iparospiac₪próbafülke

Az LG behúzza ThinQ márkáját

Minden LG termék ThinQ lesz, ami használja a mesterséges intelligenciát. 

A jövőben nem okoz gondot az LG termékeket vásárlóknak annak eldöntése, hogy a kiválasztott portéka használja-e a mesterséges intelligenciát (MI). A társaság ugyanis külön márkát hoz létre azoknak a készülékeinek, amelyeknél bevetik az MI-t, írja a Világgazdaság.

A ThinQ brand minden 2018-as háztartási eszközt, fogyasztói elektronikai terméket és szolgáltatást megjelöl, amely mesterséges intelligenciát alkalmaz. Az ezzel a márknévvel ellátott eszközök és szolgáltatások mindegyike képes lesz a gépi tanulásra, a kommunikációra más készülékekkel, és az LG saját DeepThinQ technológiája mellett számos további MI-technológiát használ majd a cég partnereitől is.

Az LG először a 2017-es CES-en (Consumer Electronics Show) jelentette be a DeepThinQ technológiát. A társaság ezek után egy új kezdeményezést indított el, melynek célja az volt, hogy az év során bemutatott prémiumtermékek mindegyike wifikompatibilis legyen. 2017 júniusában jött a következő nagy lépés, a cég ekkor nyitotta meg a szöuli Mesterséges Intelligencia Laboratóriumot, amely összefogja az LG különféle kutatásait az olyan technológiák területén, melyek lehetővé teszik a hang- és videoalapú, valamint a szenzorok révén szolgáltatott információk felismerését, és képessé teszik az eszközöket arra, hogy saját következtetéseik nyomán tanuljanak.

Az LG laboratóriuma közreműködött a világ első, a saját környezetét feltérképezni képes légkondicionálójának fejlesztésében csakúgy, mint intelligens hűtőszekrények, mosógépek és robotporszívók megalkotásában. A társaság ThinQ márkájának első képviselői 2018 január elején Las Vegasban, a CES-en mutatkoznak be.

(Világgazdaság, 2017. december 28., fotó: Shutterstock)

 

Több pénzt dughatott zsebre az LG

Az LG nyeresége nőtt, de a mobil üzletága nem megy. A bevétele szépen nőtt.

A vártnál nagyobb lett az LG Electronics Inc. adózott eredménye 2017 harmadik negyedévében, ugyanakkor nőtt a mobil üzletágának a vesztesége.

A cég negyedéves bevétele éves összevetésben 15 százalékkal 15 ezer milliárd wonra emelkedett, míg az üzemi eredménye 82 százalékkal 516 milliárd wonra javult.

A dél-koreai cég mobilüzletága veszteséges volt a negyedévben, részben azért, mert drágultak a készülékek alkatrészei. Az ágazat 375 milliárd won (334 millió dollár) veszteséget termelt a szeptember végével záródott három hónapban, az ágazati működési veszteség pedig csaknem megháromszorozódott az előző negyedévhez képest a chipek és más alkatrészek drágulása miatt.

Az LG Electronics, Inc. szórakoztató elektronikai, mobilkommunikációs és háztartási elektronikai cikkeket gyártó dél-koreai konszern világszerte csaknem 83 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

(Napi.hu, 2017. október 26.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.