autórengeteg₪márkazuhatag

Visszafogott az Audi Győrben

Kereken százezer autót gyártott tavaly az Audi Győrben. 

Az Audi Hungaria 7.377 millió euró árbevételt ért el 2018-ban, 2,3 százalékkal kevesebbet, mint 2017-ben, írja a Világgazdaság.

Az Audi Hungaria Zrt. stabil eredményekkel zárta fennállásának 25. jubileumi évét. A motorgyártás ismételten magas szinten, összesen 1,9 millió motorral zárta az évet. A járműgyártásban kereken 100 ezer autót gyártottak a munkatársak. A vállalat 2018-ban 7,4 milliárd euró árbevételt ért el.

A 2018-as jubileumi évünkben fontos mérföldköveket értünk el. Az elektromos meghajtások gyártásának elindításával fennállásunk 25. évében megérkezett az elektromobilitás az Audi Hungariához. Szintén az elmúlt évben vette kezdetét az első győri SUV, az Audi Q3 sorozatgyártása. Mindkét projekt szilárd alapot teremt az Audi Hungaria jövőjének biztosításához – mondta Achim Heinfling, az Audi HungariaZrt. igazgatóságának elnöke.

„Ezzel egyidejűleg azonban számos kihívással – mint például a WLTP-átállás miatti termelési ingadozások – kellett szembenéznünk, amely sok erőt és energiát emésztett fel. Ezen egyedi hatások figyelembevételével a vállalat stabil termelési volument és szolid pénzügyi eredményeket ért el 2018-ban. Az egyre erősödő verseny ebben az évben is kihívások elé állít minket: az Audi Hungaria versenyképességének megőrzése érdekében hatékonysági és megtakarítási intézkedéseket fogunk bevezetni.“

A vállalat új motortípusok felfutására, valamint az elektromotorok és az Audi Q3 gyártásának elindítására fordította 2018-as beruházásait.

Fotó: Audi Hungaria

Az Audi Hungaria 2018-ban 1,9 millió motort, köztük 9.453 elektromotort gyártott. A motorgyártás termékpalettája a háromhengeres Otto-motorokkal, valamint a mild-hibrid technológiájú négyhengeres dízelmotorokkal bővült. A munkatársak naponta 9 ezer motort, köztük alternatív meghajtásokat gyártanak a Volkswagen Konszern 31 gyártótelephelye számára.

A járműgyártásban kereken 100 ezer autó gördült le a gyártósorról. 2018-ban megújult a győri dizájnikon, az Audi TT. Sportos dizájnelemek erősítik a kompakt sportautó dinamikus megjelenését, amely immár több mint 20 éve készül az Audi Hungariánál. 2018 nyarán az első győri SUV-val egy új modellcsalád érkezett Győrbe: az előző évben már 15.657 Audi Q3 hagyta el a győri gyártócsarnokot. Az Audi Hungariánál készülő modelleket a világ több mint 90 országába szállítják. A legnagyobb piacok Németország, Nagy-Britannia, valamint az USA és Kanada voltak.

Az Audi Hungaria a 2018-as év végén 13 ezer munkatársat foglalkoztatott.

(Világgazdaság, 2019. március 14.)

 

Egyhetesre hízott a sztrájk, de megállapodtak

Megállapodott az Audi és a szakszervezet január 30-án.  

Megállapodott szerda délután az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei évi bérekről, tájékoztatta a győri székhelyű vállalat az MTI-t.

A szakszervezet a Facebook-oldalán tette közzé a megállapodás részleteit.

