mérlegen

A hiperek rámásztak a diszkontokra, nincs is bérdifi

Az Auchan életében először elárulta, éppen mennyi bért is fizet. A hiperek rámásztak a diszkontokra, van, ahol a hiper fizet többet.  A Tesco pékdagasztója 272 ezret kereshet. Éjszakai bagoly is kerestetik.

Két pénztáros beszélget. - Te a jövő héten hova mész dolgozni? - Nem is tudom, mit csináljak. Gáz, de ma máshol se nagyon van több pénz. - Nyugi, lesz. Ezek csak egymástól tudnak embert szedni, ahhoz meg kell a több lé.

Az Auchan bejelentette, hogy 2017. november 1-től előrehozott általános béremelést hajt végre. Ezzel a Tesco nyomdokaiba lépett, sok más választása nem is nagyon lehetett. Így viszont kiderült az is, hogy különben lemaradt volna bérben a másik hipertől. Az áruházi dolgozók bére 13,6%-kal emelkedik és az átlagosan elérhető havi bruttó jövedelem 247 ezer forint lesz.

Feltűnő, hogy az Auchan még sohasem tette közzé, éppen mikor mennyi fizetést is ad, és bár az "átlagos" minősítés nyilván takar némi különbözőséget, amelyekre feltehetően szükség is van, de így már könnyebb eligazodni a multi áruházak bérlabirintusában. A mérlegbeszámolókból visszamenőleg persze lehetett mindig is számolgatni, de az nem az igazi.

A képhez az is hozzátartozik, hogy nem ez az első előrehozott béremelés az Auchannál. 2015-ben október elsején indult a béremelés, 2016-ban november elején, tehát a mostani lépés csak követi a korábbi két év ütemét.

Hiába, a munkaerőhiány megdolgozza az áruházak bérpolitikáját is, most már csak az a kérdés, hogy a Penny és a Spar lép-e a nyilvánosság tekintetében, hiszen ádáz a küzdelem a munkaerőért és könnyebb a dolgozóknak ott válogatni az álláshelyek között, ahol első pillantásra látni a bérből valamit. 2018-tól ráadásul tovább emelkednek a bérek, hiszen egyrészt nőnek a minimálbérek, amelyek azért a jobban fizetőket is erőteljesebben noszogatják majd, másrészt a munkaerőhiány tovább darálja a munkaerő piacot.

A többiek elaludtak?

Kérdés, hogy lép-e az Aldi és Lidl, akik nagyon beszorultak az Auchan és a Tesco közé, vagy éppen mögé. És a nyolc órára vetített bérben ugyan az Aldi vezet toronymagasan, de az ő a részmunkaidős dolgozója nem nagyon tud több pénzt hazavinni igazából, mint a többiek, csak éppen a statisztikát dobja meg (hiszen összehasonlítani a béreket csak azonos időalappal lehet, de a hó végi boríték már más kérdés). Márpedig a dolgozók nem a statisztikát, hanem a hó végi borítékot nézik.

A kereskedelempolitika összehangolásáért felelős miniszteri biztos egyébként egy kicsit hátradőlhet a székében, hiszen korábban úgy nyilatkozott, hogy egyebek mellett már felmerültek javaslatok, amelyek a nagy tömegeket kiszolgáló áruházakban jellemző létszámkérdés orvoslására irányultak. Ehhez annyit érdemes hozzátenni egyrészt, hogy a különböző létszámkvótás javaslatok a multi áruházakra irányultak. Másrészt ugyanakkor a boltos fizikai dolgozók havi bruttó átlagkeresete a legutóbbi adatok alapján 190 ezer forint volt, a diszkontok és a hiperek viszont mind felette vannak, tehát önmagában ezen olyan sok orvosolni való nem nagyon akad (ebben a kérdésben a szakszervezetek is csak sántikálnak). Sőt, ez az áruházi kör a nemzetgazdasági átlagot (208 ezer forint) és a versenyszféra átlagát (2019 ezer forint) is veri. Más kérdés, hogy hiába az átlagnál nagyobb fizetés, egyszerűen nincs szabad ember a munkaerőpiacon.

