autó₪szalon

Az AutóWallisé a Jaguár

Az AutoWallis csoport nyerte el a Jaguar Land Rover magyar értékesítési jogait. 

Újabb országban, ezúttal Magyarországon nyerte el a Jaguar Land Rover járművek és alkatrészek exkluzív importőri jogát az AutoWallis Nyrt. leányvállalata, a Wallis Automotive Europe, írja a Napi.hu.

A nemzetközi pályázat eredménye alapján 2020 áprilisában kezdi meg a magyar piacon a Jaguár és a Land Rover értékesítését a Wallis Automotive Europe, mely immáron kilenc országban lesz jelen a két patinás márkával. Ezzel a lépéssel az AutoWallis tovább halad a tavasszal meghirdetett stratégia mentén, melyben 2024-ig árbevételének duplázását tervezi organikus és akvizíciós úton - áll a BÉT-en jegyzett cég közleményében.

A társaság kezdetben hét országban (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Macedónia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia) voltak exkluzív importőrök, ami 2019-ben tavasszal kiegészült Koszovóval, most pedig Magyarországgal, ezzel kilenc országra bővítve az e két márkához kapcsolódó nemzetközi jelenlétet. A megállapodás alapján jövő áprilisig még a holland székhelyű AutoBinck csoport képviseli a magyar piacon Jaguar Land Rovert.

A lépéssel a csoport tovább erősíti piaci pozícióját a közép és délkelet-európai régióban. A stratégia szerint 2024-ig a 2018-as 65,5 milliárd forintos árbevételének duplázódásával, míg akvizíciókkal ennél is nagyobb növekedéssel számolnak.

2019-ben már két új márka jogai kerültek a csoporthoz: az Isuzu és a Ssangyong autókat is az AutoWallis értékesítheti. A forgalmazott márkák közé tartozik még a prémium autópiacon domináns helyet elfoglaló BMW, valamint a MINI és a Maserati. Autóipari szolgáltatóként az AutoWallis képviseli a Sixt-rent-a-cart, amely az autókölcsönző piac egyik meghatározó szereplője.

(Napi.hu, 2019. november 19.)

 

Autós weboldalakat vett a Wallis

Ráerősített a Wallis Csoport az autópiacon.

Tovább erősíti pozícióját az autóiparban a Wallis Csoport, miután megvásárolta a JóAutók.hu és az Auto-Licit.hu oldalakat, írja a Világgazdaság. A két portál jelentős növekedést mutatott fel 2018-ban, amit az új tulajdonos megfelelő tőkével és szakmai tudással támogat a még dinamikusabb bővülés érdekében. A Wallis későbbi célja, hogy autóipari befektetéseit a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AutoWallis Nyrt-ben összpontosítsa. 

Tovább növeli autóipari befektetéseinek számát az AutoWallis Nyrt. fő tulajdonosa, a Wallis Asset Management Zrt., miután megvásárolta a JóAutók.hu és az Auto-Licit.hu oldalakat birtokló Net Mobilitás Zrt-t – derült ki a Wallis Csoport közleményéből.

A vételárat a felek üzleti titokként kezelik, de annyi tudható, hogy azt részben az AutoWallis részvényeivel fizették ki. A Net Mobilitás Zrt. 2016-ban alakult, eddigi fő tulajdonosa a Tőkepartner Kockázati Tőkealap volt. A most megvásárolt két weboldal jól illeszkedik a Wallis magyar autóipari befektetéseket tartalmazó portfoliójába. A Csoport meghatározó tulajdonosa a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AutoWallis Nyrt-nek (korábbi nevén Altera), melynek tagvállalatai Magyarországon, valamint a közép és délkelet-európai régióban gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, gépjármű-kölcsönzéssel foglalkoznak, és

2017-ben 66 milliárd forintos (nem konszolidált magyar számviteli törvény szerinti) árbevételt értek el.