Eszerint a január 24-én kezdődött sztrájknak meglett az eredménye. A munkavállalók megkapták a 18 százalékos béremelést.
  • A béren kívüli juttatásokban a szakszervezet végül engedett az eredeti követeléseihez képest, ugyanis a csütörtöki tárgyalás sikertelenségét a szakszervezet még azzal indokolta, hogy az általuk követelt 767 ezres cafeteria helyett csak 400 ezret ajánlott az Audi, ez marad jövőre is. Tehát úgy tűnik, hogy a 18 százalékos emelésért cserébe ebben engednie kellett az AHFSZ-nek.
  • 18 százalék viszont egyértelmű siker a szakszervezetnek, ugyanis az Audi nagyon sokáig kitartott a két évre vonatkozó 10+10-es ajánlata mellett, még vasárnap is ezt az ajánlatot kommunikálták a dolgozóknak.
  • A szabad hétvégét is megadták, és a lojalitás bónusz fejlesztésében és a jubileumi bónuszok bevezetésében is engedtek a dolgozók követekéseinek.

A BÉRMEGÁLLAPODÁS SZERINT TEHÁT A CAFETERIBÓL A SZAKSZERVEZET ENGEDETT, DE A TÖBBI KÖVETELÉSÜKET MEGKAPTÁK.

A sztrájk január 24-től január 31-e reggeléig, tehát egy hétig tartott volna. A szakszervezet közleménye szerint

A JANUÁR 30-i SZERDA ESTI ÓRÁKBAN A SZTRÁJKNAK VÉGE LETT, ÉS A MUNKA ELINDULT.

A győri Audi-gyárban összesen nagyjából 13 200 ember dolgozik, közülük kilencezren az Audi Hungária Független Szakszervezet tagjai. 

A múlt héten kezdődött leállás már más üzemek működésére is kihatással lett, ahova a győri gyárból érkeznek alkatrészek. A sztrájk a pozsonyi VW- és az ingolstadti Audi-gyárban is részleges vagy átmeneti leállást okozott.

(Index, 2019. január 30.)

 

A győri Audi már nyomja az elektromos motorokat

Új korszak kezdődött a győri Audinál, elindult az elektromotorok sorozatgyártása.

Győrben július 24-én hivatalosan elindult az elektromos motorok sorozatgyártása - írja a Portfolio. A szimbolikus gyártásindítás keretében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Peter Kössler, az Audi AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja és Achim Heinfling, az Audi HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke közösen helyezték üzembe a gyártóberendezéseket.

Az e-motorok gyártásához szükséges innovatív berendezéseket és gyártószigeteket a cég egy év leforgása alatt telepítette. Az E-motorfejlesztés, a Gyártástervezés és a Kísérleti Motorgyártó Központ szakterületei Győrben szorosan együttműködtek ebben. Az aktuális napi kapacitás mintegy 400 elektromos meghajtás gyártását teszi lehetővé, mely fokozatosan növelhető. Jelenleg mintegy 100 munkatárs dolgozik az új szakterületen, ez a szám év végéig több mint 130-ra nő. A termelés egy műszakos munkarendben folyik, hamarosan azonban átáll napi három műszakos munkavégzésre.

Az Audi Hungaria vezető szerepet vállal az e-motorok gyártásában - mondta Achim Heinfling az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke.

Az Audi Hungaria első elektromos járműhajtásai egyébként az Audi e-tron számára készülnek. Ez az első tisztán elektromos Audi-modell, mely az Audi brüsszeli gyártó telephelyén készül majd.

 

Az Audi Hungaria az elmúlt évben 1,9 millió darab erőforrást gyártott, ezzel a cég a világ egyik legnagyobb motorgyára. A győri gyártótelephelyen 2017-ben hat különböző Otto-, valamint három különböző dízelmotor-variáns készült 63kW (86LE) és 470kW (639 LE) teljesítményintervallumban. Mintegy 6 ezer munkatárs több mint 9 ezer motort gyártott naponta a Volkswagen Konszern 32 járműgyára számára. 

Új korszak kezdődött a győri Audinál - Elindult az elektromotorok gyártása

(Portfolio, 2018. július 24.)

