élelmiszeráruda₪fogadó

Az Unilever megvette a Carver Korea kozmetikum gyártót

A brit-holland Unilever fogyasztásicikk-gyártó csaknem 2,3 milliárd euróért felvásárolja a dél-koreai Carver Korea nevű kozmetikai céget. 

Az Unilever a dél-koreai szépségipari termékek iránti egyre növekvő ázsiai keresletre kíván a felvásárlással reagálni, írja a Napi.hu az MTI tudósítása nyomán. A felvásárlás legnagyobb nyertese a Goldman Sachs és a Bain Capital lehet, ők szerezték meg ugyanis 2016 nyarán a Carver Korea mintegy 60 százalékát 420 millió euróért.

A felvásárlással az Unilever a kozmetikai üzletágának erősítését célozza.

A dél-koreai kozmetikai termékek exportja jelentősen emelkedik, a Carver a 2016-os évet mintegy 137 millió euró nyereséggel zárta. A felvásárlást még a hatóságoknak is engedélyezniük kell.

A Unilever az amerikai Procter & Gamble után a világ második legnagyobb márkás fogyasztásicikk-gyártója. Magyarországon az Unilever Magyarország Kft. révén van jelen a vállalat, és több mint 1.700 embert foglalkoztat. Vezető élelmiszermárkái közé tartozik egyebek között a Magnum, a Lipton és a Knorr, de a brit-holland cég gyártja a Dove, Axe és Domestos termékeket is.

(Napi.hu, 2017. szeptember 25.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.