autórengeteg₪márkazuhatag

A Wallisnak mennek az autói

Wallis autók: négyszeresére nőtt az eredmény. 

Jelentős növekedést ért el a Wallis gépjármű-kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységét ellátó cégcsoportja 2017-ben: együttes árbevétele a duplájára ugrott, az adózott eredmény 1,8 milliárd forint lett, írja a Napi.hu a cégcsoport közleménye nyomán.

A Wallis Asset Management Zrt. tulajdonában álló gépjármű-kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységét ellátó cégcsoporthoz tartozik a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna és a Wallis Autókölcsönző.

A négy cég 2017-ben 97 százalékkal, 66,3 milliárd forintra növelte összesített árbevételét. A bővülés elsősorban a balkáni piacok megszerzésének köszönhető: a csoport árbevételének 49 százaléka származott külföldről, elsősorban az újonnan megszerzett régióból.

Az üzemi eredmény 176 százalékkal, 1,6 milliárd forintra nőtt. A négy cég összevont adózott eredménye az előző évi több, mint négyszeresére, 1,8 milliárd forintra ugrott.

A csoport legnagyobb tagja a Wallis Automotive Europe (WAE), mely 2017-ben majdnem az ötszörösére, 36,9 milliárd forintra növelte árbevételét. A teljesítmény hátterében az áll, hogy 2016 második félévében a WAE elnyerte a Jaguar és Land Rover járművek, alkatrészek exkluzív importőri jogát a balkáni régió 7 országában (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Macedónia, Montenegró).

A Wallis Motor Pest és Duna együtt 13 százalékkal, 27,2 milliárd forintra növelte 2017-ben az együttes árbevételét. A növekedést az is támogatta, hogy 2017 volt az első olyan teljes év, amikor már három budapesti telephelyen lehetett megvásárolni és szervizeltetni a forgalmazott márkákat.

A Wallis Autókölcsönző, amely a Sixt Rent-a-car nemzetközi hálózatának magyarországi tagjaként kínál autóbérlési szolgáltatásokat, 2017-ben 16 százalékkal 2,2 milliárd forintra növelte árbevételét. A cég kezdetben elsősorban a Magyarországra beutazó üzletemberek bérautó igényeit szolgálta ki, de mára forgalmának közel felét a turizmus hozza.

2018-ban további növekedést tervezünk, a négy cég tevékenységi körét újabb márkák és piacok megszerzése révén bővítjük - mondta Müllner Zsolt, a Wallis Csoport vezérigazgatója.

A Wallis 2018 áprilisában jelentette be, hogy a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Altera Nyrt.-ben befolyásszerzéssel tőzsdére lép a négytagú gépjármű-kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységet ellátó cégcsoportja. A tranzakciósorozat keretében elsőként a Wallis és a vele összehangoltan eljáró személyek vételi ajánlatot tettek az Altera részvényeire, majd apporttal, tőkeemelés útján az Altera tulajdonába jut a jelenleg a Wallis és a menedzsment tulajdonában álló négy cég.

(Napi.hu, 2018. május 31.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.