autórengeteg₪márkazuhatag

Mercis kurblit kap a Dacia Duster

Kurblit? Á, dehogy! Motort, igaz, kicsit gyengébbet. 

A Mercedes és a Renault közösen fejlesztett turbós benzinmotorja néhány hónapon belül kiszorítja a korábbi turbómotorokat a teljes Renault, Nissan és Dacia palettán. Ám azt azért igyekeztek elkerülni, hogy teljesen ugyanazt a motort kapjuk mondjuk egy Nissan Qashqaihoz, egy A osztályú Mercedeshez és egy Dacia Dusterhez.

Alighanem ezért kap a Dacia tíz lóerővel gyengébb változatokat az új motorból, mint a többi márka. A Dusterbe legalábbis egy 130 lóerős és 240 Nm csúcsnyomatékú, valamint egy 150 lovas és 250 Nm maximális nyomatékú változat érkezik, de ezek is erősebbek, mint bármely utcai Dacia bármely motorja volt eddig. Első körben a Daciánál 1.3 Tce-nek nevezett négyhengeres csak fronthajtással lesz kombinálható, az összkerék-hajtású kivitel csak a jövő év közepére várható.

A Duster az új motorokon kívül most korszerűbb fedélzeti számítógépet kap, más frissítések azonban nem lesznek – jó indok sem lenne rá, hisz a Dacia terepjáró amúgy egész friss modell, tavaly ilyenkor tartották a világpremierjét.

 

Megtolnák a Daciát

Nagyobb gyárat akar a tulaj Renault. Romániában hátrány az autópálya hiánya. ₪₪₪

A francia Renault egymillióra növelné az évente gyártott Dacia gépkocsik számát, ami azt jelenti, hogy mintegy 300 ezerrel bővítené a mostani kapacitását - írja a Napi.hu a román Ziarul Financiar nyomán.

A gazdasági újság elektronikus kiadása szerint a francia gyártó vezetői először helyezték kilátásba az elmúlt években, hogy bővíthetik a dél-romániai Mioveni-ben működő Dacia üzem gyártási kapacitását. Legutóbb 2010-ben volt hasonló fejlesztés - szemlézi a lap cikkét az MTI.

A romániai üzem mellett azonban versenyben vannak a francia vállalat marokkói telephelyei is, hiszen Dacia járműveket Tangerben és Casablancában is gyártanak.

Az újság Marc Susst, a Renault csoport alelnökét idézte, aki elmondta: még nincs eldöntve, hogy melyik telephelyen lesz kapacitásbővítés, amit a "következő évekre" terveznek. Az alelnök szerint nagyon fontos szempont lesz a versenyképesség.

A lap emlékeztetett, hogy a francia járműipari vállalat a romániai és a tangeri üzemében jelenleg 350-350 ezer Daciát gyárt évente, a casablancaiban pedig 60 ezret szerelnek össze.

A romániai üzem versenyképességét csökkenti, hogy jelenleg nincs autópálya összeköttetés a Déli-Kárpátokon keresztül, ami növeli az exportálási költséget, a romániai üzem ugyanis 90 százalékban kivitelre dolgozik. A Dacia fő piacai Nyugat-Európában vannak.

A román hatóságok már többször megígérték a Pitesti-Nagyszeben autópálya megépítését, de a lap szerint várhatóan 2020-ig sem fog elkezdődni a kivitelezés, ami csökkenti a romániai üzem versenyképességét és kihatással lehet a francia gyártó kapacitásbővítési döntésére. A lap egymilliárd euróra becsülte a Renault tervezett fejlesztését.

(Napi.hu, 2018. október 3.)

 

Csúszik a Dacia

Tovább csökkent a román autógyártás, csúszik hátrafelé a Dacia.

2017 első három negyedévében 3 százalékkal kevesebb, 232 ezer járművet gyártott a francia Renault tulajdonában levő Dacia, amely a legnagyobb gépkocsigyártó Romániában, írja a Napi.hu az MTI nyomán.

A dél-romániai mioveni üzemben a Dacia Duster modellből gyártottak a legtöbbet, 143 ezer darabot, második helyen a Sandero áll 33 ezer darab járművel.

A Dacia 2016 az első három negyedévében 239 ezer darab járművet szerelt össze, hét és félezerrel többet. 2016-ban egész évben 320 ezer darab járművet állítottak elő.

Romániában az amerikai Ford és a brassói Roman tehergépkocsi üzem gyárt még járműveket. Az amerikai cég craiovai üzemében 2017 első nyolc hónapjában 40 százalékkal több, 41 ezer darab járművet szereltek össze az előző év azonos időszakhoz mérten, amikor 29 ezer járművet állítottak elő. A brassói Roman tíz tehergépkocsival járult hozzá a román gépkocsigyártáshoz.

2016-ban - egész évben - 7 százalékkal, 359 ezer darab autóra csökkent a román járműgyártás.

(Napi.hu, 2017. október 9.)

 

A Duster megy, a Dacia kevésbé

Nagyot esett a Sandero és a Logan.

