kirakatles₪plázarítus

Az Amazon Alexa nyomja a német áruházakat

(Világgazdaság, Manager Magazin, 2018. szeptember 9.)
 
 

A Carrefour és a Tesco összeáll egy táncra

Még a másik saját márkásait is árulni fogják.

A francia szupermarketlánc Carrefour és a brit Tesco bejelentette, hogy globális, hosszú távú szövetséget kötnek annak érdekében, hogy csökkentsék a cégek költségeit, írja a Napi.hu.

Az Amazon, a Lidl és az Aldi nyomása arra készteti a kereskedelem legjelentősebb európai cégeit, hogy összefogjanak. Ez történt a Tesco és a Carrefour esetében is. A két cég bejelentette, hogy a költséghatékonyság javításáért hosszú távú partneri megállapodást kötnek.

A szövetség kiterjed a globális elosztóhálózatra és a saját gyártású termékek kölcsönös megvásárlására is.

A Carrefour Európa legnagyobb kereskedője. Januárban bejelentették, hogy faragni akarnak költségeiken, és alkalmazottakat is elbocsátottak. Emellett a cég szóvivője kijelentette, hogy erősíteni szeretnének az e-kereskedelemben és Kínába is terjeszkedni kívánnak.

A Tesco és a Carrefour az együttműködéstől azt reméli, hogy az egyesített vásárlóerejüknek köszönhetően jobb árakat tudnak kínálni a vásárlóknak, emellett pedig a termékek minőségén is javítani kívánnak. Az előző évben a két kereskedelmi óriás összesen 145 millió dollár értékben értékesített.

Magyarországon a Tesco a 2017-es pénzügyi évben 577 milliárd forint - 351,70 forint/font tavalyi éves átlagos árfolyammal számolva 1,641 milliárd fontnak megfelelő - bevételt ért el. A közép-európai uniós térségben csak a lengyel Tesco-hálózat előzte meg, 2,2 milliárd fontnak megfelelő éves bevétellel.

A Carrefour világszerte 12.300 üzletet működtet 375 ezer alkalmazottal. A francia áruházlánc 2017-es forgalma meghaladta a 88 milliárd eurót.

(Napi.hu, 2018. július 2.)