web₪zseb

Lépegetett a Lenovo

 
Rekordszintű negyedéves eredményekről számolt be a Lenovo. 

A Lenovo Group kínai személyi számítógép gyártó vállalat rekordszintű adózás előtti negyedéves nyereségről és forgalomról jelentett, írja a Világgazdaság.

A cég azt közölte, hogy a 2019 december végével záródott pénzügyi harmadik negyedévében a forgalma 14,103 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 14,035 milliárd dollárról.

A cég pénzügyi jelentése szerint az adózás előtti nyeresége éves összevetésben 11,4 százalékkal, 390 millió dollárra emelkedett.

A negyedéves adózott eredmény 10,9 százalékkal, 258 millió dollárra nőtt az egy évvel korábbi 233 millió dollárról.
Rekordszintű negyedéves eredményekről számolt be a Lenovo

Fotó: AFP

Szakértők csökkenő, 217 millió dolláros profittal számoltak.

A Lenovo azt közölte, hogy bár kínai üzemeinek többségében újraindult a termelés, az elmúlt hetek termeléskiesése hatással lehet a cég folyó negyedévi eredményeire.

A Lenovo a világ vezető PC-gyártója, globális piaci részesedése a decemberrel záródott három hónapban 24,8 százalék volt, megelőzte a HP és a Dell cégeket.

(Világgazdaság, 2020. február 20.)

 

A Lenovo benyelte a Fujitsu PC üzletágát

A Lenovo felvásárolja a Fujitsu személyi számítógépes üzletágát.

A Lenovo elnök-vezérigazgatója, Yang Yuanqing szerint a PC még mindig alapvető piac a Lenovo számára, az üzleti vevők ugyanis kedvelik ezeket. 

A Lenovo 17,9 milliárd jent utal át a Fujitsu PC üzletágáért, valamint a későbbi teljesítmény függvényében egy 2,6-12,8 milliárd jen közti összeget. Ha mindent kifizetnek, a 31 milliárd jen nagyjából 720 milliárd forintnak felel meg.

Az egész üzletet hivatalosan 2016 októbere óta tervezgetik, és 2018 nyarára zárhatják le teljesen. A személyi számítógépek piaca egyébként hanyatló, a Gartner piackutató adatai szerint a legutóbbi negyedévben is csökkent 3,6 százalékot előző év hasonló negyedévéhez képest. A Lenovo szerint a piaci feltételek a személyi számítógépeknél továbbra sem túl biztatóak. 

A számítógép-értékesítésben egyébként nem áll igazán jól a Lenovo, mivel az észak-amerikai értékesítések felfutása nyomán már a HP a világ legnagyobb gyártója.

(Index, 2017. november 2.)

 

Bukóban a Lenovo

A kínai Lenovo a várt nyereség helyett veszteséggel zárt 2017 második negyedévében.

A világ egyik legnagyobb személyiszámítógép-gyártó cége, a Lenovó a negyedévben 72 millió dollár veszteséget könyvelhetett el, az előző évi 173 millió dollár profit után. Az elemzők 5 millió dollár nyereséget vártak. Ez volt az első veszteséges negyedév 2015 szeptembere óta, írja a Napi.hu.

A Lenovo a júniussal záródó negyedévében 10 milliárd dollár, az előző évivel megegyező értékesítési árbevételt ért el, elemzők előzetesen ennyivel is számoltak.

A Lenovo mindhárom üzletága - az adatközpont, a mobil készülék, valamint a személyi számítógép - nehézségekkel küzdött a negyedév folyamán. Egyebek mellett az alkatrészek hiánya okozott problémát, amely immár az akkumulátorok területére is kiterjedt, döntően amiatt, hogy egyre nagyobb az igény a járműveknél is az akkumulátorok iránt.

A személyi számítógép üzletág 7 milliárd dollár bevételre tett szert a negyedévben, 0,2 százalékkal többre az egy évvel korábbinál. A Lenovo a negyedév folyamán ugyanakkor 6 százalékkal kevesebb személyi számítógépet értékesített világszerte, mint egy évvel korábban. A Lenovónak szembe kell néznie azzal, hogy a hagyományos személyi számítógépek iránti kereslet egyre csökken, mivel a vásárlók inkább az okostelefonok és tabletek felé fordulnak, ez különösen a kínai piaci keresletre jellemző.

A mobil készülék üzletágban az 1,7 milliárd dolláros bevétel 1 százalékkal múlta felül az előző év azonos időszakáét.

A szerverek, adattárolók, szoftverek gyártásával és szolgáltatások nyújtásával foglalkozó adatközpont üzletág üzemi vesztesége a tavalyi 31 millió dollárról 114 millió dollárra nőtt.

A második negyedévben folytatódott a táblagép-világpiaci forgalom csökkenése, ütemét azonban mérsékelte néhány nagy keresletnek örvendő olcsóbb típus megjelenése - állapította meg az amerikai International Data Corporation (IDC) távközlési és informatikai piackutató intézet elemzése. A Huawei kiszorította a Lenovo táblagépeit.

A Lenovo eladásai 15 százalékkal 2,2 millióra csökkentek, piaci részesedése 5,7 százalékra zsugorodott 6,5 százalékról. A Lenovo esetében azonban a leválasztható billentyűzetes táblagépek részaránya nőtt. A leválasztható billentyűzetes gépek átlagos eladási ára (ASP) egyébként lényegesen magasabb a táblagépek eladási áránál.

(Napi.hu, 2017. augusztus 18.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.