iparospiac₪próbafülke

Erősödött a Henkel

Emelkedett a Henkel árbevétele és nyeresége 2017 második negyedévében. 

A düsseldorfi székhelyű tisztálkodó- és tisztítószereket, továbbá kozmetikai cikkeket gyártó cég árbevétele 10 százalékkal 5 milliárd euróra, üzemi eredménye pedig 11 százalékkal 909 millió euróra nőtt a 2017 június 30-án véget ért negyedévben, írja a Napi.hu.

A korábbi cégfelvásárlások nélkül számított árbevétel azonban csak a 2017-re előirányzott növekedési sáv alsó szélén, 2 százalékkal emelkedett. A szépségápolási üzletág nem növekedett, a ragasztószer üzletágban pedig az első negyedévi 5,5 százalékkal szemben csak 3,4 százalékkal bővültek az eladások.

A Henkel olyan márkák mögött áll, mint a Persil, a Prill, a Perwoll, a Schwarzkopf, a Fa és a Loctite.

A Henkel Magyarország Kft. a közép-kelet-európai régió első Henkel-vállalataként 1987 óta van jelen a magyar piacon, közel 1.000 embernek ad munkát. Két gyára van, Környén vizes bázisú és elektronikai ragasztóanyagokat, Körösladányban mosó- és háztartási tisztítószereket gyárt. 

De már korábban is

A mosóporüzletág és az amerikai Sun mosóporgyártó cég felvásárlása nagyobb lökést adott a Henkelnek 2016 harmadik negyedévben. Ekkor a német konszern árbevétele 3,4 százalékkal 4,8 milliárd euróra emelkedett, ami az addig elért legjobb negyedéves eredmény volt a cég történetében. A nyereség 19 százalékkal 576 millió euróra nőtt. Az indiai, dél-koreai és kínai eladások növekedése ellensúlyozta az európai értékesítés csökkenését.

A legnagyobb növekedést a mosó- és tisztítószer üzletág mutatta fel ekkor, ennek árbevétele 12 százalék felett nőtt. Az árfolyamhatásoktól, továbbá a felvásárlások hatásától megtisztított árbevétel-növekedés 4 százalék volt.

A Henkel 3,2 milliárd dollárért felvásárolta amerikai versenytársát, a Sunt, és ezzel a Procter & Gamble mögött a második helyre kapaszkodott az amerikai mosószerpiacon ebben az időszakban

(Napi.hu, 2017. augusztus 10., 2016. november 8.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.