webzseb₪égbolt

Fogy a kupon is

Kuponokra 13 milliárd forintot költünk. Piacvezető: Bónusz Brigád.

A teljes online bónuszos-kuponos piac közvetített forgalma év végére elérheti a 13 milliárd forintot a Bónusz Brigád becslése alapján – írja az Index az MTI nyomán.

A cég az indulása utáni első teljes évben, 2011-ben 1 milliárd forint forgalmat ért el, 2014-ben 2,7 milliárd forintot, míg idén várhatóan több mint 4 milliárd forint lesz a forgalma, ami azt jelenti, hogy az egész kuponos piac forgalmának több mint a harmadát bonyolítják majd.

A cég elmondása szerint az elmúlt évek során változott a vásárlóik összetétele, kezdetben kizárólag a 25-49 évesek látogatták az oldalt, később a fiatalabbak (18-24 évesek) és az idősebbek (50 év felettiek) is felfedezték maguknak.

AZ INDULÁS KÖRNYÉKÉN 50-90 SZÁZALÉKOS KEDVEZMÉNYEK VOLTAK, MERT A VÁLSÁG UTÁN A FELHASZNÁLÓK INKÁBB AZT NÉZTÉK, MENNYIT SPÓROLHATNAK. MA MÁR A 60 SZÁZALÉKNÁL NAGYOBB KEDVEZMÉNY ELIJESZTI A VÁSÁRLÓKAT, ÉS JOBBAN FIGYELNEK A MINŐSÉGRE

– tájékoztatott a cég.  Az évek során a legtöbb weboldal szakosodott, nagyjából egy tucat cég viszont egyszerre kínál termékeket, utazást és szolgáltatásokat. Mára nagyjából 40 cég van jelen a kuponos piacon.

A GKI Digital adatai szerint 3,5 millió magyar életében legalább egyszer már vásárolt az interneten, ebből 1,8 millióan már regisztráltak valamely kuponos oldalon is (de nem feltétlenül vásároltak ott). A Bónusz Brigádon 2010 óta 1,5 millióan regisztráltak és 600 ezren vásároltak is.

A Bónusz Brigádnál jellemző, hogy minél idősebb valaki, annál többet költ. A 18-24 évesek átlagosan 5.500 forintért vesznek szolgáltatást, valamint 3.900 forintért terméket, és 32 ezer forintért utazási lehetőséget. A 25-49 évesek ugyanerre 6.400 forintot, 5.400 forintot és 36 ezer forintot, az 50-64 évesek sorrendben már 6.900 forintot, 6.400 és 40 ezer forintot költenek, a 65 év felettiek pedig átlagosan 6.200 forintért vesznek szolgáltatást, 5.800 forintért terméket, és több mint 42 ezer forintért utazást.

(Index, 2018. augusztus 6.)

 

Csípik a Vaterát a vásárlók

A Vatera-vásárlókat főként a strandruházat, a kerti bútorok és a medencék vonzzák.

Vatera.hu piactér, aukció - egyszerű, gyors online vásárlás és eladás - olcsó laptop, mobiltelefon, játékDe jól pörögnek a grillezés és a sátorozás kellékei is, mutatja be  a Vatera elemzését a Világgazdaság. A klímák és a hűtők kereslete valamivel visszafogottabb, ezekből a nagyobb beruházást jelentő termékekből pedig inkább a használtat viszik, amelyek a jobb ár-érték arányt kínálnak.

A nyári termékek között az eladott darabszámok tekintetében toronymagasan vezet a strandruházat és -kiegészítő, melyekből egy hónap alatt közel 3.500 darab fogyott az online piactéren. Fürdőruhára, strandpapucsra, egyéb strandruházatra, valamint napszemüvegre átlagosan 1.910 forintot szántak idén júniusban a felhasználók. A különböző kerti bútorokból, kert- és teraszdekorációkból, székpárnákból, mécsesekből, lampionokból 681 darab talált gazdára, átlagosan 18.810 forint értékben.

A képzeletbeli dobogó harmadik helyét pedig nem meglepő módon a medencék foglalták el. A májusi adatokhoz viszonyítva az eladások száma csupán egy hónap alatt közel a négyszeresére nőtt (150-ről 553 darabra), emellett az eladások összértéke is a háromszorosára növekedett (2,3 millió forintról 7 millió forintra).

2016 júliusa óta a legtöbb nyári slágerterméket, 7.348 darabot a fővárosban vásárolták, összesen több mint 52 millió forint értékben. A vidéki települések között Szeged áll az élen, 423 megvásárolt termékkel, együttesen több mint 3 millió forintért. Az első ötbe került még Érd, Székesfehérvár, Pécs és Debrecen, ezekben a városokban szintén 2,4–2,9 millió forint körül alakult a napi forgalom.

(Világgazdaság, 2017. július 24.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.