autórengeteg₪márkazuhatag

A győri Audi már nyomja az elektromos motorokat

Új korszak kezdődött a győri Audinál, elindult az elektromotorok sorozatgyártása. 

Győrben július 24-én hivatalosan elindult az elektromos motorok sorozatgyártása - írja a Portfolio. A szimbolikus gyártásindítás keretében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Peter Kössler, az Audi AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja és Achim Heinfling, az Audi HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke közösen helyezték üzembe a gyártóberendezéseket.

Az e-motorok gyártásához szükséges innovatív berendezéseket és gyártószigeteket a cég egy év leforgása alatt telepítette. Az E-motorfejlesztés, a Gyártástervezés és a Kísérleti Motorgyártó Központ szakterületei Győrben szorosan együttműködtek ebben. Az aktuális napi kapacitás mintegy 400 elektromos meghajtás gyártását teszi lehetővé, mely fokozatosan növelhető. Jelenleg mintegy 100 munkatárs dolgozik az új szakterületen, ez a szám év végéig több mint 130-ra nő. A termelés egy műszakos munkarendben folyik, hamarosan azonban átáll napi három műszakos munkavégzésre.

Az Audi Hungaria vezető szerepet vállal az e-motorok gyártásában - mondta Achim Heinfling az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke.

Az Audi Hungaria első elektromos járműhajtásai egyébként az Audi e-tron számára készülnek. Ez az első tisztán elektromos Audi-modell, mely az Audi brüsszeli gyártó telephelyén készül majd.

Új korszak kezdődött a győri Audinál - Elindult az elektromotorok gyártása

Kész elektromotorok Forrás: Audi

Az Audi Hungaria az elmúlt évben 1,9 millió darab erőforrást gyártott, ezzel a cég a világ egyik legnagyobb motorgyára. A győri gyártótelephelyen 2017-ben hat különböző Otto-, valamint három különböző dízelmotor-variáns készült 63kW (86LE) és 470kW (639 LE) teljesítményintervallumban. Mintegy 6 ezer munkatárs több mint 9 ezer motort gyártott naponta a Volkswagen Konszern 32 járműgyára számára. 

Új korszak kezdődött a győri Audinál - Elindult az elektromotorok gyártása

(Portfolio, 2018. július 24.)

 

Tolja tovább Győrben az Audi: jön a Q3 is

A világ legnagyobb motorgyára Győrben az Audi. Autómotort többet, autót kevesebbet gyártottak 2017-ben. Jönnek az elektromos motorok is.
Egy százalékkal, 7,1 milliárd euróra (2.220 milliárd forintra) növelte 2017-ben árbevételét az Audi Hungaria Zrt. - jelentette be a társaság. Összesen 1,9 millió darab motort gyártottak 2017-ban, ami 1,9 százalékkal több a korábbinál. Ezzel az eredménnyel a győri cég továbbra is a világ egyik legnagyobb motorgyára.

A gyártósorokról legördült 105 ezer jármű 16 százalékos csökkenést jelez. A 25 évvel ezelőtti cégalapítás óta a összberuházás volumene 8,8 milliárd euró - írta közleményében a német gyökerű cég.

A cég 2017 év végén 12 ezer munkatársat foglalkoztatott, ami 2016-hoz képest 5,8 százalékos létszámgyarapodást tükröz. A 2017-es üzleti évben az Audi Hungaria 442 millió euró összegű beruházást valósított meg, ami 45 százalékos bővülést jelent. Az összberuházás volumene a cég alapítása óta 8,8 milliárd eurót tesz ki.

Az Audi Hungaria 2017-ben hat különböző Otto-, valamint három különböző dízelmotor-variánst gyártott. A cég mintegy 6 ezer munkatársa több mint 9 ezer motort gyártott naponta a Volkswagen Konszern 32 járműgyártó telephelye számára.

Az Audi további lépéseket tett az okos gyár irányába: a négyhengeres Otto-motorok gyártósorán a meglévő ember-robot együttműködés jegyében további "robotkollégákat" helyeztek üzembe.

A járműgyártás területén 105 ezer négykarikás autó készült. A járműgyártás közel 4.500 munkatársa az Audi TT Coupé, TT Roadster, A3 Limousine és A3 Cabriolet modelleket gyártotta teljes gyártási mélységben. 2017-ben kezdődött az Audi Hungariánál az Audi RS 3 Limousine sorozatgyártása, mely az Audi első RS kompakt limuzinja.

Bővült a szerszámgyár is: 2017-ben a vállalat közel 300 ezer karosszériaelemet és alkatrészt gyártott az Audi- és Volkswagen Konszern 25 exkluzív- és sportmodellje, például az Audi RS 6 és az Audi R8 számára. A győri szerszámgyár a Volkswagen sportos modelljei számára is gyárt karosszéria-elemeket.

Elektromos meghajtás

Az Audi Hungaria és a Széchenyi István Egyetem több mint tíz éve folytat stratégiai együttműködést. A duális felsőfokú képzés kínálata 2017-ben a villamosmérnök és járműmérnök szakok mellett a gépészmérnök szakkal bővült.

