butikpórázon₪vásárlóktere

A magyar vásárlók bírják a Nébihet

Első helyen végzett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az európai hatóságok rangsorában. 

A Nébih nevével már több mint ötből négy magyar találkozott, és emiatt az egyik legismertebb, sőt legelismertebb állami intézmény, írja az Origo az MTI nyomán. Most egy európai felmérés mutatta ki, hogy sehol máshol a kontinensen nem bíznak annyira a helyi élelmiszerbiztonsági hivatalban, mint Magyarországon.

Ez azt jelenti, hogy a magyarok szavaznak leginkább bizalmat a nemzeti hatóságuknak - mondta Zsigó Róbert élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) reprezentatív kutatása 25 tagállamban 6.200 ember bevonásával arra kereste a választ,hogy a lakosság szerint az országukban működő hatóságok mennyire képesek megvédeni őket az élelmiszerbiztonsági kockázatokkal szemben.

A felmérésből az is kiderült, hogy a vásárlók többsége elvárja a gyors és részletes tájékoztatást, ha az egészségére veszélyes élelmiszer kerül a piacra.

Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára FORRÁS: ORIGO

Zsigó Róbert azt is elmondta, hogy az eredmény alapján a magyar lakosság elismeri a Nébih erőfeszítéseit az élelmiszerlánc-biztonsági helyzet javításáért és a gyorsabb információáramlásért.

A Nébih saját felmérése szerint az emberek 85 százaléka ismeri a hivatalt, tevékenységében a háromnegyedük megbízik. Ezzel a Nébih az egyik legelismertebb állami intézmény.

Zsigó Róbert fordulópontnak nevezte a 2013-ban elfogadott Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiát, amely alapján késlekedés nélkül nyilvánosságra hozzák a lakosság egészségét érintő híreket.

(Origo, 2018. június 5.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.