 

Tolja tovább Győrben az Audi: jön a Q3 is

A világ legnagyobb motorgyára Győrben az Audi. Autómotort többet, autót kevesebbet gyártottak 2017-ben. Jönnek az elektromos motorok is.
Egy százalékkal, 7,1 milliárd euróra (2.220 milliárd forintra) növelte 2017-ben árbevételét az Audi Hungaria Zrt. - jelentette be a társaság. Összesen 1,9 millió darab motort gyártottak 2017-ban, ami 1,9 százalékkal több a korábbinál. Ezzel az eredménnyel a győri cég továbbra is a világ egyik legnagyobb motorgyára.

A gyártósorokról legördült 105 ezer jármű 16 százalékos csökkenést jelez. A 25 évvel ezelőtti cégalapítás óta a összberuházás volumene 8,8 milliárd euró - írta közleményében a német gyökerű cég.

A cég 2017 év végén 12 ezer munkatársat foglalkoztatott, ami 2016-hoz képest 5,8 százalékos létszámgyarapodást tükröz. A 2017-es üzleti évben az Audi Hungaria 442 millió euró összegű beruházást valósított meg, ami 45 százalékos bővülést jelent. Az összberuházás volumene a cég alapítása óta 8,8 milliárd eurót tesz ki.

Az Audi Hungaria 2017-ben hat különböző Otto-, valamint három különböző dízelmotor-variánst gyártott. A cég mintegy 6 ezer munkatársa több mint 9 ezer motort gyártott naponta a Volkswagen Konszern 32 járműgyártó telephelye számára.

Az Audi további lépéseket tett az okos gyár irányába: a négyhengeres Otto-motorok gyártósorán a meglévő ember-robot együttműködés jegyében további "robotkollégákat" helyeztek üzembe.

A járműgyártás területén 105 ezer négykarikás autó készült. A járműgyártás közel 4.500 munkatársa az Audi TT Coupé, TT Roadster, A3 Limousine és A3 Cabriolet modelleket gyártotta teljes gyártási mélységben. 2017-ben kezdődött az Audi Hungariánál az Audi RS 3 Limousine sorozatgyártása, mely az Audi első RS kompakt limuzinja.

Bővült a szerszámgyár is: 2017-ben a vállalat közel 300 ezer karosszériaelemet és alkatrészt gyártott az Audi- és Volkswagen Konszern 25 exkluzív- és sportmodellje, például az Audi RS 6 és az Audi R8 számára. A győri szerszámgyár a Volkswagen sportos modelljei számára is gyárt karosszéria-elemeket.

Elektromos meghajtás

Az Audi Hungaria és a Széchenyi István Egyetem több mint tíz éve folytat stratégiai együttműködést. A duális felsőfokú képzés kínálata 2017-ben a villamosmérnök és járműmérnök szakok mellett a gépészmérnök szakkal bővült.

2018-ban a motorgyártás palettája az elektromos meghajtásokkal bővül. A cég szerint gőzerővel folynak a sorozatgyártás előkészületei. A e-motorgyártás területén az Audi Hungaria egy új gyártási koncepciót valósít meg, a moduláris gyártást. A járműszereldében kialakított gyártószigetek között a logisztikai feladatokat vezető nélküli szállító eszközök végzik.

A járműgyártás termékpalettája egy további modellel bővül: a győri gyártó telephelyen 2018-ban kezdődik az Audi Q3 sorozatgyártása. A SUV gyártásához egy új, 80 ezer négyzetméteres karosszériagyárat építettek fel.

(Napi.hu, 2018. március 15., fotó: Audi-Hungária)
 

Az Audi e-motort csinál Győrben

E-motorral nyomul az Audi magyar gyára. 2018-ban indul a sorozatgyártás. Jön a moduláris gyártás.

Az Audi Hungaria felkészül történetének legújabb korszakára: 2018-ban elindul az e-motorok sorozatgyártása Győrben, írja a Világgazdaság. Az első gyártóberendezéseket már integrálták a gyártási folyamatba, az elektromotorok sorozatgyártását pedig három új vizsgálópad is támogatja a motorfejlesztésen.