2017 első fél évében 170 ezer darab járművet gyártott a Dacia Romániában, ami 4 százalékkal kevesebb az előző év hasonló időszakához képest, amikor 178 ezer autót állított elő, a román autógyártók szövetségének (ACAROM) adatai szerint, számol be a Világgazdaság.

Egyedül a Duster modellnél jegyeztek növekedést, amely a Dacia legkeresettebb autója. Ebből 106 ezer darabot gyártottak, ami 2,5 százalékos növekedés tavalyhoz mérten. A Sandero modell gyártása 18 százalékkal, a Logané 21 százalékkal esett vissza.

2017-ben a Dacia kivált a román autógyártók és -importőrök egyesületétből (APIA), amelyhez tartozik az amerikai Ford és a brassói Roman tehergépkocsi gyár. Az APIA június második felében közölte, hogy az első öt hónapban a Ford és a brassói Roman 12 százalékkal több, 23-24 ezer darab járművet gyártott.

2016-ban 7 százalékkal csökkent a román járműgyártás 2015-höz képest, így összesen 359 ezer darab járművet gyártottak, ebből a Dacia 320 ezret, az amerikai Ford közel 39 ezret.

(Világgazdaság, 2017. július 7.)

 

Húzott a Dacia Duster

Vitték rendesen 2016-ban is, 190 ezer darab fogyott belőle, de nem Romániában.

Az Automobile Dacia 2016-ban 5,3 milliárd euróra növelte kereskedelmi forgalmát, ezzel megerősítette vezető helyét a romániai cégek rangsorában, írja a Világgazdaság, a Renault-Nissan csoporthoz tartozó cég közleménye nyomán.

A Daciának úgy sikerült 2016-ban az előző évinél 8 százalékkal nagyobb forgalmat és (kétszázalékos növekedést jelentő) 101 millió eurós nettó nyereséget elérnie, hogy valójában kevesebb autót gyártott, mint 2015-ben. Minden eddiginél jobban fogyott ugyanis a márka legdrágább modellje, a Duster hobbiterepjáró, amiből mintegy 190 ezret értékesítettek, 20 ezerrel többet, mint 2015-ben.

A 2010 óta gyártott SUV karrierje a végéhez közelít (az idén év végén ugyanis újabb Duster-modelleket dobnak piacra), 2016-ban azonban a romániai autógyár kapuján kigördült több mint 320 ezer jármű csaknem 60 százaléka Duster volt. A cég kereskedelmi forgalmának 90 százalékát az export adja: a Dacia 2016-ban az előző évinél 8 százalékkal több (109 ezer) autót értékesített az EU-ban, közel 3 százalékos piaci részesedést érve el, de afrikai és ázsiai piacokon is nőtt a kereslete a román márkának.

Romániában viszont feleannyi autót sem tud eladni a Dacia, mint a 2008-as válság előtt. Az új autók román piaca csak töredéke a nyugatról behozott használt járművekének, amelyeket semmilyen adó nem terhel.

A francia csoport 2016-ban újabb csaknem 200 millió eurót fektetett be Romániában, ebből 175 milliót a Dacia-üzemek korszerűsítésére, az új Logan, Logan MCV és Sandero modellek gyártósorainak kialakítására. A Renault romániai beruházásai 2000 óta mintegy 2,5 milliárd euróra rúgnak. A romániai autógyár 2016-ban 14 ezer alkalmazottat foglalkoztatott. A Dacia 2013-ban jutott az élre a legnagyobb romániai cégek rangsorában, megelőzve az OMV-Petrom olajvállalatot, amely 2016-ra 3,6 milliárd eurós kereskedelmi forgalmat jelentett.
(Világgazdaság, 2017. április 26.)

 

Száguldó Dacia

2013-ban az előző évinél 19,3 százalékkal több Dacia gépkocsit értékesítettek a világon. 2013-ban az eladott Dacia járművek száma 429,5 ezer volt.

A Dacia a Sandero járműből adott el a legtöbbet, több mint 150 ezret, így ez a típus volt a legnépszerűbb. A legtöbb járművet Románián kívül értékesítette a francia gyártó, összesen 404 ezret. Ebből 290 ezret Európában adtak el, ami 2,11 százalékos piaci részesedésnek felel meg.

Továbbra is Franciaországban a legnagyobb a Dacia népszerűsége, ott 94 ezret értékesítettek, ami 4,3 százalékos piaci részesedésnek felel meg, Németországban 47 ezret (1,5 százalékos részesedés), majd Algéria, Törökország, Spanyolország és Marokkó következik több mint 30 ezer eladott járművel. 2013-ban Nagy-Britanniában is elkezdték forgalmazni a Dacia két típusát, a Dustert és a Sanderot, amelyekből 17 ezret adtak el.

Romániában a gyártó több mint 12 százalékkal növelte eladásait 2012-hez képest, összesen csaknem 25 ezer gépkocsit értékesítettek, amivel a Dacia mintegy 32 százalékos szeletet hasított ki magának a román autópiacból.

Az európai gépkocsigyártók egyesülete adatai szerint tavaly a Dacia növelte legnagyobb mértékben eladását az Európai Unióban.
(Napi Gazdaság, 2014. január 21.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.