autórengeteg₪márkazuhatag

Megtorpant a Renault

A Renault 2018 harmadik negyedéves eladásai a vártnál nagyobb mértékben csökkentek. 

A feltörekvő piacokon esett nagyobbat a francia márka. Emellett több ország valutájának leértékelődése is rontotta a francia autógyártó eredményeit, írja az Origo. 

A cég autói iránt visszaesett a kereslet olyan nagy piacokon, mint Törökország, Argentína és India, Iránban pedig a perzsa állammal szemben életbe léptetett szankciók miatt felfüggesztették a tevékenységüket. A Bloomberg elemzése kiemeli, hogy mindezeken túl a helyi valuták gyengülése szintén betett a Renaultnak, ilyen volt a brazil, vagy az orosz nemzeti valuta gyengülése, valamint a török líra mélyrepülése is.

Emellett a hatalmas kínai piacon is kénytelenek voltak lefelé módosítani az előrejelzéseiket. A világ legnagyobb piacán a korábbi 5-tel szemben már csak 2 százalékos bővülést prognosztizálnak 2018 egészére. Az új emissziós szabályok bevezetése pedig bizonytalanságot idéz elő az európai kereslet alakulásában az év hátralévő részére.

Jelentős visszaesésre számít a Renault a kínai piaconFORRÁS: AFP/LIU JIN

A társaság árbevétele a harmadik negyedévben összességében 6 százalékkal, 11,5 milliárd euróra csökkent. Kiszűrve az egyes fejlődő piacokon az adott nemzeti valuták leértékelődéséből keletkezett veszteséget, akkor a kép valamennyivel kedvezőbb: ebben az esetben 1,4 százalékos volt a visszaesés.

(Origo, 2018. október 24.)

 

Mercis kurblit kap a Dacia Duster

Kurblit? Á, dehogy! Motort, igaz, kicsit gyengébbet. ₪₪₪

A Mercedes és a Renault közösen fejlesztett turbós benzinmotorja néhány hónapon belül kiszorítja a korábbi turbómotorokat a teljes Renault, Nissan és Dacia palettán. Ám azt azért igyekeztek elkerülni, hogy teljesen ugyanazt a motort kapjuk mondjuk egy Nissan Qashqaihoz, egy A osztályú Mercedeshez és egy Dacia Dusterhez.

Alighanem ezért kap a Dacia tíz lóerővel gyengébb változatokat az új motorból, mint a többi márka. A Dusterbe legalábbis egy 130 lóerős és 240 Nm csúcsnyomatékú, valamint egy 150 lovas és 250 Nm maximális nyomatékú változat érkezik, de ezek is erősebbek, mint bármely utcai Dacia bármely motorja volt eddig. Első körben a Daciánál 1.3 Tce-nek nevezett négyhengeres csak fronthajtással lesz kombinálható, az összkerék-hajtású kivitel csak a jövő év közepére várható.

A Duster az új motorokon kívül most korszerűbb fedélzeti számítógépet kap, más frissítések azonban nem lesznek – jó indok sem lenne rá, hisz a Dacia terepjáró amúgy egész friss modell, tavaly ilyenkor tartották a világpremierjét.

 

Megtolnák a Daciát

Nagyobb gyárat akar a tulaj Renault. Romániában hátrány az autópálya hiánya. ₪₪₪

A francia Renault egymillióra növelné az évente gyártott Dacia gépkocsik számát, ami azt jelenti, hogy mintegy 300 ezerrel bővítené a mostani kapacitását - írja a Napi.hu a román Ziarul Financiar nyomán.

A gazdasági újság elektronikus kiadása szerint a francia gyártó vezetői először helyezték kilátásba az elmúlt években, hogy bővíthetik a dél-romániai Mioveni-ben működő Dacia üzem gyártási kapacitását. Legutóbb 2010-ben volt hasonló fejlesztés - szemlézi a lap cikkét az MTI.

A romániai üzem mellett azonban versenyben vannak a francia vállalat marokkói telephelyei is, hiszen Dacia járműveket Tangerben és Casablancában is gyártanak.

Az újság Marc Susst, a Renault csoport alelnökét idézte, aki elmondta: még nincs eldöntve, hogy melyik telephelyen lesz kapacitásbővítés, amit a "következő évekre" terveznek. Az alelnök szerint nagyon fontos szempont lesz a versenyképesség.

