autórengeteg₪márkazuhatag

A legmegbízhatóbb 10 autó

Európának nem nagyon megy ez, legalábbis a csúcshoz képest. 

 

A világ egyik legnagyobb fogyasztóvédelmi szervezete, a Consumer Reports 2017-ben is összeállította a megbízhatósági listáját. A Top 10-be csak egy európai autógyártó fért be.

Ha új autó, akkor ez is számít. A vásárló számos szempontot igyekszik figyelembe venni, mielőtt meghozná a végső döntést. Összességében a lényeg, hogy a kocsi kellőképpen megbízható legyen, nézve a fogyasztást, a kényelmet, vagy épp a balesetek elkerülését.

A világ egyik legnagyobb fogyasztóvédelmi szervezte, a Consumer Reporst éppen ezért minden évben elkészíti azt a kiadványát, melyben az adott évben megjelent, vagy még megjelenő autókat rangsorolja megbízhatóságuk szerint. A szervezet 2017-ben mintegy 640 ezer autóból gyűjtötte össze az adatokat, majd ezeket összesítve végül elkészítették a legmegbízhatóbb modellek TOP 10-es listáját.

A listába egyetlen európai autógyártóként az Audi került be, míg a Lexus három különböző modellel is befért a TOP 10-be. És egy apróság egyébként: Consumer Reports és a Tesla épp a napokban szólalkoztak össze, miután a szervezet leszólta a Tesla Model 3-at.

1. Infiniti Q70, 2. Toyota Prius C, 3. Toyota Prius V, 4. Lexus IS, 5. Toyota RAV4, 6. Audi Q3, 7. Lexus GS, 8. Lexus ES, 9. Toyota 86-Subaru BRZ, 10. Kia Niro

(HVG, 2017. október 23.)

 
Ők a legbiztonságosabb autók Európában

Az EuroNCAP szerint a VW Arteon az élen, két Volvóval a nyomában.

Rengeteg autó töréstesztjét végezte el 2017-ben eddig a független európai szervezet, azaz az EuroNCAP, hogy kiderüljön, melyik új autók most a legbiztonságosabbak Európában. A Volvót le is taszították a trónról.

2017 októberének elején tette közzé eddigi legutolsó jelentését az EuroNCAP, melyben a Range Rover Velar strapabíróságát tesztelték. Bár a kocsit alapfelszereltséggel tesztelték, így is 5 csillagot zsebelt be a törészteszten. Az eredmények szerint a felnőtt utasok védelme 93, a gyerekeké 85 százalékpontot kapott, míg a gyalogosok életének megóvására 74, a kocsi biztonsági asszisztenseinek működésére pedig 72 százalékpontot adtak. Mindez kiváló eredmény, az idei rangsorban azoban "csak" a hatodik helyig volt elég az összesített teljesítmény.

A szervezet 2017 októberéig 22 modellnek adott 5 csillagot. Ezek közül csak kettő – a Nissan Micra és a Kia Rio – jutott be ebbe a listába úgy, hogy a plusz biztonsági felszerelés is dolgozott az autóban. Az összes többi esetében az alapfelszereltséggel hajtották végre a töréstesztet.

Bár az év elején még a Volvo S90 és a Volvo V90 kapta a legjobb értékelést, a nyáron bemutatott Volkswagen Arteon lenyomta őket a sorban.

© EuroNCAP
© EuroNCAP
 (HVG, 2017. október 22.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.