Fotó: Teknős Miklós

A Wallis a jövőben az online autókereskedelem további dinamikus bővülésére számít, melynek a JóAutók.hu és az Auto-Licit.hu a nyertesei lehetnek. Az új tulajdonos a két kereskedési platform dinamikus növekedését tűzte ki célul, melyhez a szükséges anyagi erőforrásokat és szakmai tudást biztosítja, a későbbiekben pedig megvizsgálja, hogy a befektetést mikor és milyen módon apportálja az autóipari befektetésekre fókuszáló AutoWallis Nyrt-be.

Ez utóbbi, tőzsdén jegyzett vállalat befektetési portfóliójának folyamatos szélesítésével klasszikus, konzervatív üzletpolitikát képviselő vagyonkezelőként működik, így már olyan befektetésekre fókuszál, melyek életciklusuk érettebb fázisában vannak és tartósan nyereségesen működnek.

(Világgazdaság, 2019. január 29.)

 

A Wallisnak mennek az autói

Wallis autók: négyszeresére nőtt az eredmény.

Jelentős növekedést ért el a Wallis gépjármű-kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységét ellátó cégcsoportja 2017-ben: együttes árbevétele a duplájára ugrott, az adózott eredmény 1,8 milliárd forint lett, írja a Napi.hu a cégcsoport közleménye nyomán.

A Wallis Asset Management Zrt. tulajdonában álló gépjármű-kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységét ellátó cégcsoporthoz tartozik a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna és a Wallis Autókölcsönző.

A négy cég 2017-ben 97 százalékkal, 66,3 milliárd forintra növelte összesített árbevételét. A bővülés elsősorban a balkáni piacok megszerzésének köszönhető: a csoport árbevételének 49 százaléka származott külföldről, elsősorban az újonnan megszerzett régióból.

Az üzemi eredmény 176 százalékkal, 1,6 milliárd forintra nőtt. A négy cég összevont adózott eredménye az előző évi több, mint négyszeresére, 1,8 milliárd forintra ugrott.

A csoport legnagyobb tagja a Wallis Automotive Europe (WAE), mely 2017-ben majdnem az ötszörösére, 36,9 milliárd forintra növelte árbevételét. A teljesítmény hátterében az áll, hogy 2016 második félévében a WAE elnyerte a Jaguar és Land Rover járművek, alkatrészek exkluzív importőri jogát a balkáni régió 7 országában (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Macedónia, Montenegró).

A Wallis Motor Pest és Duna együtt 13 százalékkal, 27,2 milliárd forintra növelte 2017-ben az együttes árbevételét. A növekedést az is támogatta, hogy 2017 volt az első olyan teljes év, amikor már három budapesti telephelyen lehetett megvásárolni és szervizeltetni a forgalmazott márkákat.

A Wallis Autókölcsönző, amely a Sixt Rent-a-car nemzetközi hálózatának magyarországi tagjaként kínál autóbérlési szolgáltatásokat, 2017-ben 16 százalékkal 2,2 milliárd forintra növelte árbevételét. A cég kezdetben elsősorban a Magyarországra beutazó üzletemberek bérautó igényeit szolgálta ki, de mára forgalmának közel felét a turizmus hozza.

2018-ban további növekedést tervezünk, a négy cég tevékenységi körét újabb márkák és piacok megszerzése révén bővítjük - mondta Müllner Zsolt, a Wallis Csoport vezérigazgatója.

A Wallis 2018 áprilisában jelentette be, hogy a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Altera Nyrt.-ben befolyásszerzéssel tőzsdére lép a négytagú gépjármű-kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységet ellátó cégcsoportja. A tranzakciósorozat keretében elsőként a Wallis és a vele összehangoltan eljáró személyek vételi ajánlatot tettek az Altera részvényeire, majd apporttal, tőkeemelés útján az Altera tulajdonába jut a jelenleg a Wallis és a menedzsment tulajdonában álló négy cég.

(Napi.hu, 2018. május 31.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.