„Az e-motorok gyártásával egy teljesen új kompetenciaterületet építünk fel, amellyel hosszú távon biztosítjuk vállalatunk versenyképességét” – mondta Achim Heinfling, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke a Világgazdaság beszámolója szerint. Az első e-motorok egy 8.500 négyzetméteres csarnokban készülnek majd, ahova ezekben a hetekben telepítik az első gyártóberendezéseket, robotokat, valamint a csavarozó- és mérőállomásokat. A tervek szerint itt egy teljesen új gyártási koncepciót is alkalmaznak majd, a moduláris gyártást.

Az e-motorok prémium minőségének érdekében az Audi Hungaria a sorozatgyártás előkészítése mellett, kifejezetten az e-motorok számára három új vizsgálópadot helyezett üzembe. A hatékony vizsgálóberendezések az e-motorok tesztelését és tartós terhelését teszik lehetővé.Így az erőforrásokat gyártószigeteken, moduláris elv mentén készítik, amely kiváltja a gyártószalagot. Annak ellenére, hogy a gyártási sorrend előre meghatározott, a moduláris gyártás több útvonalat és nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé. Ennek köszönhetően a magasabb gyártási volumen, valamint az új variánsok bevezetése gyorsabban megvalósítható anélkül, hogy az aktuális gyártási folyamatot hátrányosan érintené. Az alkatrészeket vezető nélküli szállítási rendszerek mozgatják az állomások között, amelyek lézerscannerek segítségével tájékozódnak a csarnokban, újfajta algoritmusok alkalmazásával.

(Világgazdaság, 2017. november 16.)

 

Audi Győrből: félmillió, jön majd a Q3 és a Q4

Elkészült az ötszázezredik Audi Győrben: viperazöld TT S modell. Jön majd a Q3 és a Q4 is.

Elkészült az ötszázezredik Audi Győrben a teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyár 2013-as indulása óta. A TT S modell viperazöld színű, kétliteres négyhengeres benzinmotor hajtja, s már úton van nagy-britanniai tulajdonosához, közölte az Audi Hungaria Zrt. az MTI-vel.

Az első TT modellek gyártása 1998-ban kezdődött Győrben, azóta több mint egymillió jármű készült a megyeszékhelyen. A járműgyártásban jelenleg mintegy négyezren dolgoznak a cégnél. Jelenleg az Audi TT Coupé és Roadster, az A3 Limousine és Cabriolet, valamint sportos testvéreik, a TT RS Coupé és Roadster és az RS 3 Limousine készül Győrben. A tervek szerint 2018-ban indul a Q3, 2019-ben pedig a Q4 gyártása.

Az új Q-modellek gyártásához egy nyolcvan ezer négyzetméter alapterületű karosszériagyár épül Győrben, ahol mintegy hétszáz robot tevékenykedik majd. Az építési munkálatok 2016 nyarán kezdődtek és még 2017 ősszén befejeződnek. 

2016-ban 123 ezer jármű készült Győrben, 37 ezer járművel kevesebb 2015-höz képest, és közel kétmillió motort gyártottak, 96 ezerrel kevesebbet, mint az előző évben.

A motorgyárban jelenleg kilenc motorcsaládot gyártanak, s 2018 végén, 2019 elején kezdődik az elektromos motorok gyártása. A sorozatgyártás előkészületei folyamatban vannak.

A cég árbevétele 2016-ban tizedével csökkent, a 2015-ös 7,9 milliárd euró után 7,1 milliárd euró lett. Az Audi Hungaria Motor Kft. az Audi- és Volkswagen-konszern központi motorszállítója. Az alkalmazottak száma 2016 végén 11.631 volt, ami 220-szal haladta meg a 2015-ös évit

(MTI, 2017. október 2.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.