iparospiac₪próbafülke

Az LG behúzza ThinQ márkáját

Minden LG termék ThinQ lesz, ami használja a mesterséges intelligenciát. 

A jövőben nem okoz gondot az LG termékeket vásárlóknak annak eldöntése, hogy a kiválasztott portéka használja-e a mesterséges intelligenciát (MI). A társaság ugyanis külön márkát hoz létre azoknak a készülékeinek, amelyeknél bevetik az MI-t, írja a Világgazdaság.

A ThinQ brand minden 2018-as háztartási eszközt, fogyasztói elektronikai terméket és szolgáltatást megjelöl, amely mesterséges intelligenciát alkalmaz. Az ezzel a márknévvel ellátott eszközök és szolgáltatások mindegyike képes lesz a gépi tanulásra, a kommunikációra más készülékekkel, és az LG saját DeepThinQ technológiája mellett számos további MI-technológiát használ majd a cég partnereitől is.

Az LG először a 2017-es CES-en (Consumer Electronics Show) jelentette be a DeepThinQ technológiát. A társaság ezek után egy új kezdeményezést indított el, melynek célja az volt, hogy az év során bemutatott prémiumtermékek mindegyike wifikompatibilis legyen. 2017 júniusában jött a következő nagy lépés, a cég ekkor nyitotta meg a szöuli Mesterséges Intelligencia Laboratóriumot, amely összefogja az LG különféle kutatásait az olyan technológiák területén, melyek lehetővé teszik a hang- és videoalapú, valamint a szenzorok révén szolgáltatott információk felismerését, és képessé teszik az eszközöket arra, hogy saját következtetéseik nyomán tanuljanak.

Az LG laboratóriuma közreműködött a világ első, a saját környezetét feltérképezni képes légkondicionálójának fejlesztésében csakúgy, mint intelligens hűtőszekrények, mosógépek és robotporszívók megalkotásában. A társaság ThinQ márkájának első képviselői 2018 január elején Las Vegasban, a CES-en mutatkoznak be.

(Világgazdaság, 2017. december 28., fotó: Shutterstock)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.