butikpórázon₪vásárlóktere

Elmeszelve a H&M

Nem szállította a megrendelt cuccokat a H&M. Egy évig a honlapján kell tartania az elmarasztaló ítélet szövegét. 

Közérdekű pert indított a H&M Hen­nes & Mauritz Ruházati Kiskereskedelmi Kft. ellen a Fogyasztóvédelmi Egyesüle­tek Országos Szövetsége (­FEOSZ), írja a Magyar Idők. A szervezet amiatt folyamodott jogorvoslatért, hogy a cég 2016-ban tömegesen visszautasított és nem teljesített webshopos megrendeléseket.

Az eset alapja, amiért a vásárlók panaszt tettek, hogy H&M által üzemeltetett www2.hm.com/hu internetcímen fellelhető webshopban 2016. augusztus 18-án felvett és visszaigazolt rendeléseknek a H&M csak egy részét teljesítette.

A bíróság jogerős ítéletében megállapította, hogy jogsértés történt, mivel a cég ezen a napon nem küldte el, vagyis nem szolgáltatta a megrendelt és visszaigazolt termékeket a vásárlók egy részének, akiknek pedig a megrendelést követően előzetesen az ajánlattal megegyező visszaigazolást küldött.

Fotó: Reuters

Tény, hogy nagyon kedvező áron szerepeltek a termékek. Több vásárló a megrendelés előtt még rá is kérdezett a cég facebookos oldalán, hogy ­megfelelőek-e az árak, amire igenlő választ kaptak.

Ennek ellenére később a cég olyan megrendeléseket nem teljesített, ahol megtörtént a megfelelő tartalmú visszaigazolás küldése, amelynek tartalma megegyezett a megrendelés tartalmával. Ezzel létrejött a szerződés, így a H&M köteles lett volna a szerződésben foglaltak teljesítésére – fejtette ki a fogyasztóvédelmi szervezet.

A bíróság kötelezte a céget, hogy weboldalán a saját költségén tegye közzé a jogerős döntés megállapításait, továbbá arra is, hogy ennek egy évig láthatónak kell lennie a honlapon. Emellett a FEOSZ közleményének is a virtuális ruhabolt oldalán kell szerepelnie egy évig.

(Magyar Idők, 2018. április 9.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.