élelmiszeráruda₪fogadó

Unilever: marad, ahol van

London és Rotterdam: marad a két központ. 

Az Unilever bejelentette, hogy a cég igazgatósága visszavonta a költözési javaslatot, mivel a brit részvényeseknek nem tetszett a kezdeményezés. A vállalatnak jelenleg két székhelye van Londonban és Rotterdamban, ezt egyesítették volna a holland városban, írja az Origo.

A cég azért döntött úgy, hogy egyesíti a holland és brit ágazatát egyetlen központban, mivel tavaly nem tudták megvenni egy 143 milliárdos ajánlattal a Kraft-Heinz amerikai élelmiszeripari céget.

Az egyesítéssel hatékonyabb és agilisabb üzletpolitikát terveztek, hogy a cég könnyebben reagálhasson a gyorsan változó fogyasztói piacra.

Illusztráció FORRÁS:
IMAGINECHINA/WENG LEI - IMAGINECHINA/WENG LEI

A jelenlegi kettős központ 1930 óta létezik, amikor a holland Unie vajkészítő egyesült a brit szappankészítő Lever Brothers céggel.

De az összeköltözést nem támogatta egy nagyobb részvényesi csoport, ezért a cég vezetői inkább visszavonták azt.

„A testület most megvizsgálja a következő lehetséges lépéseket, és azokról egyeztetünk részvényeseinkkel" – nyilatkozta Marijn Dekkers elnök a Reuters-nek.

(Origo, 2018. október 5.)

 

Az Unilever megvette a Carver Korea kozmetikum gyártót

A brit-holland Unilever fogyasztásicikk-gyártó csaknem 2,3 milliárd euróért felvásárolja a dél-koreai Carver Korea nevű kozmetikai céget.

Az Unilever a dél-koreai szépségipari termékek iránti egyre növekvő ázsiai keresletre kíván a felvásárlással reagálni, írja a Napi.hu az MTI tudósítása nyomán. A felvásárlás legnagyobb nyertese a Goldman Sachs és a Bain Capital lehet, ők szerezték meg ugyanis 2016 nyarán a Carver Korea mintegy 60 százalékát 420 millió euróért.

A felvásárlással az Unilever a kozmetikai üzletágának erősítését célozza.

A dél-koreai kozmetikai termékek exportja jelentősen emelkedik, a Carver a 2016-os évet mintegy 137 millió euró nyereséggel zárta. A felvásárlást még a hatóságoknak is engedélyezniük kell.

A Unilever az amerikai Procter & Gamble után a világ második legnagyobb márkás fogyasztásicikk-gyártója. Magyarországon az Unilever Magyarország Kft. révén van jelen a vállalat, és több mint 1.700 embert foglalkoztat. Vezető élelmiszermárkái közé tartozik egyebek között a Magnum, a Lipton és a Knorr, de a brit-holland cég gyártja a Dove, Axe és Domestos termékeket is.

(Napi.hu, 2017. szeptember 25.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.