iparospiac₪próbafülke

Gyarapodik az Euronics

Új áruházakat nyit az Euronics. A nemzetközi beszerzési kapcsolatait is erősítené.

Az Euronics márkanevet Magyarországon használó cégcsoport a műszaki áruházláncot üzemeltető Vöröskő Kft.-nél szervezeti átalakítást, míg az ingatlanforgalmazással és - bérbeadással foglalkozó KEV Kft.-nél csaknem 2 milliárd forint értékű beruházást hajt végre 2018-ban, írja a Napi.hu.

A csoport MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a tulajdonosok 2018-ra hazai pozíciójuk további erősítését, valamint a nemzetközi Euronics-hálózaton belüli regionális szerepük növelését tűzték ki célul, ennek érdekében döntöttek első lépésként a cégcsoporton belüli tevékenységek elkülönítéséről. A Vöröskő Kft. esetében ez elsősorban a szervezeti felépítés megújításával jár.

Az elmúlt években a cég arra törekedett, hogy egyre több Euronics üzlet saját tulajdonú ingatlanban kapjon helyet. A 68 magyarországi áruházból jelenleg 11 van a cégcsoport tulajdonában, a többi bérlemény. 2018-ban csaknem 2 milliárd forint értékben valósít meg ingatlanfejlesztéseket a KEV Kft. Veszprémben és Zalaegerszegen.

A tervek szerint ebben 2018-ban négy új Euronics áruházat nyitnának, Csömörön, Budapesten, kettőt pedig a keleti régióban.

A veszprémi székhelyű Vöröskő Kft.-t 1989-ben alapították, tulajdonosai magyar magánszemélyek. A cég 2001 áprilisában csatlakozott az Euronics International Ltd. nemzetközi beszerzési társuláshoz, amelyhez 29 országban több mint 11 ezer üzlet tartozik. Az Euronics már Magyarország minden megyéjében jelen van, összesen 68 üzlettel.

A Vöröskő Kft. árbevétele 2015-ben 54,5 milliárd, 2016-ban 58,5 milliárd forint volt, nyeresége 2015-ben 950 millió, 2016-ban pedig 674 millió forint. A cégcsoport összesen 1.250 dolgozót foglalkoztat.

(Napi.hu, 2018. február 15.)

 

Az Euronics megtolja a cafetériát

Az Euronics a cafetériával húz nagyot a juttatásokban.

Az Euronics Műszaki Áruházlánc januártól bevezette a cafeteria-rendszert, és 2018-ban 440 millió forintot költ béren kívüli juttatásokra. Az üzletvezetőknek és a szakértői gárdának év elején 50-100 ezer forintos ajándékkártya is jár, emellett az új rendszer egy főre nézve havonta átlagosan több mint 30 ezer forint béren kívüli juttatást oszt szét.

Az Euronics úgy döntött, hogy 2018-ban átlagosan havi 33 ezer forint béren kívüli juttatással is értékeli dolgozói munkáját, a cafeteria-rendszer keretében - olvasható a Napi.hu tudósításában, az üzletlánc közleménye alapján.

A cég munkatársai pénzbeli juttatásra, SZÉP Kártyára, kulturális, vagy sporteseményekre szóló belépőre, valamint ajándékkártyára számíthatnak az újévben. Emellett januárban az üzletvezetők teljesítményét 100 ezer forint, a szakértői gárdát pedig 50 ezer forint értékű ajándékkártyával is megjutalmazta a cég, összesen közel bruttó 40 millió forint értékben.

(Napi.hu, 2018. február 2.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.