autó₪szalon

Budget kölcsönbe: jöhet még 350

A Budget autókölcsönző jó szezonnal számol, pumpálja is a flottáját. 

A Budget Magyarország autókölcsönző 2018 nyarának elejéig több mint 1,7 milliárd forintért (5,5 millió euró) 350 új járművel bővíti autóflottáját, a cég autóinak száma ezzel majdnem eléri az ezret, írja a Világgazdaság.

A beszerzést a társaság azzal indokolta, hogy a turizmus fellendülése kedvezett a magyar autóbérlési piac bővülésének, és az elektromos autók bérlése is folyamatosan emelkedik.

A kép illusztráció, forrás: AFP

Az Euromonitor adatai szerint az autóbérlési szolgáltatásokért a magyar piacon 24 milliárd forintot fizettek 2017-ben, ami 4 százalékos növekedés az azt megelőző időszakhoz képest. Óvatos becslések szerint még további 3 százalékos emelkedés prognosztizálható 2022-re.

Az Euromonitornak a versenytársak közötti összehasonlításából kiderül, hogy a legjelentősebb piaci szereplők közül az Otokoc Hungary Kft. tulajdonában lévő Budget Magyarország autókölcsönző tudhatja magáénak a legnagyobb ütemű növekedést a piaci részesedés tekintetében, amióta a cég megvásárolta a márkát elődjétől, a Pannónia Autókölcsönző Kft.-től.

A tulajdonosváltás évében, 2015-ben a Budget piaci részesedése az árbevétel alapján 2,9 százalékos volt, egy évvel később 6,5 százalékra emelkedett. 2018-ban az első negyedévben már 9 százalékot tett ki, az év végére pedig várhatóan eléri majd a 12,5 százalékot.

A társaság 35 dolgozót foglalkoztat, az autók átlagos kihasználtsága 2017-ben 70-75 százalékos volt. A cég nettó árbevétele 1,9 milliárd forint volt utolsó lezárt gazdálkodási évében, 2016-ban.

(Világgazdaság, 2018. április 13.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.