A CCC 16 országban 889 boltot üzemeltet, emellett tíz országban online értékesítéssel is kínálja a lábbeliket,írja a Világgazdaság.

2017. első félévében az árbevétel 32 százalékkal 1,8 milliárd zlotyra növekedett.  A forgalombővülés ellenére 0,2 százalékkal 113 millió zlotyra (8,1 milliárd forintra) csökkent a lengyel CCC cipőboltlánc profitja.

Magyarországon 71 CCC-üzlet működik összesen 41 ezer négyzetméter területen. A lánc legtöbb, 439 boltja Lengyelországban található, de saját üzletekkel van jelen számos térségbeli országban, a többi között Csehországban és Ausztriában, valamint Oroszországban és Németországban. A CCC bevételeinek 89 százaléka cipők eladásából származik, ezek 63 százaléka női, 24 százaléka férfi-, 13 százaléka pedig gyerekcipő.

2017 hátralévő részében tovább terjeszkednének a kelet-közép-európai régióban, ahol jelenleg eladóterületük kétharmada található. A cég szerint három éve a CCC számít a régió legnagyobb, lábbeliket árusító kiskereskedelmi láncának.

A terveik között szerepel az ausztriai és a németországi jelenlét növelése is, de az első évek sikerei után arra számítanak, hogy ott a kelet-közép-európai régióban látottnál jóval kisebb ütemben tudnak majd bővülni. Emellett az e-kereskedelemben is növekedési potenciált látnak.

(Világgazdaság, 2017. szeptember 1., fotó: MTI/ Világgazdaság)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.