autórengeteg₪márkazuhatag

A németek már nem csípik annyira a dízelt

A vásárlók kezdik kerülni a dízelautókat Németországban. Teslából kétszer többet vettek. 

A szövetségi járműnyilvántartó hivatal adatai szerint a 2017 júliusában forgalomba helyezett dízelautók száma 13 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, írja a Világgazdaság. Benzin üzemű autóból viszont 11 százalékkal többet helyeztek forgalomba, részarányuk ezzel 56 százalék, a dízelautóké pedig 40 százalék lett. Az előző hónapban, júniusban forgalomba helyezett személygépkocsik 56 százaléka volt benzines és 41 százaléka volt dízel. A dízelbotrány előtt még fordított volt az arány a dízel autók javára.

A német márkák közül a legnagyobb mértékben, 18 százalékkal a forgalomba helyezett Mercedes autók száma növekedett. A Smart 18 százalék, a BMW pedig 7 százalék növekedést ért el. A VW márka modelljeiből 13 százalékkal kevesebbet helyeztek forgalomba júliusban, 17 százalékos részarányával azonban változatlanul a wolfsburgi modellek vezetik a népszerűségi listát. Júliusban összesen 283 ezer személygépkocsit helyeztek forgalomba Németországban, 1,5 százalékkal többet, mint 2016 júliusában, de 14 százalékkal kevesebbet, mint júniusban. 2017 eleje óta 3 százalékkal 2 millióra nőtt az forgalomba helyezett személygépkocsik száma.

Az import márkák közül a legnagyobb növekedést a Tesla érte el 102 százalékkal. Az Alfa Romeo 76 százalékkal, a Mitsubishi 54 százalékkal növelte eladásait. A legnépszerűbb importmárka a Skoda 5 százalékos részaránnyal, bár eladásai 1 százalékkal csökkentek.

(Világgazdaság, 2017. augusztus 2.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.