A lap emlékeztetett, hogy a francia járműipari vállalat a romániai és a tangeri üzemében jelenleg 350-350 ezer Daciát gyárt évente, a casablancaiban pedig 60 ezret szerelnek össze.

A romániai üzem versenyképességét csökkenti, hogy jelenleg nincs autópálya összeköttetés a Déli-Kárpátokon keresztül, ami növeli az exportálási költséget, a romániai üzem ugyanis 90 százalékban kivitelre dolgozik. A Dacia fő piacai Nyugat-Európában vannak.

A román hatóságok már többször megígérték a Pitesti-Nagyszeben autópálya megépítését, de a lap szerint várhatóan 2020-ig sem fog elkezdődni a kivitelezés, ami csökkenti a romániai üzem versenyképességét és kihatással lehet a francia gyártó kapacitásbővítési döntésére. A lap egymilliárd euróra becsülte a Renault tervezett fejlesztését.

(Napi.hu, 2018. október 3.)

 

Csúszik a Dacia

Tovább csökkent a román autógyártás, csúszik hátrafelé a Dacia.

2017 első három negyedévében 3 százalékkal kevesebb, 232 ezer járművet gyártott a francia Renault tulajdonában levő Dacia, amely a legnagyobb gépkocsigyártó Romániában, írja a Napi.hu az MTI nyomán.

A dél-romániai mioveni üzemben a Dacia Duster modellből gyártottak a legtöbbet, 143 ezer darabot, második helyen a Sandero áll 33 ezer darab járművel.

A Dacia 2016 az első három negyedévében 239 ezer darab járművet szerelt össze, hét és félezerrel többet. 2016-ban egész évben 320 ezer darab járművet állítottak elő.

Romániában az amerikai Ford és a brassói Roman tehergépkocsi üzem gyárt még járműveket. Az amerikai cég craiovai üzemében 2017 első nyolc hónapjában 40 százalékkal több, 41 ezer darab járművet szereltek össze az előző év azonos időszakhoz mérten, amikor 29 ezer járművet állítottak elő. A brassói Roman tíz tehergépkocsival járult hozzá a román gépkocsigyártáshoz.

2016-ban - egész évben - 7 százalékkal, 359 ezer darab autóra csökkent a román járműgyártás.

(Napi.hu, 2017. október 9.)

 

A Duster megy, a Dacia kevésbé

Nagyot esett a Sandero és a Logan.

2017 első fél évében 170 ezer darab járművet gyártott a Dacia Romániában, ami 4 százalékkal kevesebb az előző év hasonló időszakához képest, amikor 178 ezer autót állított elő, a román autógyártók szövetségének (ACAROM) adatai szerint, számol be a Világgazdaság.

Egyedül a Duster modellnél jegyeztek növekedést, amely a Dacia legkeresettebb autója. Ebből 106 ezer darabot gyártottak, ami 2,5 százalékos növekedés tavalyhoz mérten. A Sandero modell gyártása 18 százalékkal, a Logané 21 százalékkal esett vissza.

2017-ben a Dacia kivált a román autógyártók és -importőrök egyesületétből (APIA), amelyhez tartozik az amerikai Ford és a brassói Roman tehergépkocsi gyár. Az APIA június második felében közölte, hogy az első öt hónapban a Ford és a brassói Roman 12 százalékkal több, 23-24 ezer darab járművet gyártott.

2016-ban 7 százalékkal csökkent a román járműgyártás 2015-höz képest, így összesen 359 ezer darab járművet gyártottak, ebből a Dacia 320 ezret, az amerikai Ford közel 39 ezret.

(Világgazdaság, 2017. július 7.)

 

Húzott a Dacia Duster

Vitték rendesen 2016-ban is, 190 ezer darab fogyott belőle, de nem Romániában.

Az Automobile Dacia 2016-ban 5,3 milliárd euróra növelte kereskedelmi forgalmát, ezzel megerősítette vezető helyét a romániai cégek rangsorában, írja a Világgazdaság, a Renault-Nissan csoporthoz tartozó cég közleménye nyomán.

A Daciának úgy sikerült 2016-ban az előző évinél 8 százalékkal nagyobb forgalmat és (kétszázalékos növekedést jelentő) 101 millió eurós nettó nyereséget elérnie, hogy valójában kevesebb autót gyártott, mint 2015-ben. Minden eddiginél jobban fogyott ugyanis a márka legdrágább modellje, a Duster hobbiterepjáró, amiből mintegy 190 ezret értékesítettek, 20 ezerrel többet, mint 2015-ben.

