webzseb₪égbolt

eBay: az Adyen belép

Az eBay beveszi az Adyent, a PayPal azért marad. 

Az eBay bejelentette, hogy a szerződésük lejárta után többé nem a PayPalt fogják használni fizetési szolgáltatásként az online piactéren és aukciós oldalon – írja a Gizmodo nyomán az Index.

Sőt már az új szolgáltatót is megtalálták: 2020-tól az amszterdami központú Adyen lesz az új hosszútávú partner. Ez azt jelenti, hogy ők dolgozzák majd fel az oldalon indított tranzakciókat, és őket tünteti majd fel az eBay első számú fizetési opcióként. Közben azért a PayPal is megmarad, de csak mint további alternatív fizetési lehetőség.

Az eBayt az utóbbi években erősen megszorongatta az Amazon és az Alibaba szárnyalása. A cég célja a váltással, hogy a vásárlási folyamat nagyobb részét tartsák kézben, hogy zökkenőmentesebb felhasználói élményt teremtsenek a vásárlóknak, miközben több választási lehetőséget is kínálnak a fizetésben. Az Adyen a PayPalhoz képest fiatal és apró cég, 2016-ban csak 178 millió dolláros nettó árbevételük volt a PayPal 11 milliárdjához képest.

A PayPal 2003 óta az eBay első számú partnere, sőt egészen 2015-ig az eBay leányvállalataként működtek, mielőtt függetlenné váltak volna. A mostani bejelentés hírére 10 százalékot estek a cég részvényei, de az elszakadás óta szépen növekedik, és már több lábon áll, így várhatóan nem fog bezuhanni a 2020-as váltás után se. A tavalyi utolsó negyedévben egyébként közel 60%-kal százalékkal nőtt a nyereségük az előző évi azonos időszakhoz képest.

A PayPal magyarországi képviselete is megszólalt persze, az Index szerint gyakorlatilag megerősítve a cikkben szereplő állításokat. Azt mondták, hogy a PayPal és az eBay produktív partneri kapcsolatot ápol egymással és a továbbra is széleskörű fizetési szolgáltatásokat nyújt az eBay számára, egészen 2020 júliusáig. A két cég továbbá aláírt egy megállapodást, amely szerint a PayPal 2023 júliusáig biztosan fizetési opció marad az aukciós oldalon. Továbbra is építik a kapcsolatukat az eBay-el és annak vásárlóival innovatív, megbízható és egyszerű fizetési szolgáltatásunkon keresztül.

(Index, 2018. február 2.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.