Vannak persze finom elemei is a diszkontok és a hiperek bérpolitikájának. A Tesco pékdagasztója például 272 ezer, raktári munkatársa 281 ezer forintot is kereshet. A Tesco kocsigyűjtője ugyanakkor annyit is kereshet, mint egy baromfieladója (utóbbi elvileg szakképzettséget igénylő munkakör). A Lidl még mindig ajánl három órás részmunkaidős állást, persze hétvégére (ami jó, mert focimeccsre már nem érdemes menni, viszont a bevásárlás előtt, vagy után meg is lehet keresni a költekezés árát). Az Aldi az álláshirdetéseiben kizárólag részmunkaidős áruházi dolgozókat keres, ami azt is sejtetheti, hogy nála csak ilyen álláslehetőség van. Ez azért más színezetet is adhat a bérviszonyoknak, hiszen nyolcórás pénz lehet, hogy nincs a boltjában az árufeltöltők és az eladók körében. Az Auchannál keresnek kóstoltatásért felelős munkatársat is, némi sütési, főzési tudománnyal, vásárló hangja menedzsert viszont már nem. Szimpatikus egyébként, hogy a pénztári munkakörben megváltozott munkaképességűeket is foglalkoztat.  Egyébként más is, például a Spar is kiemelten kezeli a fogyatékossággal élők foglalkoztatásának ügyét.

A társkeresés tarifája

És néha már a társkereső oldalak hangulatát lehet élvezni egyes áruházi álláshirdetésekben, például a Teso ikeás hangvételű szövege igencsak rámenős: "Éjszakai baglyok, jelentkezzetek! :)  Szeretnénk megbízni ... Ne késlekedj, kattints a ... gombra, alig várjuk, hogy megismerjünk!"

A mai bérmenü végül a diszkontok és a hiperek körében, némi megjegyzéssel körítve, a következő:

 
áruházi dolgozó
 bolti eladó
 árufeltöltő
 bolti dolgozó
vidék
 bolti dolgozó
Budapest
Aldi
 
 233
(6 órás vasárnapi pótlék nélkül), nyolc órára vetítve: 311
 114
(4 órás, vasárnapi pótlék nélkül), nyolc órára vetítve:
228
 
 
Auchan
247 (nyolc órás, átlag, juttatásokkal, pótlékokkal)
 
 
 
 
Lidl
 
 
 
 247
 268
Tesco
 225, vagy 241
(területi pótlék nélkül, vagy területi pótlékkal, hat hónap után, előtte négyezerrel kevesebb)
 
 
 
 
Forrás: Áruházak honlapja, sajtó, elérhető havi bruttó jövedelem, érték: ezer forint

A Spar és a Penny nem árulja el előre, mennyi fizetést is kínálnak. A Spar két szem állást hirdet a Nemzeti Foglalkoztatási Portálon, 161 ezer forint feletti havi bruttóval, ami így már nem annyira csábító. A Penny sem jár sokkal előrébb.

Magyar diszkontháború: a diszkontok fegyverével lőnek vissza a hiperek,
nagyot is diszkontosodtak - a kisboltoknak pedig lassan annyi

Amerikában a Walmartot fojtogatja az Aldi és a Lidl, brutális árháborúval. És ott van még az Amazon. Kicsiben sok tekintetben hasonló a magyar viaskodás. Az Auchan és a Tesco néhány évvel ezelőtt lerámolta a polcok tetejét, sétálóutcákat csinált az eladótérben, így a diszkontokhoz közelítve leépítette a bolti készleteinek jelentős részét - a kisebb készlet a diszkont egyik fegyvere. Az Auchan alaposan megdobta a sajátmárkás termékkörét, van olyan cikkelemsor, ahol szinte mást nem is találni a polcon. A Tesco - egyébként Lengyelországban is - igyekszik megszabadulni eladóterének egy részétől, két helyen már ott a Media Markt. És onlineban a hiperek vezetnek nálunk a diszkontokkal szemben. A Spar is folyamatosan cserélgeti a boltjait, bezár, kinyit.

A nagy magyar láncok közül a nagy CBA-s boltosok részben bérben, részben az online-ban tartják a frontot, és nekik is ott a saját márka. Kisebb a három magyar nagyláncnál, de az online élelmiszer üzletágban Magyarországon úttörő volt a G'Roby, aki az online eladásait nyomta meg alaposan (az online nyitás előtt pedig egyszerűen telefonos rendelésre házhoz szállított). A Manna és a Robi ABC éjjel-nappal nyitva, ebben látja az egyik menekülési útvonalat. 

Na, de a többiek. Ott bizony annyi. A Coop, aki nagyobbrészt a kistelepüléseken mozog, az álláshirdetésekben - melyekből coopos mostanság szembetűnően több van - 160-170 ezres béreket kínál. Ezzel nem fog tudni sokáig lépést tartani és 2018-ra neki is gyürkőznie kell az újabb izzasztó béremelésnek. A Reál sem tud kényelmesen hátradőlni.

(blokkk.com, 2017. október 12.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.