autó₪szalon

Azért nem dől hátra a BMW

A BMW elégedett a magyarországi számokkal. 

Megújuló modelljeire alapozva a BMW Magyarországon 2019-ben akár a 2018-asnál is eredményesebb lehet, amikor 16 százalékos növekedést értek el 2017-hez képest - írja a Napi.hu.
 
Massimiliano Di Silvestre, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta a BMW 3-as modelljének teljesen megújult, hetedik generációs változatát bemutató eseményen, hogy a BMW rekordértékesítéssel zárta a 2018-as évet Magyarországon. 2017-hez képest 16 százalékkal több, összesen 3.140 BMW-t adtak el, Miniből pedig 19 százalékkal többet, 267 darabot.

A 2019-ben megújuló modelljeik mellett konnektoros hibrid változat érkezik az új 3-as sorozatból, bemutatkozik az eddigi legnagyobb szabadidőautójuk, az X7-es, a Miniből pedig év végén érkezik az első teljesen elektromos változat.

Arra a kérdésre, hogy Magyarországon miért ilyen népszerű az elektromos autózás, az ügyvezető úgy válaszolt: a vásárlók nyitottak az új technológiákra, a kormányzat pedig komoly mértékben támogatja az elektromobilitást, kedvezményeket kínál a vásárláshoz. A zöld rendszám - például az ingyenes parkolás miatt - rendkívül vonzó és "menő" az autósok körében.

Magyarországon a 3-as modell az 5-ös sorozat után a legnépszerűbb típus. Előbbiből 336 darabot, utóbbiból 635-öt adtak el 2018-ban.

A BMW a magyarországi újautópiacon 2,3 százalékkal részesedik a Datahouse adatai szerint. 2018-ban a prémium szegmensben a stabil második helyet érték el a Mercedes után.

A BMW nemcsak Magyarországon, hanem globálisan is rekordévet zárt az eladásokat tekintve. Összesen 2,5 millió autót adtak el, a korábbi rekordjukat is megdöntve ez lett a cég eddigi legjobb értékesítési éve - írta az MTI.

(Napi.hu, 2019. február 28.)

 

Debrecenbe jön a BMW

Gyárat épít a BMW német autógyártó vállalat Debrecenben.

Ezt jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter július 31-én. A tárcavezető elmondta: a város melletti 400 hektáros területen a legmodernebb autóipari gyártási technológiákkal, egy gyártósoron állítanak elő hagyományos és elektromos meghajtású autókat, írja a Magyar Idők.

A gyár kapacitása évente 150 ezer autó gyártására elegendő. A beruházás értéke meghaladja az egymilliárd eurót, és már az elején több mint ezer munkahely jön létre.

A gyár helyszínének kinézett terület 2019 év második felére jut a BMW tulajdonába, és 2019-ben már megkezdik a munkaerő toborzását.

A beruházás hozzájárul Magyarország versenyképességéhez és tovább erősíti a magyar-német gazdasági kapcsolatokat – mutatott rá a tárcavezető. A világgazdaságban olyan gyors és mély változások zajlanak, hogy modern kori ipari forradalomról lehet beszélni, ahol az új technológiák folyamatosan változtatják meg a siker kritériumait. Ebben az új korszakban a cégek versenyben állnak az új technológiák alkalmazásáért, az országok pedig a beruházásokért. Ez az új korszak különösen nagy hatással van az olyan nyitott gazdaságú országokra, mint Magyarország.

Szijjártó Péter úgy látja, amikor Magyarország benevezett ebbe a versenybe, komoly érveket tudott felsorakoztatni az ország mellett, így az alacsony adókat, a rugalmas munkaerő-szabályozást, a duális szakképzést és a színvonalas informatikai, műszaki képzéseket. A minderre épülő gazdaságpolitika sikeresnek bizonyult, a beruházások évről évre növekednek, 2017-ben minden rekordot megdöntve 96 új beruházás érkezett a beruházásösztönző rendszeren keresztül.

A világ egyik legnagyobb, legsikeresebb és legmodernebb autógyártója úgy döntött, hogy Európában növeli a termelési kapacitásait, és ehhez Magyarországot választotta.

A céggel 14 hónapja tárgyalnak, a BMW több európai várost is megvizsgált lehetséges helyszínként.

(Magyar Idők, 2018. július 31. fotó: BMW.de)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.