autórengeteg₪márkazuhatag

Brexit: esik vissza a brit autógyártás

Tovább zsugorodott a brit autógyártás. 

Nagy-Britanniában tovább zsugorodott az autógyártás 2019 májusában, és ezzel már a tizenkettedik egymást követő hónapban mértek visszaesést, írja a Világgazdaság az MTI nyomán. 

A brit autógyártók és -kereskedők szövetségének (SMMT) az adatai szerint májusban 116 ezer autó készült Nagy-Britanniában, ami 15,5 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. Áprilisban még ennél is jelentősebben, a globális pénzügyi válság óta legnagyobb mértékben, 44,5 százalékkal esett az autógyártás.

Májusban az exportra szánt autók gyártása 12,6 százalékkal, 94 ezerre csökkent, a belső piacra készült autók száma pedig 25,9 százalékkal, 22 ezerre mérséklődött.

Fotó: AFP

Az SMMT ezt elsősorban arra vezette vissza, hogy az eredetileg március 28-ára tervezett Brexit miatt a gyártók ideiglenesen leállították a termelést.

Az autógyártók általában nyárra időzítik a leállást és küldik el dolgozóikat nyári szabadságra, idén azonban a Brexit eredeti, március végi időpontja miatt például a Jaguar Land Rover, a BMW és a Peugeot is előre hozta ezt az időpontot.

Az idei első öt hónapban összesen 557 ezer 295 autó készült Nagy-Britanniában, ami 21 százalékkal kevesebb a tavalyi azonos időszakkal összevetve. 

A brit szakmai szövetség kimutatása szerint tavaly ötéves mélypontra, 1,52 millióra csökkent a Nagy-Britanniában gyártott autók száma, ami 9,1 százalékkal kevesebb, mint az előző évben. Legutóbb 2013-ban állítottak elő ennél kevesebb személyautót a brit autógyárak. Egyes szakértők azzal számolnak, hogy idén a tavalyinál 11 százalékkal kevesebb autó készül majd Nagy-Britanniában. Az autógyártás adja a brit feldolgozóipar 9 százalékát.

(Világgazdaság, 2019. június 30.) 
 

Brexit: megszívják a brit autógyártók

Felére esett a beruházás a brit autóiparban.

A 2017 azonos időszakához képest csaknem 50 százalékkal zuhant a brit autóiparban a beruházások értéke a 2018-as év első felében, mindenekelőtt a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát övező bizonytalanságok miatt – áll a brit autógyártók és -kereskedők szövetségének (SMMT) féléves összesítésében, írja az Origo az MTI nyomán. A szervezet határozottan felszólítja a brit kormányt arra, hogy tartsa fenn Nagy-Britannia tagságát az EU vámuniójában.

Az SMMT kimutatása szerint a brit autóipar cégei a 2018-as év első napjától június 21-éig 347 millió font (128 milliárd forint) értékben jelentettek be új beruházási terveket gyártóüzemek létesítésére, gépek, szerszámok és egyéb berendezések beszerzésére, valamint új modellek bevezetésére és meglévő modelljeik frissítésére.

Az autóipari szövetség adatai szerint a 2017 első fél évében ugyanilyen célokra az ágazat vállalkozásai 647 millió font (238 milliárd forint) értékben ismertettek új beruházási terveket.

A SMMT jelentésben olyan brexit-megállapodás elérésére szólítja fel a brit kormányt, amelyben a "minimális cél" Nagy-Britannia tagságának fenntartása az Európai Unió vámuniójában, és amely az EU egységes belső piacának előnyeit is változatlanul megőrzi.

A konzervatív párti brit kormány brexit-stratégiájának azonban éppen az az egyik sarkalatos eleme, hogy Nagy-Britannia nemcsak az Európai Unióból, hanem az EU egységes belső piacáról és a vámunióból is kivonul.

London érvelése szerint ugyanis a további brit tagság e két integrációs szerveződésben olyan feltételrendszerek teljesítését jelentené – mindenekelőtt a bevándorlás szabályozásában és az unión kívüli országokkal fenntartott kereskedelmi kapcsolatokban –, mintha meg sem szűnne a brit EU-tagság.

Mike Hawes, az SMMT vezérigazgatója azonban a szervezet jelentéséhez fűzött kommentárjában úgy fogalmaz, hogy a brit autóipari ágazat számára a felvirágzást jelentette a brit tagság az EU vámuniójában és egységes belső piacán, és e tagság alternatívájaként nincs olyan hiteles "B-terv", amely ugyanilyen súrlódásmentes kereskedelmet adhatna.

Hawes szerint reálisan arra sem lehet számítani, hogy a világ más térségeivel elérhetők olyan kereskedelmi megállapodások, amelyek ugyanolyan előnyöket nyújthatnának, mint az Európai Unióval folytatott hatalmas értékű kereskedelem.

