iparospiac₪próbafülke

Nagyot hasított a Henkel

Árbevétel-rekorddal zárta a 2017-es évet a Henkel. 

A Magyarországon is jelen lévő Henkel német háztartási vegyipari és kozmetikai konszern, a düsseldorfi székhelyű cég azt közölte, hogy a 2017-es pénzügyi évben az árbevétele 20 milliárd euró volt, 7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, írja az MTI.

Az egyedi tételektől megtisztított árbevétel 3 százalékkal nőtt, ami összhangban van a cég teljes évre előirányzott, 2 és 4 százalék közötti célkitűzésével. A ragasztószergyártó üzletág 5 százalékos árbevétel-növekedést ért el, a  kozmetikai üzletág 0,5 százalékost, a háztartási vegyipari üzletág pedig 2 százalékost.

Az üzemi eredmény (EBIT) 9 százalékkal emelkedett, 3,2 milliárd euróról 3,5 milliárd euróra nőtt. Mindhárom üzletág hozzájárult ehhez a növekedéshez.

A Henkel Magyarország Kft. a kelet-közép-európai régió első Henkel cégeként 1987 óta van jelen, közel 1.000 embernek ad munkát. Két gyára van: Környén vizes bázisú és elektronikai ragasztóanyagokat, Körösladányban mosó- és háztartási tisztítószereket gyárt.

(MTI, 2018. február 23.)

 

Erősödött a Henkel

Emelkedett a Henkel árbevétele és nyeresége 2017 második negyedévében.

A düsseldorfi székhelyű tisztálkodó- és tisztítószereket, továbbá kozmetikai cikkeket gyártó cég árbevétele 10 százalékkal 5 milliárd euróra, üzemi eredménye pedig 11 százalékkal 909 millió euróra nőtt a 2017 június 30-án véget ért negyedévben, írja a Napi.hu.

A korábbi cégfelvásárlások nélkül számított árbevétel azonban csak a 2017-re előirányzott növekedési sáv alsó szélén, 2 százalékkal emelkedett. A szépségápolási üzletág nem növekedett, a ragasztószer üzletágban pedig az első negyedévi 5,5 százalékkal szemben csak 3,4 százalékkal bővültek az eladások.

A Henkel olyan márkák mögött áll, mint a Persil, a Prill, a Perwoll, a Schwarzkopf, a Fa és a Loctite.

A Henkel Magyarország Kft. a közép-kelet-európai régió első Henkel-vállalataként 1987 óta van jelen a magyar piacon, közel 1.000 embernek ad munkát. Két gyára van, Környén vizes bázisú és elektronikai ragasztóanyagokat, Körösladányban mosó- és háztartási tisztítószereket gyárt. 

De már korábban is

A mosóporüzletág és az amerikai Sun mosóporgyártó cég felvásárlása nagyobb lökést adott a Henkelnek 2016 harmadik negyedévben. Ekkor a német konszern árbevétele 3,4 százalékkal 4,8 milliárd euróra emelkedett, ami az addig elért legjobb negyedéves eredmény volt a cég történetében. A nyereség 19 százalékkal 576 millió euróra nőtt. Az indiai, dél-koreai és kínai eladások növekedése ellensúlyozta az európai értékesítés csökkenését.

A legnagyobb növekedést a mosó- és tisztítószer üzletág mutatta fel ekkor, ennek árbevétele 12 százalék felett nőtt. Az árfolyamhatásoktól, továbbá a felvásárlások hatásától megtisztított árbevétel-növekedés 4 százalék volt.

A Henkel 3,2 milliárd dollárért felvásárolta amerikai versenytársát, a Sunt, és ezzel a Procter & Gamble mögött a második helyre kapaszkodott az amerikai mosószerpiacon ebben az időszakban

(Napi.hu, 2017. augusztus 10., 2016. november 8.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.