iparospiac₪próbafülke

Bicajgyár lesz Gyöngyösön

Nem is kicsi: a világ legnagyobb kerékpárgyártója épít üzemet, a Giant Global Group. 

 

A Giant Global Group 15 milliárd forintos beruházással kerékpárgyártó üzemet épít Gyöngyösön - jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium, írja a Napi.hu az MTI nyomán.  

Az új üzemben évente 1 millió kerékpár készülhet. A közel 50 éve alapított cég befektetése a magyar munkaerő iránti nemzetközi bizalmat jelzi. A Giant előtt 2018-ban már több ázsiai cég választotta Magyarországot, 2017-ben pedig minden eddiginél több, csaknem száz befektető érkezett a szomszédos kontinensről több száz új munkahelyet teremtve, és csaknem 4 milliárd euróval gyarapítva a magyar ipari kapacitást.

Az új gyöngyösi üzem nem csupán gazdasági hatásai miatt jelentős, hanem azért is, mert a kerékpározás terjedéséhez és a kerékpárutak kihasználásához hozzájárulva az életmódváltást támogatja.

"Európa nem csupán a kerékpáros közlekedés bölcsője, hanem egyúttal a kerékpárok legfontosabb piaca. Magyarország a kontinens központjában fekszik, rendelkezik a termeléshez szükséges ipari alapokkal és képességekkel, a gyárat befogadó Gyöngyöst pedig a közlekedési kapcsolatai teszik alkalmassá a beruházásra" - magyarázta Bonnie Tu, a Giant Global Group elnöke.

Az új üzem termékei Kelet-Európa országaiba kerülnek - közölte a cég vezetője.

A tajvani központú Giant Global Group a világ legnagyobb kerékpárgyártójaként évente 5 millió kerékpárt ad el a világ több mint 50 országában. Tajvan és Hollandia mellett Kínában is működtet gyárat.

(Napi.hu, 2018. július 4.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.