2018-ban a motorgyártás palettája az elektromos meghajtásokkal bővül. A cég szerint gőzerővel folynak a sorozatgyártás előkészületei. A e-motorgyártás területén az Audi Hungaria egy új gyártási koncepciót valósít meg, a moduláris gyártást. A járműszereldében kialakított gyártószigetek között a logisztikai feladatokat vezető nélküli szállító eszközök végzik.

A járműgyártás termékpalettája egy további modellel bővül: a győri gyártó telephelyen 2018-ban kezdődik az Audi Q3 sorozatgyártása. A SUV gyártásához egy új, 80 ezer négyzetméteres karosszériagyárat építettek fel.

(Napi.hu, 2018. március 15., fotó: Audi-Hungária)
 

Az Audi e-motort csinál Győrben

E-motorral nyomul az Audi magyar gyára. 2018-ban indul a sorozatgyártás. Jön a moduláris gyártás.

Az Audi Hungaria felkészül történetének legújabb korszakára: 2018-ban elindul az e-motorok sorozatgyártása Győrben, írja a Világgazdaság. Az első gyártóberendezéseket már integrálták a gyártási folyamatba, az elektromotorok sorozatgyártását pedig három új vizsgálópad is támogatja a motorfejlesztésen.

„Az e-motorok gyártásával egy teljesen új kompetenciaterületet építünk fel, amellyel hosszú távon biztosítjuk vállalatunk versenyképességét” – mondta Achim Heinfling, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke a Világgazdaság beszámolója szerint. Az első e-motorok egy 8.500 négyzetméteres csarnokban készülnek majd, ahova ezekben a hetekben telepítik az első gyártóberendezéseket, robotokat, valamint a csavarozó- és mérőállomásokat. A tervek szerint itt egy teljesen új gyártási koncepciót is alkalmaznak majd, a moduláris gyártást.

Az e-motorok prémium minőségének érdekében az Audi Hungaria a sorozatgyártás előkészítése mellett, kifejezetten az e-motorok számára három új vizsgálópadot helyezett üzembe. A hatékony vizsgálóberendezések az e-motorok tesztelését és tartós terhelését teszik lehetővé.Így az erőforrásokat gyártószigeteken, moduláris elv mentén készítik, amely kiváltja a gyártószalagot. Annak ellenére, hogy a gyártási sorrend előre meghatározott, a moduláris gyártás több útvonalat és nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé. Ennek köszönhetően a magasabb gyártási volumen, valamint az új variánsok bevezetése gyorsabban megvalósítható anélkül, hogy az aktuális gyártási folyamatot hátrányosan érintené. Az alkatrészeket vezető nélküli szállítási rendszerek mozgatják az állomások között, amelyek lézerscannerek segítségével tájékozódnak a csarnokban, újfajta algoritmusok alkalmazásával.

(Világgazdaság, 2017. november 16.)

 

Audi Győrből: félmillió, jön majd a Q3 és a Q4

Elkészült az ötszázezredik Audi Győrben: viperazöld TT S modell. Jön majd a Q3 és a Q4 is.

Elkészült az ötszázezredik Audi Győrben a teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyár 2013-as indulása óta. A TT S modell viperazöld színű, kétliteres négyhengeres benzinmotor hajtja, s már úton van nagy-britanniai tulajdonosához, közölte az Audi Hungaria Zrt. az MTI-vel.

Az első TT modellek gyártása 1998-ban kezdődött Győrben, azóta több mint egymillió jármű készült a megyeszékhelyen. A járműgyártásban jelenleg mintegy négyezren dolgoznak a cégnél. Jelenleg az Audi TT Coupé és Roadster, az A3 Limousine és Cabriolet, valamint sportos testvéreik, a TT RS Coupé és Roadster és az RS 3 Limousine készül Győrben. A tervek szerint 2018-ban indul a Q3, 2019-ben pedig a Q4 gyártása.

Az új Q-modellek gyártásához egy nyolcvan ezer négyzetméter alapterületű karosszériagyár épül Győrben, ahol mintegy hétszáz robot tevékenykedik majd. Az építési munkálatok 2016 nyarán kezdődtek és még 2017 ősszén befejeződnek. 

2016-ban 123 ezer jármű készült Győrben, 37 ezer járművel kevesebb 2015-höz képest, és közel kétmillió motort gyártottak, 96 ezerrel kevesebbet, mint az előző évben.

A motorgyárban jelenleg kilenc motorcsaládot gyártanak, s 2018 végén, 2019 elején kezdődik az elektromos motorok gyártása. A sorozatgyártás előkészületei folyamatban vannak.

A cég árbevétele 2016-ban tizedével csökkent, a 2015-ös 7,9 milliárd euró után 7,1 milliárd euró lett. Az Audi Hungaria Motor Kft. az Audi- és Volkswagen-konszern központi motorszállítója. Az alkalmazottak száma 2016 végén 11.631 volt, ami 220-szal haladta meg a 2015-ös évit

(MTI, 2017. október 2.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.