butikpórázon₪vásárlóktere

Boltos Facebook világ: Ne vegyetek tőlük semmit!!!!

A Facebookon is kergetik a vásárlókat a boltosok. Ők persze be is szólnak rendesen, de frissnek kell lenni ezt észrevenni. A megosztás ellen azonban nincs kozmetika. Legalább fél országnyi kedvelést találni a nagyáruházak Facebook oldalain. A nagyáruházak nyomják is a közösségi oldalakat, szinte kivétel nélkül. Nyilván nem véletlenül csinálják ezt a boltosok. És gyaníthatóan a vásárlók sem. De hát ebben is ketté szakadt a boltos világ.

 

A bolt is egyfajta találkahely, persze teljesen más felépítménnyel, mint a techvilág. A boltban is lehet cseverészni, de ahhoz el is kell menni oda. De a fecsegéshez, híradáshoz közösségi oldalból elég néhány, míg boltból rengeteg kell. A techvilág pedig egyre jobban rátenyerel a boltos világra is, messze nem is csak a webkereskedelmen keresztül. A techőrület nyomán pedig ketté is szakadt a magyar boltos világ: van aki bírja, van aki nem.

A legnagyobb közösségi oldal a botosok körében is a Facebook, ahol ezerrel nyomják a reklámot is, nyilván ez fő cél, megnyerni a vásárlót. És persze megpróbálnak a reklámok mellett, vagy inkább azokkal összefonva olyan kérdéseket felvetni, ami jobban felkelti a vásárlók figyelmét a szokásos reklámnál. Ilyen mostanában az élelmiszerboltosok körében a sütés, főzés, amikor szakácsok, főzésbe belecsapó hírességek próbálják meg felkelteni a figyelmet, na mire is, hát a főznivaló alapanyagokra, amiket rögvest meg is lehet venni a boltban.

Persze, a vásárló sem rest, lájkol is szorgalmasan, hiszen a főzésről fecserészni jó dolog a háziasszonyok körében. De a fő csapásirány a reklám, amit azért mindennél jobban szeret a vásárló, nyilván ezzel is lehet lájkokat gyűjtögetni. Mert az is egy jó reklám, hányan is kedvelik, követik egy áruház közösségi oldalát.

Lehetetlen megfejteni persze, hogy hányan kedvelnek több áruházat is egyszerre, nyilván vannak ilyen vásárlók is szép számmal. De végül az kerekedik ki rövid szemlélődést követően, hogy nagyon is élénk csevegés indult meg a boltosok Facebook oldalain, ahol azért a boltosok diktálják a tempót. Szélsebesen, szinte folyamatosan tolják a reklámokat, végül a receptháború is ide tartozik.

És persze panaszkönyvként is ragyogóan működik a Facebook, bár itt azért a boltosok igyekeznek takargatni a takargatni valót. Hogy mennyire, azt ítéljék meg az olvasók, vásárlók. A bejegyzések megosztása ellen azonban már nincs gyógyír.

Mi mindenesetre összeszedtünk egy csokorra való bejegyzést a vásárlóktól, amiből persze általánosítani nem általánosítunk, de találkoztunk már hasonlókkal. A jövőben pedig a vásárlók könyvében már nem lehet lapozgatni a korábbi bejegyzéseket, az új uniós adatvédelmi szabályok miatt. Jó kérdés, hogy mi lesz a Facebook oldalain, hiszen gyakorlatilag nagyon is hasonló a tartalom. Íme, egy csokor.

Ilyen hülye reklámokat talán még én is kitudnák találni

 • Könyörgöm, engedjék meg, hogy mi döntsük el, hogy melyik hozzászólást akarjuk látni! Ez így nem tetszik.
 • Drága, nem igazán frissek az áruk, volt,amikor" illatosnak "nem nevezhető húst vettem.
 • Érdekelne, hogy van pofájuk kirakni a gondolára azt a tartós tejet, melynek másnap lejár a szavatossága?
 • Tegnap vettünk 4 csomag szeletelt mozzarellát. Ma reggel szendvicset csináltam volna a gyereknek de 3 penészes volt. Lejárati idő 11 nap múlva
 • Drága, nem igazán frissek az áruk, volt,amikor" illatosnak "nem nevezhető húst vettem.
 • Vérlázító, hogy az ember heteket várjon a hűtőjére ami ki van fizetve!!! Mégis hogy gondolják ezt??? Eddig szerettünk itt vásárolni, mostantól meggondolandó.
 • Ma 14-16 óraig volt egy rendelesem! fél 5-től óránként (3 órán át) hívtam az ügyfélszolgálatot! ... állítólag a sofőr nem tudott leparkolni! ... Soha többet nem rendelek Önöktől!
 • Azért a 9000 ft-os 6-9 hós kabátot erős jóindulattal nevezném pénztárcakímélőnek!
 • Többször tapasztaltam, hogy az akciós katalógusban megjelent, és a polcokon feltüntetett ártól eltérően, a különféle termékek ára, drágábban kerül elszámolásra a nyugtán.
 • És azt tudtátok hogy a gömbölyű kenyérnek négy csücske van? És az mind az enyém!
 • Keserű a burgonya. Vasárnap vettem. Kuka!
 • Szóljatok a fotósnak, hogy legközelebb seperje le a morzsát. Ugyanazok a morzsák vannak a két képen!
 • Hatalmas sor állt mind a kemény 5 pénztárnál. Kb. 25 percembe telt, hogy fizethessek...
 • Az én szegény párom, éhen halt volna ettől a kecsketáptól.
 • Nagyon szedjétek össze magatokat itt ..., mert rövidesen nyit a konkurencia, és gyorsan át fogunk pártolni , ha messzebb is van. Nem elég, hogy a ... drága, de ma, egy sima hétköznap délelőttön, kígyózó sorok álltak a pénztáraknál, mert a 12 pénztárból 4 működött.
 • Úgy látom, mindig van lejjebb, kedves, Antireklám! Primitív és bugyuta!
 • Lesz még valamikor kecsketej? Vagy egyszeri dolog volt? Már vagy 8 üzletben voltam de egyikben sem találtam. Ráadásul a legtöbb eladónak fogalma sem volt róla miről beszélek.
 • Ebben így nektek mi a haszon?! Miért nem tudtok egy érdeklődésnek megfelelő darabszámot garantálni? Nem 500 vásárló lenne, hanem jóval-jóval több!
 • Nem kaptam ajándékot, tegnap vásároltam 4e Ft felett...ilyenkor mi van?
 • Pénztáros azt mondta, hogy csak akkor ajánlja fel a kedvezményt a kassza, amikor épp úgy tartja kedve.
 • Én sem tudok bejelentkezni sehogy napok Óta!!! Így hogyan játsszon az ember???
 • Ne vegyetek tőlük semmit!!!! Sérült termékeket visznek ki és nem adják vissza a pénzeteket!!!!!
 • A ... üzletben vásároltam egy mosogatógépet. Akciós volt, de mégis teljes áron próbálták eladni nekem.

És a Facebook oldalakon talált kedvelések száma a kiválasztott nagyboltos vállalkozásoknál:

Spar 822
Tesco 782
Lidl 791
Coop 469
Aldi 370
Rossmann 293
dm 255
Media Markt 222
Euronics 186
Penny 145
Parktiker 96
E-Digital 119
RS Bútor 52
CBA 42
Reál Hungária 19
Forrás: áruházak facebook oldalai, 2018. október 21.

Az Auchan 3,1 millió, H&M 36 millió, az Ikea 27 millió lájkot tüntet fel. De ezek nyilván több országbeli kedvelések.

(blokkk.com, 2018. október 21.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.