autórengeteg₪márkazuhatag

Elakadt a Porsche

Egy kicsit. Nem tudtak gyorsan átállni az új szabványra. 

Az új autók értékesítésének átmeneti korlátozására kényszerült a Porsche, írja az Index az MTI nyomán. A fennakadást az okozta, hogy a vártnál nehezebb a felkészülés az üzemanyag-fogyasztási és a károsanyag-kibocsátási értékek megállapítására szolgáló új nemzetközi szabványra.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap ugyan arról számolt be, hogy a Porsche teljes egészében felfüggesztette az újautó-értékesítést Európában, mert rosszul mérte fel az átálláshoz szükséges technikai műveleteket.  Ezt azonban a társaság cáfolta és jelezték, hogy csak korlátozzák a kínálatot. 

Az NEDC (New European Driving Cycle) szabványt felváltó WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures) szabvány a várakozások szerint az eddiginél pontosabban mutatja meg, hogy egy autó a mindennapi használat során mennyi üzemanyagot fogyaszt, és mekkora a károsanyag-kibocsátása. Az Európai Unióban 2017. szeptember 1-jétől a WLTP alapján megállapított értékeket kell megadni az új fejlesztésű modelleknél, és 2019-ig fokozatosan a korábban kifejlesztett, de új gyártású személygépkocsikra is kiterjesztik a WLTP szabványt.

(Index, 2018. június 1.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.