A brit autóipari szövetség vezetője szerint mindezek alapján a brit kormánynak újra kell gondolnia álláspontját Nagy-Britannia jövőbeni vámuniós tagságával kapcsolatban.

A brit kormány címére egymás után érkeznek a hasonló figyelmeztetések a brit feldolgozószektor más ágazatainak legnagyobb cégei részéről is. A múlt héten a Siemens német ipari konglomerátum 15 ezer alkalmazottat foglalkoztató nagy-britanniai érdekeltségének vezérigazgatója, Jürgen Maier a BBC-nek nyilatkozva úgy fogalmazott: ha a brexit "jelentős súrlódásokat" okoz a cég révén Nagy-Britannia és a kontinens között szállított óriási mennyiségű részegység határforgalmában, és ez komoly költségnövekedéssel jár, ezt a cég "a nagy-britanniai beruházások elleni érvnek" tekintené. A megoldást Maier szerint is az jelentené, ha Nagy-Britannia az EU vámuniójában maradna.

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium ugyancsak a múlt héten közölte, hogy kérdésessé válna további jelenléte a brit gazdaságban, ha Nagy-Britannia a jövőbeni kapcsolatrendszer feltételeiről szóló megállapodás nélkül távozik az Európai Unióból. Az Airbus 25 nagy-britanniai telephelyétől közvetve vagy közvetlenül 100 ezer brit munkahely függ.

(Origo, 2018. június 26.)

 

A briteknek sem kell a dízel

Visszahúzta az autóvásárlást Nagy-Britanniában a dízelek. Nem kellettek.

Erősen csökkent márciusban a forgalomba állított új gépkocsik száma Nagy-Britanniában, jórészt a dízelüzemű autók iránti kereslet megcsappanása miatt, írja a Világgazdaság, az MTI nyomán.

A Society of Motor and Traders (SMMT) szakmai szövetség közlése szerint a gépkocsi eladások 16 százalékkal, 474 ezerre estek vissza 2018 márciusában.

A dízelüzemű járművek értékesítése 37 százalékkal csökkent 2017 márciusához képest, arányuk az összes eladott autóhoz viszonyítva 32 százalékra zsugorodott az egy évvel korábbi 44 százalékról.

A benzinüzemű autók értékesítése ugyanakkor 0,5 százalékkal nőtt márciusban.

A brit kormány áprilistól különadót vetett ki a dízelüzemű gépkocsikra, környezetvédelmi okokból. Feltehetően ez is számított.

(2018. április 6., Világgazdaság)

 

Nem izgatja a Brexit a brit autóvásárlókat

2017-ben rekordot döntöttek az új autók Nagy-Britanniában.

2016-ban rekordszámú új autót helyeztek forgalomba Nagy-Britanniában. A Brexit nyomán borúlátó gazdasági előrejelzésekre rácáfolva rekordszintre emelkedett a forgalomba helyezett új autók száma 2016-ban Nagy-Britanniában, számol be az autópiaci fejleményekről a Világgazdaság.

2016-ban már sorban az ötödik éve emelkedett Nagy-Britanniában a forgalomba helyezett új autók száma. A Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) szakmai szervezet honlapján közzétett kimutatás szerint 2016-ban 2,7 millió új autót helyeztek forgalomba, 2,3 százalékkal többet az előző évinél. Decemberben viszont az előző év utolsó hónapjához képest 1 százalékkal, 178 ezerre csökkent a forgalomba helyezések száma.

A dízel autók száma 0,6 százalékkal, 1,3 millióra emelkedett, részarányuk 48 százalékra csökkent a 2015-ös 49 százalékról. A benzinüzemű járművek száma 2,7 százalékkal, 1,3 millióra emelkedett, részarányuk 49 százalékra nőtt.

Alternatív hajtású járművet 89 ezret értékesítettek 2016-ben Nagy-Britanniában, 22 százalékkal többet, mint 2015-ben. Részarányuk 3,3 százalékra emelkedett 2,8 százalékról az újonnan forgalomba helyezett járművek között. A forgalomba helyezett plug-in hibrid autók száma 42 százalékkal emelkedett, a teljesen elektromos autóké pedig 3,3 százalékkal. A brit utakon közlekedő teljesen elektromos autók száma több mint tízezerrel gyarapodott 2016-ban.

A brit autópiac a világon az egyik legváltozatosabb modellkínálattal rendelkezik: 44 márka közel négyszáz modellje közül lehet választani. A kínálat 2017-ben is jónak ígérkezik, hiszen 70 új modell bemutatását jelentették be az elkövetkező 12 hónapra.

(Világgazdaság, 2017. január 5.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.