webzseb₪égbolt

Nagyot ment a kínai Tencent

És rendesen szorongatja a Facebookot. 

A vártnál nagyobb mértékben növelte nyereségét a Tencent Holdings kínai internetes óriás 2018 első negyedévében a gyorsjelentése szerint, írja a Napi.hu, az MTI nyomán.

A kínai cég a március 31-én véget ért három hónapban 23 milliárd jüan (3,7 milliárd dollár) tiszta hasznot termelt, ami 61 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi profitot. Elemzők 17,5 milliárd jüanos nyereséget vártak.

A Tencent összesített negyedéves bevétele 48 százalékkal 74 milliárd jüanra (11,7 milliárd dollárra) emelkedett, meghaladta az elemzők által várt 70,4 milliárd jüant.

A működési eredmény 30,7 milliárd jüanra (4,9 milliárd dollárra) nőtt, ami éves összehasonlításban 59 százalékos emelkedés. A működési haszonkulcs 39 százalékról 42 százalékra kúszott fel.

A Tencent fizetős üzenetküldő mobilalkalmazása, a WeChat 1 milliárd aktív felhasználóval rendelkezik, éves összevetésben 11 százalékkal nőtt ez a szám.

A Tencent jelenleg 480 milliárd dolláros piaci tőkeértékével Ázsia második legértékesebb cége, de az év elején még 80 milliárd dollárral többet ért, és egy rövid időre még a Facebookot is megelőzte a világranglistán, az Apple, az Alphabet, az Amazon és a Microsoft mögött.

A Tencent vezetése márciusban arra figyelmeztetett, haszonkulcsait csökkenthetik a 2018-ra tervezett "agresszív" beruházások. A cég aktívan fektetett be olyan területekre, mint videojátékok, szórakoztatás, önvezető járművek, vagy éppen a mesterséges intelligencia. 2017 óta milliárdokat költött kiskereskedési és internetes kereskedési ügyletekre külföldön és otthon is.

(Napi.hu, 2018. május 16.)

 

A kínai Tencent lenyomta a Facebookot

A Tencent a legértékesebb ázsiai cég. Csevegőjének, a WeChat felhasználóinak száma egy milliárd. Mögötte az Alibaba.

A kínai Tencent internetes technológiai holding piaci tőkeértéke az ázsiai cégek között elsőként lépte át az 500 milliárd dolláros határt és már megelőzte a Facebook piaci tőkeértékét is, írja a Napi.hu.

A Tencent részvényének árfolyama 2017-ben az év eleje óta már több mint megduplázódott és hongkongi záróárfolyama alapján a vállalat piaci tőkeértéke november 20-án átlépte az 500 milliárd dollárt, 21-én pedig 522 milliárd dollárra emelkedett, adta hírül az MTI.

A kínai cég ezzel megelőzte és kiütötte az ötödik helyről a globális nagyságrendi rangsorban a Facebookot. A Facebook piaci tőkeértéke 519 milliárd dollár.

Az október végi állás szerint a rangsort az Apple vezeti 873 milliárd dollárral, a második a Google anyacége, az Alphabet 715 milliárd dollárral, a harmadik a Microsoft 640 milliárd dollárral és negyedik az Amazon.com 531 milliárd dollárral.

A Tencent nyomában a második legnagyobb ázsiai cég az Alibaba Group 481 milliárd dollár piaci tőkeértékkel. A harmadik legnagyobb ázsiai cég pedig a Samsung Electronics 364 milliárd dollárral.

A Tencent 2017 harmadik negyedévében a piaci várakozások felett 69 százalékkal növelte nyereségét. A Tencent csevegő alkalmazása, a WeChat közel egymilliárd aktív felhasználóval büszkélkedhet.

(Napi.hu, 2017. november 21.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.