webzseb₪égbolt

A kínai Tencent lenyomta a Facebookot

A Tencent a legértékesebb ázsiai cég. Csevegőjének, a WeChat felhasználóinak száma egy milliárd. Mögötte az Alibaba. 

A kínai Tencent internetes technológiai holding piaci tőkeértéke az ázsiai cégek között elsőként lépte át az 500 milliárd dolláros határt és már megelőzte a Facebook piaci tőkeértékét is, írja a Napi.hu.

A Tencent részvényének árfolyama 2017-ben az év eleje óta már több mint megduplázódott és hongkongi záróárfolyama alapján a vállalat piaci tőkeértéke november 20-án átlépte az 500 milliárd dollárt, 21-én pedig 522 milliárd dollárra emelkedett, adta hírül az MTI.

A kínai cég ezzel megelőzte és kiütötte az ötödik helyről a globális nagyságrendi rangsorban a Facebookot. A Facebook piaci tőkeértéke 519 milliárd dollár.

Az október végi állás szerint a rangsort az Apple vezeti 873 milliárd dollárral, a második a Google anyacége, az Alphabet 715 milliárd dollárral, a harmadik a Microsoft 640 milliárd dollárral és negyedik az Amazon.com 531 milliárd dollárral.

A Tencent nyomában a második legnagyobb ázsiai cég az Alibaba Group 481 milliárd dollár piaci tőkeértékkel. A harmadik legnagyobb ázsiai cég pedig a Samsung Electronics 364 milliárd dollárral.

A Tencent 2017 harmadik negyedévében a piaci várakozások felett 69 százalékkal növelte nyereségét. A Tencent csevegő alkalmazása, a WeChat közel egymilliárd aktív felhasználóval büszkélkedhet.

(Napi.hu, 2017. november 21.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.