kirakatles₪plázarítus

Accor Hotels: jött a pénz

Többet kasszázhatott az Accor Hotels 2017-ben. 

Kiemelkedően, 15 százalékkal nőtt az Accor Hotels magyarországi szállodáinak árbevétele 2017-ben, meghaladta a 25 milliárd forintot. 2018-ban a korábbihoz hasonló árbevétel-növekedést terveznek - mondta Luc Gesvret, a cég magyarországi vezérigazgatója, írja az MTI.

A cégcsoport Magyarországon 18 szállodát üzemeltet, különböző kategóriákban. A vezérigazgató elmondta: a csoport magyarországi szállodáiban az egy kiadható szobára jutó szobaárbevétel (revpar) jelentősen, 14 százalékkal emelkedett, 15 ezer forintra, ami döntően az átlagár növekedésének eredménye. A nettó átlagos szobaár 11 százalékkal közel 20 ezer forintra emelkedett. Luc Gesvret rámutatott: a kelet-közép-európai régióban a magyarországi szállodák teljesítménye nőtt a legjobban, Budapest egyre vonzóbb úti cél, mind a szabadidős, mind az üzleti utazók körében.

Az Accor vendégei fele-fele arányban belföldiek és külföldiek voltak 2017-ben, a belföldiek elsősorban üzleti céllal, konferenciákra érkeztek. Budapesten kívül három szállodája van a csoportnak, Győrben, Szegeden és Székesfehérváron, a vidéki szállodák teljesítménye is kiemelkedő volt, bár nem kétszámjegyű növekedést értek el. A foglaltság 76 százalékra emelkedett a 2016-os 74 százalékról.

Számos fejlesztésük van folyamatban. A szállodák fejlesztésére fordított összeg elérte a 35 millió eurót az elmúlt két évben, ebben a folyamatban lévő beruházások is benne vannak, így a budapesti Mercure Korona, a Mercure Buda és a Mercure City Center teljes felújítása.

2018 januárjában nyitott meg az ország első közvetlen terminál kapcsolattal rendelkező reptéri szállodája, az Ibis Styles Budapest Airport, és újabb szállodák nyitását tervezik, elsősorban Budapesten. A környező országok közül legutóbb Szerbiában, Szlovéniában, és Bosznia-Hercegovinában nyitottak új szállodákat. 

Az Accor Hotels kelet-európai stratégia partnere az Orbis Csoport, amely 16 országban kizárólagosan képviseli az Accor Hotels márkákat. Az Accor Hotelsnek 25 márkája van a luxus kategóriától az economy kategóriáig, Magyarországon 6 márkával vannak jelen. Az Accor Hotelsnek 250 ezer alkalmazottja dolgozik a csoport 4.300 szállodájában a világ 100 országában, Magyarországon ezer munkavállalót foglalkoztatnak.

A KSH adatai szerint a magyarországi szállodák szobakihasználtsága 3,4 százalékponttal, 60 százalékra emelkedett 2017-ben. A KSH adatai szerint pedig a revpar 2017-ben 16 százalékkal közel 12 ezer forintra emelkedett országosan.

(MTI, 2018. február 23.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.