iparospiac₪próbafülke

Ugrott a Puma

Nagyobb forgalmat és nyereséget ért el a sportfelszereléseket, sportruházati cikkeket és kiegészítőket gyártó német Puma konszern. 

A 2017 második negyedévet kedvező eredménnyel zárta a Puma. Az utóbbi évek gyenge eladásai után forgalma 17 százalékkal, közel 970 millió euróra emelkedett, nyeresége pedig 22 millió euróra nőtt a 2016 év azonos időszakában elért 1,6 millió euró után.

A 2007 óta a francia Kering luxuskonszern irányítása alatt álló Puma az értékesítés 12-14 százalékos növekedését várja 2017-ben, míg a működési nyereség 205-215 millió euró lesz az előző évi 128 millió euró után a cég várakozásai szerint, írja a Világgazdaság.

A Puma és az Adidas elődjét, a Gebrüder Dassler Schuhfabrikot 1924-ben alapította egy német testvérpár, Rudolf és Adolf Dassler. Később azonban különváltak, Adolf (Adi) Dassler nevéből lett az egyik cég neve Adidas, míg a másik céget, a Pumát 1948-ban Rudolf Dassler alapította, eredetileg Ruda néven. A Puma és az Adidas központja is a bajorországi Herzogenaurachban található.

Az észak-amerikai és kínai kereslet bővülésének, továbbá az online kereskedelem kedvező teljesítményének köszönhetően erőteljesen, az elemzői várakozások feletti mértékben nőtt az Adidas árbevétele és nyeresége 2017 első negyedévében.

Az amerikai versenytárs, a Nike június végén közölt adatai szerint a világ legnagyobb sportruházati cikkeket gyártó cége a kedvező kínai és nyugat-európai üzletmenetnek köszönhetően növekvő, az elemzői várakozásokat meghaladó nyereséggel zárta üzleti évét. A szakértők ettől azt várják, hogy a Nike hazai piacán, az Egyesült Államokban is erősíti pozícióját. A jó üzleti eredmények ugyanis kizárólag a nyugat-európai és a kínai értékesítés bővülésének köszönhetők, az amerikai piacon nem nőttek az eladások, főleg az ősrivális Adidas erős konkurenciája miatt.

(Világgazdaság, 2017. július 26., fotó: MW)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.