kirakatles₪plázarítus

Hengqin: a Realnak tetszik

Hengqin szigete a kínai Orlando lehet. Ma még felvonulási terület, de így is milliók látogatják. Vízi parkja nagyon menő.

Hengqin szigetéről egyelőre nem sokan hallottak. Azonban ez gyaníthatóan a jövőben változni fog, hiszen a Makaó mellett találtható sziget napjaink egyik legkeresettebb ingatlanpiaci célpontja, írja az Origo.

Makaó a világ szerencsejáték-központjának számít, és fontos szerepet játszik Kína turizmusában. Mindössze egyetlen kőhajtásnyira fekszik tőle délre Hengqin, ami az ázsiai állam válasza lesz az Egyesült Államok Orlandójára, ha végleg elkészül.

A sziget annyira felkapott lett az utóbbi két évben, hogy az ingatlanárak megduplázódtak, és rohamos ütemben nyílnak rajta a szórakoztató központok. Az üzletben fantáziát lát a Real Madrid is.

Bár Hengqin még inkább hasonlít egy gigantikus építkezési területre, már így is évente milliók látogatnak ide.

Ennek oka a Chimelong Ocean Kingdom névre keresztelt vízi park, amely már 2015-ben a 13. leglátogatottabb ilyen tematikájú központ volt 7,5 millió turistával. A legfrissebb jelentések szerint a látogatók száma folyamatosan emelkedik, 2016-ban már átlépte a 8,5 milliót.

Ezzel Kína leglátogatottabb tematikus parkja lett, megelőzve például a 6,1 millió embert vonzó hongkongi Disneylandet. A 8,5 millió turista gyakorlatilag a Makaóra látogató emberek harmada.

(Origo, 2017. szeptember 18., fotó: Origo)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.