A 2010 óta gyártott SUV karrierje a végéhez közelít (az idén év végén ugyanis újabb Duster-modelleket dobnak piacra), 2016-ban azonban a romániai autógyár kapuján kigördült több mint 320 ezer jármű csaknem 60 százaléka Duster volt. A cég kereskedelmi forgalmának 90 százalékát az export adja: a Dacia 2016-ban az előző évinél 8 százalékkal több (109 ezer) autót értékesített az EU-ban, közel 3 százalékos piaci részesedést érve el, de afrikai és ázsiai piacokon is nőtt a kereslete a román márkának.

Romániában viszont feleannyi autót sem tud eladni a Dacia, mint a 2008-as válság előtt. Az új autók román piaca csak töredéke a nyugatról behozott használt járművekének, amelyeket semmilyen adó nem terhel.

A francia csoport 2016-ban újabb csaknem 200 millió eurót fektetett be Romániában, ebből 175 milliót a Dacia-üzemek korszerűsítésére, az új Logan, Logan MCV és Sandero modellek gyártósorainak kialakítására. A Renault romániai beruházásai 2000 óta mintegy 2,5 milliárd euróra rúgnak. A romániai autógyár 2016-ban 14 ezer alkalmazottat foglalkoztatott. A Dacia 2013-ban jutott az élre a legnagyobb romániai cégek rangsorában, megelőzve az OMV-Petrom olajvállalatot, amely 2016-ra 3,6 milliárd eurós kereskedelmi forgalmat jelentett.

(Világgazdaság, 2017. április 26.)

 

Jól tolja a Renault

Vitték a Dustert és a Kwidet.

Kifejezetten erős volt 2016 a Renaultnál, mivel a francia autógyártó minden fontosabb autóipari térségben növelte piaci részesedését. Ebben nagy szerepe volt az új, továbbá az alacsonyabb árkategóriában versenyző modelleknek, mint a Duster és a Kwid, összegzi a Portfolio.

A francia autógyártó tavaly összesen 3,2 millió járművet adott el, ami 13 százalékkal több, mint 2015-ben. A növekedés motorja az Afrika, Közel-Kelet, India régiók és Ázsia volt, de jól mentek az európai eladások is.

A Renault rekord árbevételt és profitot ért el 2016-ban, elsősorban a megújult modellpaletta révén. Az árbevétel 13 százalékkal 51 milliárd euróra, az adózott eredmény pedig 21 százalékkal 3,4 milliárd euróra emelkedett. Az eredmények jobbak lettek, mint amire az elemzők számítottak, mind az az árbevételnél, mind a pénzügyi eredménynél.

A francia autógyártó arra számít, hogy 2017-ben 1,5-2 százalékkal nőnek a gépjármű eladások világszerte, ezen belül Kínában 5, Indiában pedig 8 százalékkal bővülhet, miközben Brazíliában és Oroszországban stabilizálódhat az autópiac.

A Renault terveiben az szerepel, hogy 2017-ben tovább nő a cég árbevétele és pénzügyi eredménye. A középtávú tervben az szerepel, hogy az árbevétel 70 milliárd euróra emelkedik.

(Portfolio, 2017. február 10.)

 

Dagad a Renault bukszája

Az új modellek hozták a nyereséget.

Másfélszeresére, 2,8 milliárd euróra nőtt a Renault–csoport nyeresége 2015-ben, elsősorban új modelljei kedvező fogadtatása nyomán. A francia autógyártó forgalma eközben 10 százalékkal 45 milliárd euróra bővült. A jó eredmények közepette ugyanakkor az AvtoVAZ vesszőfutása 620 millió eurós veszteséget okozott, az abban 37 százalékos tulajdonrésszel rendelkező franciáknak. A Ladákat gyártó vegyescég pedig az orosz piac megroppanása miatt további tőkeinjekcióra szorul, erről a Renault tárgyalásokat folytat a többi tulajdonossal.

A Renault 225 millió eurós értékleírást hajtott végre az AvtoVAZ pakettnél, így az már csak 96 millióval szerepel a könyveiben. A Renault semmilyen jó hírt nem vár 2016-ban Oroszországból, ahogy másik nagy piacáról, Brazíliából sem, ahol újabb 6 százalékos forgalomcsökkenést hozhat számukra a recesszió. A két nehéz piac ellenére a Renault 2016-ban mind forgalmát, mint profitját növelni szándékozik.

A Renault sikerében nagy szerepet játszott az új Captur és Kadjar városi terepjárók (SUV) mellett a felfrissített Trafic kisáruszállító, valamint a Dacia Logan. A modellváltásnak azonban ára is volt: 379 millió eurós kedvezménnyel tudták csak kisöpörni meglévő raktárkészleteiket a franciák, de az Euro6-os motorszabvány is magas költséggel járt. A dízelbotrány, ami januárban a Renault Captur modelljét is elérte, az idei teljesítményen ejthet foltot.
(Világgazdaság, 2016. február 12.)
 

Megtömte zsebét a Renault 2014-ben

Az üzemi eredménye 30%-kal nőtt, az árbevétel viszont nem mozdult.

2014-ben a Renault árbevétele nem nőtt az előző évhez képest, hiszen a kimutatott 0,3 százalék forgalomemelkedés nem nevezhető piacbővülésnek. Ez a bevétel egyébként 41,1 milliárd euró volt, ami az elemzők előrejelzésétől valamelyest elmaradt (ez 41,25 milliárd euró volt). Sokat vettek az alacsonyabb árkategóriájú Dacia modellekből, miközben az orosz, valamint a latin-amerikai piacokon visszaesett a kereslet a francia gyártó autói iránt.

Alaposan, 30 százalékkal nőtt ugyanakkor a harmadik legnagyobb európai autógyártó nyeresége 2014-ben. Az 1,6 milliárd eurós üzemi eredmény jóval több mind az egy évvel korábbi 1,2 milliárdnál, mind pedig a várt 1,4 milliárd eurónál.

Tervezi a Renault az osztalék emelését is, erről a soron következő közgyűlésen döntenek a részvényesek. A Renault tervei szerint az előző évi 1,7 euróról 1,9 euróra emelkedne az egy részvényre jutó osztalék, ami így 2,5 százalékos osztalékhozamnak felel meg. A soron következő években tovább nőhet a szakértők szerint az osztalék, 2016-ban 2,3, míg 2017-ben 2,7 eurót fizethet ki részvényenként a Renault.

A Renault tervei szerint 2015-ben tovább javulhat a profitabilitása, miután 2014-ben már 3,9 százalékos üzemi eredményhányadot mutatott fel az egy évvel korábbi 3 százalékos marzsot követően. 2016-ban már 5 százalék feletti eredményhányadot tervez a francia autógyártó, amiben komoly segítséget jelenthet, hogy a szakszervezetekkel kötött megállapodás nyomán sikerült is befagyasztaniuk a béreket. 

(Investor.hu, 2015. február 12.)

 

Száguldó Dacia

2013-ban az előző évinél 19,3 százalékkal több Dacia gépkocsit értékesítettek a világon. 2013-ban az eladott Dacia járművek száma 429,5 ezer volt.

A Dacia a Sandero járműből adott el a legtöbbet, több mint 150 ezret, így ez a típus volt a legnépszerűbb. A legtöbb járművet Románián kívül értékesítette a francia gyártó, összesen 404 ezret. Ebből 290 ezret Európában adtak el, ami 2,11 százalékos piaci részesedésnek felel meg.

Továbbra is Franciaországban a legnagyobb a Dacia népszerűsége, ott 94 ezret értékesítettek, ami 4,3 százalékos piaci részesedésnek felel meg, Németországban 47 ezret (1,5 százalékos részesedés), majd Algéria, Törökország, Spanyolország és Marokkó következik több mint 30 ezer eladott járművel. 2013-ban Nagy-Britanniában is elkezdték forgalmazni a Dacia két típusát, a Dustert és a Sanderot, amelyekből 17 ezret adtak el.

Romániában a gyártó több mint 12 százalékkal növelte eladásait 2012-hez képest, összesen csaknem 25 ezer gépkocsit értékesítettek, amivel a Dacia mintegy 32 százalékos szeletet hasított ki magának a román autópiacból.

Az európai gépkocsigyártók egyesülete adatai szerint tavaly a Dacia növelte legnagyobb mértékben eladását az Európai Unióban.

(Napi Gazdaság, 2014. január 21.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.